Prizidek na lokaciji Na Plavžu, ki naj bi bil zgrajen maja prihodnje leto, bo omogočil povečanje kapacitet na programu industrijskih puhal. / Foto: Gorazd Kavčič

Domel širi nekdanjo Tehtnico

Po investiciji v halo v Retečah pri Škofji Loki se je Domel lotil še gradnje prizidka pri objektu nekdanje Tehtnice v Železnikih, pred kratkim pa so vzpostavili tudi obrat v Srbiji.

Železniki – Pri objektu nekdanje Tehtnice, ki je že pred leti prešla pod njegovo okrilje, je Domel pred kratkim začel graditi prizidek. Zasnovan je kot sodoben pisarniški objekt v treh etažah s skupno površino okoli 750 kvadratnih metrov. Investicija je ocenjena na 700 tisoč evrov. »Septembra smo pridobili gradbeno dovoljenje in takoj začeli z gradbenimi deli, saj želimo objekt spraviti pod streho pred zaključkom gradbene sezone. Gradbeno-obrtniška in instalacijska dela bomo nadaljevali v začetku prihodnjega leta. Pričakujemo, da bodo prostori maja pripravljeni za vselitev. S tem bomo povečali težko pričakovane kapacitete na programu industrijskih puhal, kjer imamo na trgu več priložnosti za rast,« je razložil predsednik uprave Domel Holdinga Matjaž Čemažar. Industrijska puhala sodijo pod okrilje enote Elektronsko komutirani sistemi, ki z omenjenim programom vstopa v zahtevne rešitve na področju laserskih obdelav, medicine in vodikovih tehnologij, za rast pa potrebuje tudi širitev proizvodnih prostorov. Na lokaciji Na Plavžu sicer deluje tudi Domelova poslovna enota Laboratorijski sistemi.

Največje železnikarsko podjetje se je sicer letos lotilo tudi obsežne investicije v halo v Retečah pri Škofji Loki. Prva faza obnove proizvodnih prostorov je že končana. Poskusna proizvodnja opreme za proizvodnjo EC-motorja za pogon vodne črpalke za avtomobilsko industrijo je že stekla, a v manjših količinah, namenjenih predvsem testiranju. »Ker gre za zahteven avtomobilski program, je proces validiranja pri končnem kupcu dolg, zato bo prava serijska proizvodnja z večjimi količinami stekla šele proti koncu prihodnjega leta. Druga faza prenove objekta je vezana na pridobitev gradbenega dovoljenja, kjer pa smo po desetih mesecih čakanja nedavno dobili odgovor Arsa, na podlagi katerega bomo lahko nadaljevali postopek pridobivanja soglasij in gradbenega dovoljenja,« je razložil Čemažar.

Proti koncu gre tudi investicija v vzpostavitev proizvodnje v Srbiji. Maja so v Odžancih v Vojvodini odprli podjetje Domel motors, kamor selijo proizvodnjo motorjev za vrtno opremo. S tem nameravajo programu podaljšati življenjsko dobo in delno izboljšali konkurenčnost na račun nižjih stroškov. Septembra so postavili vso opremo za proizvodnjo univerzalnega motorja in izvedli poskusni zagon linije. Doslej so zaposlili 13 delavcev. »Ker gre za proizvodnjo motorjev za zahtevne kupce, trenutno poteka testiranje prvih vzorcev,« je še razložil Čemažar in dodal, da prve redne dobave motorjev iz Srbije pričakujejo konec tega meseca.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 83 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/21

četrtek

15/21

petek

12/23

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...