Otmar Zorn in Natalija Kovač v prenovljeni sobi Hotela Bled Rose / Foto: Tina Dokl

Bled ima nov štirizvezdični hotel

Na mestu nekdanjega Hotela Jelovica so včeraj tudi uradno odprli Hotel Bled Rose, ki se je s celovito revitalizacijo iz ponudbe za množične izletnike preusmeril v izkustveni, doživljajski turizem.

Za nočitev v Hotelu Bled Rose je v glavni sezoni treba odšteti od devetdeset do sto dvajset evrov.

Bled – Hotel na izjemni lokaciji ob Blejskem jezeru je z novim lastnikom dobil tudi novo vizijo: štirizvezdično namestitev s ciljem izvajanja vrhunskih, petzvezdičnih doživetij, je poudarila prokuristka Hotela Bled Rose Natalija Kovač. V skladu s tem so poskrbeli za celovito prenovo – od prezračevanja in inštalacij do nove restavracije, centra dobrega počutja in poročne dvorane. Podjetje Rikli je hotel Jelovica kupilo pred dvema letoma in direktor omenjenega podjetja Otmar Zorn je že takrat napovedal, da bo obnova vredna vsaj milijon evrov, a se je na koncu izkazalo, da je bila ta ocena precej preskromna. »Nisem pričakoval, da bo obnova tako zahteven zalogaj,« je priznal in dodal, da so od prvotnega hotela ostale le nosilne stene. »Po devetih mesecih celovite prenove je hotel zaživel s svežim, sodobnim videzom, pa tudi s povsem novo identiteto in poslovnim konceptom, ki presega klasične hotelske storitve,« je poudaril Zorn.

Hotel ponuja namestitev v devetdesetih dizajnersko opremljenih sobah, od klasičnih dvoposteljnih sob do razkošnih hotelskih apartmajev, ki so posebej prilagojeni družinam, poslovnim gostom in mladoporočencem. Ponudbo dopolnjujejo štiri konferenčne dvorane z najsodobnejšo tehnično opremo. V hotelu je zaživela restavracija z bogato kulinarično ponudbo, pri kateri sodobne trende v kulinariki domiselno prepletajo s slovensko kulinarično tradicijo. Uredili so še sodoben velnes z notranjim bazenom, savnami in masažnim centrom.

Za sodobno opremo hotela je poskrbel arhitekt Jani Vozelj. Ob tem pa se v hotelu zavedajo, da je za dobro počutje gostov pomembno tudi prijazno in ustrežljivo osebje, zato temu namenjajo veliko pozornosti. V času obnove so tako pripravili tudi izobraževanja in usposabljanja za zaposlene, da bi jih pripravili na povsem nov način dela. Poleg tega, da so po besedah Natalije Kovač obdržali vse nekdanje zaposlene, zaposlujejo še nov kader, pri čemer so poskrbeli tudi za stimulativno nagrajevanje, je dodal Zorn. »Trudimo se, da ima pri nas vsak gost ime, za nas niso le številke,« je ob tem poudarila vodja prodaje Špela Kavčič, ki je prej delala že v hotelu Jelovica. Veseli jo, da je lastnik prepoznal pomen, ki ga prinašajo ljudje z izkušnjami, kar uspešno združujejo z zagnanostjo in svežino mladih kadrov. Prihodnje leto jih čaka še zaključna ureditev okolice in prenova pročelja oziroma fasade. »S tem bomo poskrbeli še za zadnje podrobnosti v procesu preobrazbe hotela v čudovit, sodoben kompleks, ki bo v ponos Bledu in slovenskemu turizmu,« je prihodnje načrte predstavila Natalija Kovač.

Ena od prednostnih nalog družbe Rikli je tudi ponovna oživitev propadajoče blejske Pristave, ki so jo kupili lani. »A pri tem ne bomo hiteli, saj so nas izučile napake, ki smo jih naredili pri obnovi hotela Bled Rose,« je poudaril Zorn, ki ocenjuje, da bo obnova Pristave, ki je tudi spomeniško zaščitena, vredna vsaj osem milijonov evrov. Konkretnih načrtov pa zaradi pogajanj s poslovnimi partnerji še ne morejo razkriti, je dodal Zorn.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

zmerno oblačno
vlažnost: 75 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/20

torek

7/21

sreda

6/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...

Za odprte trgovine ob nedeljah / 07:53, 26. maj

Vlada ne podpira predloga zakona, ki ga je v DZ vložila Levica !
Pravilno, ostane naj tako kot dosedaj !

Anton Globočnik in zedinjena Slovenija / 11:50, 25. maj

Če je že določil Slovensko trobojnico na podlagi Kranjskega grba, bi moral namesto bele uporabiti zlato (rumeno) barvo. Tako imamo še danes rusko zastavo za državni simbol.

Za odprte trgovine ob nedeljah / 11:45, 25. maj

Vse trgovine bi morale biti ob nedeljah in praznikih vedno zaprte.Poglejte v Avstrijo, kjer ni nobenih težav. Nekateri trgovci oporekajo, da...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.