Otmar Zorn in Natalija Kovač v prenovljeni sobi Hotela Bled Rose / Foto: Tina Dokl

Bled ima nov štirizvezdični hotel

Na mestu nekdanjega Hotela Jelovica so včeraj tudi uradno odprli Hotel Bled Rose, ki se je s celovito revitalizacijo iz ponudbe za množične izletnike preusmeril v izkustveni, doživljajski turizem.

Za nočitev v Hotelu Bled Rose je v glavni sezoni treba odšteti od devetdeset do sto dvajset evrov.

Bled – Hotel na izjemni lokaciji ob Blejskem jezeru je z novim lastnikom dobil tudi novo vizijo: štirizvezdično namestitev s ciljem izvajanja vrhunskih, petzvezdičnih doživetij, je poudarila prokuristka Hotela Bled Rose Natalija Kovač. V skladu s tem so poskrbeli za celovito prenovo – od prezračevanja in inštalacij do nove restavracije, centra dobrega počutja in poročne dvorane. Podjetje Rikli je hotel Jelovica kupilo pred dvema letoma in direktor omenjenega podjetja Otmar Zorn je že takrat napovedal, da bo obnova vredna vsaj milijon evrov, a se je na koncu izkazalo, da je bila ta ocena precej preskromna. »Nisem pričakoval, da bo obnova tako zahteven zalogaj,« je priznal in dodal, da so od prvotnega hotela ostale le nosilne stene. »Po devetih mesecih celovite prenove je hotel zaživel s svežim, sodobnim videzom, pa tudi s povsem novo identiteto in poslovnim konceptom, ki presega klasične hotelske storitve,« je poudaril Zorn.

Hotel ponuja namestitev v devetdesetih dizajnersko opremljenih sobah, od klasičnih dvoposteljnih sob do razkošnih hotelskih apartmajev, ki so posebej prilagojeni družinam, poslovnim gostom in mladoporočencem. Ponudbo dopolnjujejo štiri konferenčne dvorane z najsodobnejšo tehnično opremo. V hotelu je zaživela restavracija z bogato kulinarično ponudbo, pri kateri sodobne trende v kulinariki domiselno prepletajo s slovensko kulinarično tradicijo. Uredili so še sodoben velnes z notranjim bazenom, savnami in masažnim centrom.

Za sodobno opremo hotela je poskrbel arhitekt Jani Vozelj. Ob tem pa se v hotelu zavedajo, da je za dobro počutje gostov pomembno tudi prijazno in ustrežljivo osebje, zato temu namenjajo veliko pozornosti. V času obnove so tako pripravili tudi izobraževanja in usposabljanja za zaposlene, da bi jih pripravili na povsem nov način dela. Poleg tega, da so po besedah Natalije Kovač obdržali vse nekdanje zaposlene, zaposlujejo še nov kader, pri čemer so poskrbeli tudi za stimulativno nagrajevanje, je dodal Zorn. »Trudimo se, da ima pri nas vsak gost ime, za nas niso le številke,« je ob tem poudarila vodja prodaje Špela Kavčič, ki je prej delala že v hotelu Jelovica. Veseli jo, da je lastnik prepoznal pomen, ki ga prinašajo ljudje z izkušnjami, kar uspešno združujejo z zagnanostjo in svežino mladih kadrov. Prihodnje leto jih čaka še zaključna ureditev okolice in prenova pročelja oziroma fasade. »S tem bomo poskrbeli še za zadnje podrobnosti v procesu preobrazbe hotela v čudovit, sodoben kompleks, ki bo v ponos Bledu in slovenskemu turizmu,« je prihodnje načrte predstavila Natalija Kovač.

Ena od prednostnih nalog družbe Rikli je tudi ponovna oživitev propadajoče blejske Pristave, ki so jo kupili lani. »A pri tem ne bomo hiteli, saj so nas izučile napake, ki smo jih naredili pri obnovi hotela Bled Rose,« je poudaril Zorn, ki ocenjuje, da bo obnova Pristave, ki je tudi spomeniško zaščitena, vredna vsaj osem milijonov evrov. Konkretnih načrtov pa zaradi pogajanj s poslovnimi partnerji še ne morejo razkriti, je dodal Zorn.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

5/12

torek

5/10

sreda

6/13

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Tržič, 19. november 2019

Po balkanskih hribih

PRIREDITVE / Kranj, 19. november 2019

Zmanjševanje odpadkov in izmenjevalnica oblačil

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Škofja Loka, 19. november 2019

Glasbeno-literarni večer

RAZSTAVE / Škofja Loka, 20. november 2019

Štirideset let Združenja umetnikov Škofja Loka

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. november 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:47, 19. november

Janez Novak takozvani Wojciechowski ,
Seveda ne, poglejmo samo primer Patria, pa dvomim da bodo tvoji možgančki to uspel razvozlat?!

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:27, 19. november

"Ko sodijo njim prid je OK, ko ne, jih zmerjajo z mafijo..."

---------------------------------
še celo ti si ugotovil, da Vaši ne sodijo POŠTENO.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:01, 19. november

Ko sodijo njim prid je OK, ko ne, jih zmerjajo z mafijo...
V normalni državi bi tele balkance iz SDS-a zbrcali iz parlamenta !

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 08:37, 19. november

Teli ko da niso v hramu demokracije ampak v neki balkanski kafani...

Poplava odličnih ocen / 14:51, 18. november

Edino pravilo za kvalitetno šolstvo je enakovredna zastopanost državnih in zasebnih šol.
Brez konkurence je vse skupaj le praskanje po jajcih .

Poštar stavka le dva dneva / 09:23, 18. november

Enako sem mislil jaz, da je ne rabimo! Pa še kako jo rabimo. Reklam sicer ne maram, jih pa pogledam. Eden od družinskih članov ima espe, tor...