Otmar Zorn in Natalija Kovač v prenovljeni sobi Hotela Bled Rose / Foto: Tina Dokl

Bled ima nov štirizvezdični hotel

Na mestu nekdanjega Hotela Jelovica so včeraj tudi uradno odprli Hotel Bled Rose, ki se je s celovito revitalizacijo iz ponudbe za množične izletnike preusmeril v izkustveni, doživljajski turizem.

Za nočitev v Hotelu Bled Rose je v glavni sezoni treba odšteti od devetdeset do sto dvajset evrov.

Bled – Hotel na izjemni lokaciji ob Blejskem jezeru je z novim lastnikom dobil tudi novo vizijo: štirizvezdično namestitev s ciljem izvajanja vrhunskih, petzvezdičnih doživetij, je poudarila prokuristka Hotela Bled Rose Natalija Kovač. V skladu s tem so poskrbeli za celovito prenovo – od prezračevanja in inštalacij do nove restavracije, centra dobrega počutja in poročne dvorane. Podjetje Rikli je hotel Jelovica kupilo pred dvema letoma in direktor omenjenega podjetja Otmar Zorn je že takrat napovedal, da bo obnova vredna vsaj milijon evrov, a se je na koncu izkazalo, da je bila ta ocena precej preskromna. »Nisem pričakoval, da bo obnova tako zahteven zalogaj,« je priznal in dodal, da so od prvotnega hotela ostale le nosilne stene. »Po devetih mesecih celovite prenove je hotel zaživel s svežim, sodobnim videzom, pa tudi s povsem novo identiteto in poslovnim konceptom, ki presega klasične hotelske storitve,« je poudaril Zorn.

Hotel ponuja namestitev v devetdesetih dizajnersko opremljenih sobah, od klasičnih dvoposteljnih sob do razkošnih hotelskih apartmajev, ki so posebej prilagojeni družinam, poslovnim gostom in mladoporočencem. Ponudbo dopolnjujejo štiri konferenčne dvorane z najsodobnejšo tehnično opremo. V hotelu je zaživela restavracija z bogato kulinarično ponudbo, pri kateri sodobne trende v kulinariki domiselno prepletajo s slovensko kulinarično tradicijo. Uredili so še sodoben velnes z notranjim bazenom, savnami in masažnim centrom.

Za sodobno opremo hotela je poskrbel arhitekt Jani Vozelj. Ob tem pa se v hotelu zavedajo, da je za dobro počutje gostov pomembno tudi prijazno in ustrežljivo osebje, zato temu namenjajo veliko pozornosti. V času obnove so tako pripravili tudi izobraževanja in usposabljanja za zaposlene, da bi jih pripravili na povsem nov način dela. Poleg tega, da so po besedah Natalije Kovač obdržali vse nekdanje zaposlene, zaposlujejo še nov kader, pri čemer so poskrbeli tudi za stimulativno nagrajevanje, je dodal Zorn. »Trudimo se, da ima pri nas vsak gost ime, za nas niso le številke,« je ob tem poudarila vodja prodaje Špela Kavčič, ki je prej delala že v hotelu Jelovica. Veseli jo, da je lastnik prepoznal pomen, ki ga prinašajo ljudje z izkušnjami, kar uspešno združujejo z zagnanostjo in svežino mladih kadrov. Prihodnje leto jih čaka še zaključna ureditev okolice in prenova pročelja oziroma fasade. »S tem bomo poskrbeli še za zadnje podrobnosti v procesu preobrazbe hotela v čudovit, sodoben kompleks, ki bo v ponos Bledu in slovenskemu turizmu,« je prihodnje načrte predstavila Natalija Kovač.

Ena od prednostnih nalog družbe Rikli je tudi ponovna oživitev propadajoče blejske Pristave, ki so jo kupili lani. »A pri tem ne bomo hiteli, saj so nas izučile napake, ki smo jih naredili pri obnovi hotela Bled Rose,« je poudaril Zorn, ki ocenjuje, da bo obnova Pristave, ki je tudi spomeniško zaščitena, vredna vsaj osem milijonov evrov. Konkretnih načrtov pa zaradi pogajanj s poslovnimi partnerji še ne morejo razkriti, je dodal Zorn.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

8/14

nedelja

5/12

ponedeljek

7/13

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 17. november 2019

Pohod po Vertovčevi poti

IZLETI / Šenčur, 17. november 2019

Po Vertovčevih poteh

GLEDALIŠČE / Breznica, 17. november 2019

Škratovanje

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Žirovnica, 18. november 2019

Kirgizija – dežela pod nebeškimi gorami

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Tržič, 19. november 2019

Po balkanskih hribih

PRIREDITVE / Kranj, 19. november 2019

Zmanjševanje odpadkov in izmenjevalnica oblačil

 

 
 

 

 
 
 

Zavrnjena še četrta pritožba? / 22:07, 16. november

Torej bodo imeli Avstrijci 2 leti časa za kvaliteten dopust, da počakajo balkance.

Najbogatejša Slovenca še vedno zakonca Login / 16:05, 16. november

Največji car je Merlak! Ki vlaga v Bohinj. Pa odselil se je, ker ne bo futral svojati z davki v lastni državi..

Sedemindvajset / 12:29, 16. november

Primož:"Naši predniki pred sto in več leti čez veliko lužo odhajali v iskanju boljšega življenja in so pred pol stoletja begunci tam prosili...

Sedemindvajset / 08:07, 16. november

Torej v času stare Jugoslavije..

Sedemindvajset / 08:06, 16. november

Že že, ampak v članku piše, da so ljudje odhajali že pred sto in več leti !!

Sedemindvajset / 22:55, 15. november

G Primož. Dvomim, da ne veste,ali pa se sprenevedate, da nisem mislil kraljevine, ampak Demokratično federativno Jugoslavijo, ki je obstajal...

Najbogatejša Slovenca še vedno zakonca Login / 16:54, 15. november

Za Bill Gatesa so to navadni klošarji ( 80 milijard ameriških dolarjev ).