Na območju občine Škofja Loka delujejo tri nogometne sredine: ŠD Polet pri Svetem Duhu, NK Škofja Loka v Puštalu in ŠD Kondor na Godešiču. Pred leti so se začeli načrtno posvečati združevanju mlajših selekcij pod eno streho – v tako imenovani Nogometni šoli Škofja Loka, v sklopu katere trenutno vadi okrog 260 nogometašev in nogometašic. / Foto: Tina Dokl

Odprli Športni park Gorajte

Ob zaključku prve faze projekta so uradno odprli Športni park Gorajte. Zgrajeno je štirideseto nogometno igrišče z umetno travo v Sloveniji, četrto na Gorenjskem. Sledila bo še gradnja igrišča z naravno travo in gradnja pomožnega športnega objekta z garderobami.

Sveti Duh – V soboto so slovesno odprli nogometno igrišče z umetno travo v Športnem parku Gorajte. To je velika pridobitev v prvi vrsti za številne nogometaše, ki vadijo v treh nogometnih sredinah v škofjeloški občini: domačega ŠD Polet, NK Škofja Loka in ŠD Kondor. V ŠD Polet so pred več kot desetimi leti v sodelovanju z Občino Škofja Loka in Zavodom za šport Škofja Loka začeli projekt izgradnje nogometnega centra. Zaključena je prva faza, sledili bosta še dve: gradnja velikega nogometnega igrišča z naravno travo in gradnja pomožnega športnega objekta z garderobami.

»Dobili smo nogometno igrišče z umetno travo, sodoben objekt, ki ga bodo lahko uporabljale vse ekipe iz škofjeloške občine in bo omogočal trening tudi v zimskih mesecih. Treba bo poskrbeti tudi za navijače, zato je v načrtu že izgradnja tribune ob igrišču, ki bo nared predvidoma v prvi polovici naslednjega leta. Letos načrtujemo še manjšo posodobitev garderobnega objekta z dodatno izolacijo. Ker se je z novim igriščem povečalo število treningov, obstoječi garderobi ne zadostujeta več vsem potrebam. V naslednjem letu si želimo v sodelovanju z Občino Škofja Loka nadgraditi obstoječi objekt, s čimer bi pridobili dve dodatni garderobi, ki bosta omogočili večje udobje za nogometaše. Projekt je zasnovan v treh fazah, zaključena je prva. Zavihali bomo rokave in poskusili uresničiti tudi izgradnjo velikega nogometnega igrišča z naravno travo,« je povedal Boštjan Kovač, predsednik ŠD Polet. Fantje iz vasi Virmaše in Sveti Duh so društvo ustanovili leta 1977, prvo nogometno igrišče je bilo v Gorajtah zgrajeno leta 1981. S posodobitvami je bilo skozi leta v uporabi vse do lanske jeseni, ko je bilo zaradi gradnje novega delno porušeno. Preostanek se še vedno uporablja za treninge in rekreacijo.

Vrednost same prve faze je več kot štiristo tisoč evrov, v kar ni vključen strošek odkupa zemljišč. Tudi finančno gledano gre torej za velik projekt. Občina Škofja Loka je v letih 2014–2017 namenila denar za odkupe vseh potrebnih zemljišč in jih tudi odkupila. Priskrbela je projektno dokumentacijo za izgradnjo prve faze ter v letu 2015 pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje. Medtem se je društvo prijavljalo na razpise Fundacije za šport in bilo v letu 2017 tudi uspešno, kar je bil povod za začetek gradbenih del. Gradnja igrišča se je začela lani jeseni in se po slabem letu uspešno končala. Finančna sredstva za investicijo so znotraj predvidenih in so bila pridobljena iz občinskih sredstev, nepovratnih sredstev Fundacije za šport in Nogometne zveze Slovenije ter lastnih sredstev. »Če obstaja majhna skupina ljudi, ki si zada visok cilj, vanj verjame in je zanj pripravljena trdo delati, je mogoče vse! Taka skupina se je našla v Športnem društvu Polet. Njihova vizija, vztrajnost in pametna strategija za prihodnost so ključni dejavniki, da je danes zaživel še en odličen projekt, ki bo bogatil našo lokalno skupnost in jo povezoval. Zaključena je prva faza projekta, pred nami sta še dve, prav zato zahtevni. Šele ob zaključku tretje bo Športni park Gorajte v vsem potencialu zaživel na tem območju. Tukaj počasi nastaja center tako nogometa kot tudi drugih športov, predvsem pa ljubiteljev zdravega načina življenja,« je dejal Tine Radinja, župan Občine Škofja Loka. Odprtja se je udeležil tudi Dane Jošt, vodja oddelka za nogometno infrastrukturo pri Nogometni zvezi Slovenije, ki je pojasnil, da je to štirideseto igrišče z umetno travo v Sloveniji, če ne štejemo igrišča v Planici, in četrto na Gorenjskem – poleg igrišč v Železnikih, na Jesenicah in v Kranju.

Sobotni slovesni dan so v Gorajtah začeli s turnirjem mlajših nogometašev, po odprtju pa sta sledili še prijateljska tekma veteranov ŠD Polet in Žirov ter tekma sedmega kroga v članski Gorenjski nogometni ligi med domačo ekipo in Železniki. Obakrat so bili boljši nogometaši ŠD Polet.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 81 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-5/4

četrtek

-3/11

petek

-2/10

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 5. december 2019

Dvakrat v neznano

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 5. december 2019

Motivi iz narave

PRIREDITVE / Kranj - Primskovo, 5. december 2019

Šahovski turnir

PRIREDITVE / Tržič, 5. december 2019

Praznični čas v Tržiču

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Cerklje, 5. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, Slovenski Javornik, 5. december 2019

Za otroke

OBVESTILA / Kranj, 5. december 2019

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

PRIREDITVE / Jesenice, 6. december 2019

Ob 150-letnici Kranjske industrijske družbe

 

 
 

 

 
 
 

Tuji investitorji so tudi zgled / 07:36, 5. december

Zdravko že ve, sam z Adrio mu je šlo nekej narobe, pa banke pa to... A Cmerar se je kej oglasil?
Peče ko ps matr ja...

Ob jubileju tudi novi prostori / 22:12, 4. december

Gospodična v beli majčki na sredini je pa res ufff... Navdušena ! :))

V eksploziji plina poškodovanih šest oseb / 16:35, 4. december

Po enih informacijah se je to na tej lokaciji že dogajalo. Če je to res, kako to, da ob taki intervenciji ni bia zagotovljena varnost. Kje s...

Milijonar, a brez denarja / 13:16, 3. december

Ne razumem, zakaj je moral napisat knjigo?
Po mojem še ni dojel vsega in bo moral še enkrat na isto pot.
Pa še to dvomim, če mu bo kaj nucal.

Tuji investitorji so tudi zgled / 06:02, 3. december

Kjer ni političnega kadra, tam je razvoj.

Tuji investitorji so tudi zgled / 05:16, 3. december

»Podjetja s tujim kapitalom rastejo hitreje od ostalih,« poudarja minister Zdravko Počivalšek.
/////////////////
Alias Primož, tole te mora pa fesjt pečt.

hehehe

Gorenjska proga bo čakala boljše čase / 10:13, 2. december

132€ tam bi moralo biti 'ob letnem povečanju 3%'