Za jesenske dni

Buče so tipično jesensko živilo in se v naši prehrani čedalje bolj uveljavljajo. So polne koristnih snovi, nezahtevne za gojenje in enostavne za pripravo.

Da pa ne bomo vedno govorili samo o tem, kako koristna je neka zelenjava, je prav, da si pripravimo še nekaj za dušo. Z bounty kroglicami v tem primeru zagotovo ne bomo zgrešili.

Za pripravo dušenih bučk potrebujemo: 1 hokaido bučo, 1 žličko mletega česna, pol žličke mlete paprike, 0,5 dl jušne osnove, 1 šopek peteršilja, piščančji file, olivno olje.

Bučo olupimo, ji odstranimo semena ter jo narežemo na kocke. Ponev segrejemo, vanjo vlijemo žlico olivnega olja ter na njem popečemo bučne kocke. Posolimo, potresemo z mleto rdečo papriko, nasekljanim peteršiljem in česnom ter zalijemo z jušno osnovo. Temperaturo štedilnika znižamo, ponev pokrijemo in kuhamo približno 15 minut oz. toliko, da se buča zmehča. Med tem časom pripravimo piščančji file. Tega narežemo na trakove, malce posolimo in popramo ter na hitro popečemo na žlici olivnega olja. Na krožnik serviramo riž, damo nanj dušeno bučo, na vse skupaj pa položimo še pečene piščančje trakove.

Za pripravo bounty kroglic potrebujemo: 250 g kokosove moke, 100 g mletega sladkorja, 1 vanilin sladkor, 150 g mascarpone sira, 50 g kisle smetane; za čokoladni obliv: 200 g temne čokolade.

Zmešamo kokosovo moko, sladkor, vanilin sladkor, mascarpone sir in kislo smetano. Maso za eno uro postavimo v hladilnik. Nato z rokami oblikujemo za oreh velike kroglice, jih pomočimo v čokoladni obliv in jih polagamo na peki papir. Ko se čokolada strdi, kroglice poberemo v posodico in hranimo v hladilniku. Čokoladni preliv pripravimo tako, da nad vodno kopeljo stopimo čokolado.

Nasvet: Če se želimo približati zares pravim bounty kroglicam, za obliv uporabimo mlečno čokolado.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-5/4

četrtek

-3/11

petek

-2/10

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 5. december 2019

Dvakrat v neznano

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 5. december 2019

Motivi iz narave

PRIREDITVE / Kranj - Primskovo, 5. december 2019

Šahovski turnir

PRIREDITVE / Tržič, 5. december 2019

Praznični čas v Tržiču

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Cerklje, 5. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, Slovenski Javornik, 5. december 2019

Za otroke

OBVESTILA / Kranj, 5. december 2019

Meritve tlaka, holesterola in krvnega sladkorja

PRIREDITVE / Jesenice, 6. december 2019

Ob 150-letnici Kranjske industrijske družbe

 

 
 

 

 
 
 

Tuji investitorji so tudi zgled / 07:36, 5. december

Zdravko že ve, sam z Adrio mu je šlo nekej narobe, pa banke pa to... A Cmerar se je kej oglasil?
Peče ko ps matr ja...

Ob jubileju tudi novi prostori / 22:12, 4. december

Gospodična v beli majčki na sredini je pa res ufff... Navdušena ! :))

V eksploziji plina poškodovanih šest oseb / 16:35, 4. december

Po enih informacijah se je to na tej lokaciji že dogajalo. Če je to res, kako to, da ob taki intervenciji ni bia zagotovljena varnost. Kje s...

Milijonar, a brez denarja / 13:16, 3. december

Ne razumem, zakaj je moral napisat knjigo?
Po mojem še ni dojel vsega in bo moral še enkrat na isto pot.
Pa še to dvomim, če mu bo kaj nucal.

Tuji investitorji so tudi zgled / 06:02, 3. december

Kjer ni političnega kadra, tam je razvoj.

Tuji investitorji so tudi zgled / 05:16, 3. december

»Podjetja s tujim kapitalom rastejo hitreje od ostalih,« poudarja minister Zdravko Počivalšek.
/////////////////
Alias Primož, tole te mora pa fesjt pečt.

hehehe

Gorenjska proga bo čakala boljše čase / 10:13, 2. december

132€ tam bi moralo biti 'ob letnem povečanju 3%'