Piščančja bedra z zelenjavo

Pravilo je, da naj bi polovica krožnika pri obroku predstavljala zelenjava, četrtina beljakovine in četrtina škrobnata živila. Ker nimamo vedno časa posebej pripravljati zelenjave ali pa je ta mnogim dolgočasna, jo k obroku lažje vključimo tako, da jo pripravimo kar skupaj z mesom, ki bo hkrati poskrbel za sočen in bogat okus zelenjave. Poleg tega pa je priprava takih tipov jedi najbolj enostavna, saj vse sestavine po določenem vrstnem redu zložimo v posode in počakamo, da se vse skupaj skuha.

Za pripravo piščančjih beder z bučkami in česnom potrebujemo: 1 kg piščančjih beder, 3 bučke, 6 strokov česna, sol in poper, 2 žlici olivnega olja.

Česen olupimo in nasekljamo. Bučki operemo in narežemo na kolesa. Piščančja bedra posolimo ter popramo. Večjo posodo segrejemo in prilijemo olivno olje. Na njem iz obeh strani popečemo piščančja bedra. Ponev pokrijemo, znižamo temperaturo štedilnika in dušimo 20 minut. Po tem času dodamo nasekljan česen in bučke. Pokrijemo in vse skupaj dušimo še 15 minut.

Nasvet: Piščančja bedra ob kuhanju sama spustijo nekaj tekočine. Če je treba, dodatno zalijemo z jušno osnovo ali z malo belega vina.

Za pripravo piščančjih beder z bučo in čebulo potrebujemo: 1 kg piščančjih beder, 3 čebule, pol hokaido buče, sol, kari, 2 žlici olivnega olja.

Čebulo olupimo ter jo narežemo na krhlje. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. Bedra posolimo ter potresemo s karijem. Večjo posodo segrejemo in prilijemo olivno olje. Na njem z obeh strani popečemo piščančja bedra. Ponev pokrijemo, znižamo temperaturo štedilnika in dušimo 20 minut. Po tem času dodamo razpolovljeno čebulo in bučo. V pokriti posodi dušimo še 20 minut, da se čebula in buča zmehčata.

Nasvet: Jed po okusu začinimo še s svežimi zelišči, kot sta peteršilj ali majaron.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

delno oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?