Privlačna tekaška proga v čudovitem vremenu / Foto: arhiv organizatorja, Peter Koren

V osrčju gora in odličnem vzdušju skoraj tisoč tekačev

Zmagovalci uvodnega teka Kranjska Gora Trail Run na različnih razdaljah so bili: Marjan Zupančič, Ajda Radinja, Luka Kovačič, Barbara Trunkelj, Benjamin Črv, Nika Mazi, Uroš Rozman in Špela Gonza.

Kranjska Gora – Kranjska Gora Trail Run, ki je potekal pod okriljem Kineziološkega centra Kinvital v soboto, 21. septembra, je uspel privabiti tako mlado kot tudi vsem dobro znano gardo slovenskega trail teka. Trase so potekale po stezicah, poteh, vršacih v okolici Kranjske Gore, Gozda - Martuljka, Srednjega Vrha, Rateč, Planice in Podkorena. Na startih 10, 15, 30 in 60-kilometrskih razdalj je skupno stalo skoraj tisoč tekačev iz kar dvajsetih držav, največ pa se jih je zbralo na Speed Trailu oziroma na 15-kilometrski razdalji, ki je bila tudi razprodana. K idiličnim razgledom na progah je pripomoglo vreme, ki je prineslo odlično vidljivost in tekačem omogočilo, da so v teku tudi uživali. Tisti najhitrejši so v cilju poudarili, da je šlo za zelo hitre proge, drugouvrščeni na šestdesetkilometrski razdalji, stari znanec slovenskega traila Ivi Hrastovec, pa je v cilju dejal, da je bil močno presenečen, ko je v Planici izvedel, da je že na 51. kilometru, saj je bil prepričan, da je šele na 35. Od znanih trailašev so tekli še Peter Macuh, Marjan Zupančič, Toni Vencelj in številni drugi. Tekače na Funny Trailu oziroma desetkilometrski razdalji pa je zabaval komik Andrej Težak - Tešky, ki jim je po progi sledil kot metla in jih skorajda dobesedno pometel v cilj.

Na šestdesetkilometrski preizkušnji je zmagal Marjan Zupančič iz Bohinjske Bistrice (»originalno« pa s Posavca) s časom 5;59:44. Povedal je, da je bila konkurenca močna in da je bila trasa označena tako, kot je treba. »Zjutraj je bilo kar mrzlo, le štiri stopinje Celzija, zato sem takoj od starta navil na polno, da me ni zeblo. Izšlo se je po planu in mlajšim sem dal vedeti, da še nisem za staro šaro. Hvala vsem, ki ste navijali zame, ob taki podpori mi je bilo lažje na progi,« je vtise strnil Zupančič. V ženski konkurenci na šestdeset kilometrov je zmagala Škofjeločanka Ajda Radinja s časom 6;57:29.

Na premierni izvedbi kranjskogorske »tridesetke« je slavil Luka Kovačič, med ženskami pa Barbara Trunkelj. Med tekači na 15 kilometrov sta bila najhitrejša domačin smučarski tekač Benjamin Črv in Nika Mazi, na deset kilometrov pa Uroš Rozman in Špela Gonza. Atraktivne proge, dobra organizacija in odlično vzdušje kar kličejo k izvedbi drugega Kranjska Gora Trail Runa prihodnje leto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

pretežno oblačno
vlažnost: 52 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

9/20

torek

7/21

sreda

6/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...

Ob polnoletnosti nov izziv / 14:11, 26. maj

Da me ne bo kdo napačno razumel, tudi sam sem sodeloval v akciji in nabral kar polno vrečo tiste velike rumene vreče, smeti. Prepričan sem, ...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 12:06, 26. maj

Te vrste ljudi je treba strogo kaznovati in z imenom javno objaviti

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...

Za odprte trgovine ob nedeljah / 07:53, 26. maj

Vlada ne podpira predloga zakona, ki ga je v DZ vložila Levica !
Pravilno, ostane naj tako kot dosedaj !

Anton Globočnik in zedinjena Slovenija / 11:50, 25. maj

Če je že določil Slovensko trobojnico na podlagi Kranjskega grba, bi moral namesto bele uporabiti zlato (rumeno) barvo. Tako imamo še danes rusko zastavo za državni simbol.