Iztok Purič je po devetih mesecih odstopil z ministrskega položaja. / Foto: Gorazd Kavčič

Odstopil minister Iztok Purič

Z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odstopil Iztok Purič.

Kranj – Iztok Purič iz kvote Stranke Alenke Bratušek je ministrsko mesto prevzel decembra lani, ko je odstopil njegov predhodnik Marko Bandelli.

V odstopni izjavi je Purič pojasnil, da odstopa iz osebnih razlogov, o svojem delu na ministrstvu pa je zapisal, da je bila njegova prioriteta ureditev informacijskega sistema v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, na kar ga je opozoril njegov predhodnik Bande­lli, češ da sicer grozi izguba že dodeljenih 180 milijonov evrov evropskih sredstev. Kot dodaja Purič, so pod njegovim vodstvom nadaljevali aktivnosti in ta denar tudi rešili. »Informacijski sistem zdaj deluje in omogoča črpanje evropskih sredstev,« je zatrdil Purič in pri tem poudaril, da je to pomemben dosežek tudi vseh zaposlenih v vladni službi in prav tako tudi aktualne vlade. »Če se izrazim v kolesarskem žargonu, smo pri tem spopadu opravili težko gorsko dirko in dosegli veliko zmago.« Pred kratkim je Purič sklical tiskovno konferenco, na kateri je javnost seznanil z zadovoljivim delovanjem informacijskega sistema, ki bo preprečilo vračilo evropskih sredstev in omogočilo, da bo Slovenija lahko črpala evropski denar v sedanji finančni perspektivi.

Iztok Purič z ministrskega položaja odhaja iz osebnih razlogov, vendar je neuradno slišati, naj bi bil odstop povezan z nesoglasji z vodjo stranke Alenko Bratušek. Sodeč po pojasnilu iz stranke SAB ob Puričevem odstopu pa so bili z njegovim delom zadovoljni. Sporočili so, da Puričevo odločitev spoštujejo in mu tudi priznavajo učinkovito delo, zlasti omenjajo, da je spravil v red informacijski sistem vladne službe, ki jo je vodil. »To ni uspelo še nikomur pred njim. Tako tudi drugi iz stranke SAB vlagamo napore za konkretne rezultate v politiki in za napredek Slovenije. Prizadevali si bomo, da se bo to nadaljevalo in da bomo stvari še naprej premikali v pravo smer,« je dejal generalni sekretar stranke SAB Jernej Pavlič.

Premier Marjan Šarec se je seznanil z ministrovim odstopom, za zdaj pa še ni znano, kdo bo Puričev naslednik in ali bo sploh iz kvote stranke SAB. 65-letni Iztok Purič se po odstopu »vrača« v pokoj. V preteklosti je Iztok Purič 12 let vodil javni gospodarski zavod Brdo, s tega položaja ga je vlada leta 2012 razrešila zaradi nepravilnosti pri vodenju. Lansko jesen pa je kandidiral za župana Mestne občine Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

7/8

sreda

4/8

četrtek

6/12

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

OBVESTILA / Gorenjska, 13. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PRIREDITVE / Jesenice, 13. november 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

OBVESTILA / Gorenjska, 14. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PREDAVANJA / Radovljica, 14. november 2019

O medonosnih čebelah

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Hrušica, 14. november 2019

Gruzija in Armenija

GLASBA / Škofja Loka, 14. november 2019

Ob 70-letnici Glasbene šole Škofja Loka

 

 
 

 

 
 
 

Film o družbenih konfliktih sodobne Slovenije / 18:43, 13. november

Režiser Metod Pevec in igralska zasedba Valter Dragan, Katarina Čas in Janez Škof so slabš napravljeni kotklošarji ( glej fotografijo).Blefe...

Sedemindvajset / 15:50, 13. november

Primož! Nekaj je beg pred revščino, ki se je dogajal tudi v medu in mleku obljubljeni deželi (saj veš kateri), drugo pa je beg pred izvensodnimi poboji.

Z Brnika tudi v Bruselj / 10:01, 13. november

Župan raje skrbi za povečano število novih priseljencev, kot pa za kolesarske steze.

Banke: ukrep uveden prehitro / 09:58, 13. november

Raje naj izterjajo dolgove od dolžnikov, ne pa da jim ga odpisujejo. Jankovićeva družina dolguje preko 40 milijonov.Kdo bo to plačal? Mi dav...

Z Brnika tudi v Bruselj / 09:55, 13. november

Kdaj bo možno po kolesarski stezi z Brnika v Šenčur in naprej v Kranj, sprašujem oba župana bogatih občin? Poden Šenčur in Kranj, poden!

Vrh kraške planote / 09:08, 13. november

Slika 2 / 3 - Jelena Jusin, kje si pa ti videla borov gozd?

Drugač pa lep izlet. Hvala za idejo.

Opitim kazen, trezni pa na koncert / 08:30, 13. november

Zanimive zgodbe gastarbajterji...