Kolesa brez nadzora, poškodovani priklopni stebrički, skrivljene košare … Na občini zagotavljajo, da bodo neodgovorne uporabnike sistema Kamkolo kaznovali.

Kamkolo tarča vandalov

Sistem izposoje električnih koles Kamkolo, ki ga je občina zagnala pred poletjem in je med občani naletel na izjemno dober odziv, je bil z začetkom šolskega leta tarča vandalov. Ker je veliko koles poškodovanih, je občina sistem začasno ustavila, ukrepali pa bodo tudi policisti.

Kamnik – Sistem izposoje koles Kamkolo ima po zgolj treh mesecih delovanja že skoraj 670 uporabnikov, kar je nad vsemi pričakovanji. Večina s kolesi ravna odgovorno, a minule dni so nemalo slabe volje povzročile poškodbe na kolesih in samih priklopnih stebričkih, ki so posledica vandalizma in so onemogočile nemoten sistem delovanja. Na občini občane pozivajo k odgovornemu ravnanju in jih opozarjajo, da bodo kršitelje kaznovali.

»V zadnjih dneh smo na sistemu izposoje ugotovili več poškodb na postajah za kolesa in na kolesih, ki so nastale kot posledica vandalizma. Poškodbe so povzročile, da sistem ne deluje v celoti, uporabniki pa imajo težave pri izposoji in vračilu koles. Največ poškodb je bilo zaznanih na postaji Duplica, kjer je bila zaradi hudega vandalizma poškodovana polovica priklopnih stebričkov, poškodbe pa so se pojavljale tudi na drugih postajah, ki jih sproti odpravljamo, vendar normalno delovanje sistema ni vzpostavljeno,« pravijo na občini.

Največ poškodb so zaznali na priklopnih stebričkih zaradi pregrobega potiskanja koles v zatič ključavnice, ob zadnjem vandalizmu pa so bili priča celo izruvanju koles iz priklopnih stebričkov, zaradi česar so poškodbe še večje. Veliko je tudi poškodovanih košar, ki imajo nosilnost osem kilogramov, a je med nekaterimi mladimi uporabniki priljubljeno, da v njih prevažajo drug drugega, pri čemer so poškodbe koles neizogibne. Na občini opozarjajo, da bodo kršitelje kaznovali in jim poškodbe zaračunali po veljavnem ceniku pooblaščenega serviserja, kot to določajo tudi splošni pogoji uporabe sistema.

Med hujšimi kršitvami so zaznali tudi prekoračitve tedenskega časa uporabe kolesa (ta je omejena na 14 ur v celotnem tednu), saj si nekateri kolo odpeljejo kar domov, pa tudi deljenje dostopa do sistema, ko uporabnik svojo kartico posodi drugemu, ter puščanje nezaklenjenih koles brez nadzora. Vse hujše kršitelje bodo sankcionirali z blokado uporabe sistema v preostanku sezone, in ne samo za tekoči teden, kot so to izvajali sedaj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno oblačno
vlažnost: 58 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

6/18

sobota

4/18

nedelja

9/24

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?