Kljub slabemu vremenu lahko Bohinj preseneti z razgledi. Iz pokrite terase restavracije Restaurant Triglav Bohinj se vidi do jezera, v lepem vremenu pogled nadgradijo še hribi.

Baje se v Triglavu dobro je

Moja pot v Bohinj (1)

Letošnje poletje je na cesti od Bleda do Bohinja pravzaprav podobno lanskemu ali predlanskemu, ko se ob lepem vremenu največkrat lahko voziš štirideset, če imaš srečo morda petdeset kilometrov na uro – in tako potrebuješ z Bleda več kot debelo uro, da prideš do Bohinjskega jezera. Turistom se namreč nikamor ne mudi, pa tudi letos je poletna vročina naredila svoje in je bil promet precej zgoščen: Bohinj je namreč glede na videno izjemno dobro obiskan. O tem verjetno priča tudi nedavni obisk Bohinjske noči, saj je prireditveni prostor pokal po šivih, pred nekaj dnevi pa tudi slabše vreme ni pregnalo kopalcev.

Za nameček pa, kot kaže, Bohinj stopa v ero živahnejše, sveže, privlačnejše ponudbe. Novi Karakter Bar v Ribčevem Lazu privablja v svojo okolico tako staro kot mlado, tuje in domače goste. Poleg znamenitega bohinjskega sira in mohanta ter domače trdinke sedaj poznajo in opevajo širše tudi bohinjski džin in pivo. Če v Bohinjski Bistrici zavijete v smeri Soriške planine, se na Nemškem Rovtu lahko ustavite v Penzionu in gostilni Resje, kjer za okuse na krožnikih skrbi Jože Godec, v bistriškem Štrudlu in Danici pa ravno tako lahko popijete kavo in tudi kaj pojeste. Nekateri se zapeljejo k Hrvatu v Srednjo vas v Bohinju – pa še kaj bi se našlo. Da pa mi ne bo kdo očital, da ljudje v te konce ne hodijo samo jest, mislim, da ni treba posebej poudarjati, da si Bohinj ljudje izberejo največkrat za aktiven dopust oziroma aktivno preživljanje prostega časa. Zagotovo pa je dobro, da vedo, kje se v okolici lahko tudi kaj dobrega poje.

Potem pa mi je prišlo na uho, da je novi – no, nedavno obnovljeni – Aparthotel Triglav v Stari Fužini dobil tudi novo restavracijsko zgodbo. Restaurant Triglav Bohinj naj bi se po novem ponašala z okusno hrano in lepim razgledom. In sem sedla v avto ter se odpravila na kosilo v Bohinj. Petek, nič kaj spodbudno vreme, na zadnjem klancu v smeri avtoceste z Bleda je dvema turistoma »preminil« njun arhivski kombi, predelan v avtodom, in povzročil prometni kolaps na Bledu, zastoj pa skoraj do Bohinjske Bele. Na srečo se je za vse, ki smo se peljali v nasprotni smeri, kolona za Bled začela šele na Bledu, do Bohinja pa tokrat cesta ni bila preveč prometna.

Potem pa me pri vratih restavracije pričaka nihče drug kot Damir Salkić. Le kaj počne tu eden boljših blejskih sommelierjev, sem se najprej vprašala. Nazadnje sem ga videla še v vsej delovni vnemi v Hotelu Triglav Bled. Odgovor se je ponujal kar sam: piše novo zgodbo, je novi najemnik omenjene bohinjske restavracije. Ta je sestavni del aparthotela le toliko, kar imajo gostje v nočitev vključen zajtrk v njej, sicer pa gre za popolnoma ločeni zgodbi, razloži. Seveda se v restavraciji Restaurant Triglav Bohinj lahko na kosilu ustavi kdorkoli, lahko pa pojeste tudi kaj iz a la carte ponudbe. Glavna kuhalnica pa je Luka Zagorc, fant, ki smo ga ravno tako srečali v zgoraj omenjenem blejskem hotelu.

(Nadaljevanje naslednjič)

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

5/11

četrtek

4/10

petek

7/10

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. november 2019

Obisk stare gospe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. november 2019

Blaznikov večer o španski gripi

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Žiri, 22. november 2019

Visoška kronika v poljanskem narečju

 

 
 

 

 
 
 

Nov trgovski center v Lescah / 19:41, 20. november

Saj res! Na Gradnikovi je še vedno ograjen prostor, kjer je bila sicer trgovina mercator, v bistvu pa zaklonišče za naselje 'isospan', zdaj pa hočejo graditi še nove stanovanjske enote !

Nov trgovski center v Lescah / 19:38, 20. november

No, tukaj bi pa Primožu lahko samo pritrdil. Še več. Tale zemljišča so kmetje prodali za res mali denar, danes jim pa občina pozlati vložke...

Nov trgovski center v Lescah / 11:35, 20. november

Ni še dost? Za eno ornk igrišče ali dvorano pa denarja ni ?!

Le suha drva dobro grejejo / 11:34, 20. november

Hvala zvezi potrošnikov za nasvet, menda Gorenjci kurimo mokra drva, ker dalj časa gorijo.. jaooo

Krekov večer o Ivanu Omanu / 10:35, 20. november

Elita in buržuazija na kupu, moti edinole bivši komunist, danes skrajni desničar, sicer dosmrtni predsednik stranke.. In ja, danes vse več ...

Po ločitvi / 20:35, 19. november

Ločitev ni noben problem. Pišeš Tanji na Glasu in ona ti svetuje, da ostani to kar si.
Problem rešen.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh