Boris Golob, najemnik Starega gradu, v prenovljeni drugi etaži objekta, ki jo je občina obnovila lansko leto.

Gradu vračajo dobro ime

Stari grad nad Kamnikom je priljubljena pohodniška in izletniška točka, ki pa je imela v preteklosti zaradi težav z najemnikom že precej slab prizvok. Občina se, odkar ima objekt znova v posesti, trudi z obnovo in investicijami, potencial pa v tej točki vidita tudi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in novi najemnik.

Kamnik – Dobri dve leti sta že minili, odkar je objekt na Starem gradu nad Kamnikom dobil novega na­j­emnika, ki je v stavbi znova odprl gostišče in letošnjega maja še težko pričakovano kuhinjo. Po tem, ko je občina pred dvema letoma sprva temeljito prenovila kletno etažo, kjer je prostor dobila kavarnica, so lansko poletje začeli obnavljati še srednjo etažo, kjer so maja letos zagnali še kuhinjo in uredili večnamenski prostor z veliko jedilnico.

»Z občino smo sprva podpisali najemno pogodbo za pet let, letos pa smo jo podaljšali še za pet let, saj smo večji del kuhinjske opreme kupili sami. Občina je poskrbela za obnovo prostorov, oprema pa bi bila v tem hipu za občinski proračun prevelik zalogaj,« nam je povedal najemnik Boris Golob z Rov pri Radomljah, ki na Starem gradu ob veliki pomoči žene Veronike in sodelavcev vodi Grajsko teraso. Obnovljene zgradbe je zelo vesel, a opozarja, da bo občina morala čim prej obnoviti tudi fasado in zagotoviti primerno izolacijo, saj bo brez tega investicija zadnjih let slej ko prej izgubila vrednost.

S sodelovanjem z občino je sicer zadovoljen. Del najemnine Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vrača v vzdrževanje tako poti kot obzidja. Markacisti Planinskega društva Kamnik so letos znova obnovili del pešpoti, ki vodi na grad, in je bila ob deževnih dneh precej blatna, temeljito pa so letos po skoraj dveh desetletjih spet očistili obzidje, ki je zdaj iz doline še bolj vidno. Za prijetno vzdušje in urejeno okolje je najemnik namestil tudi igrala za otroke, stojala za kolesa, ležalnike, stojala za pohodne palice in vrsto drugih malenkosti, ki pričakajo obiskovalce gradu. Ti se na vrh podajo peš ali pa z avtomobilom po asfaltirani cesti. Letošnje poletje so našteli vedno več tujcev. Na obisk jih zdaj privablja tudi kuhinja, saj imajo ponudbo Okusov Kamnika z divjačinskim golažem, kamniško kajžerico in trničem, jedi na žlico in domače sladice, kot so potica, zavitki in štruklji, ki jih pripravlja kuharica Vida Bahč.

Poleg številnih dogodkov pa bo ponudbo na Starem gradu že kmalu obogatila tudi razgledna ploščad, ki pa jo na svojem zemljišču ob neposredni bližini gostišča postavlja zasebnik Stanislav Knez.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

ponedeljek

6/13

torek

5/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Žirovnica, 18. november 2019

Kirgizija – dežela pod nebeškimi gorami

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Tržič, 19. november 2019

Po balkanskih hribih

PRIREDITVE / Kranj, 19. november 2019

Zmanjševanje odpadkov in izmenjevalnica oblačil

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

IZLETI / Šenčur, 23. november 2019

Učka

IZLETI / Kranj, 23. november 2019

Po Napoleonovi pešpoti

 

 
 

 

 
 
 

Poštar stavka le dva dneva / 14:20, 17. november

Pošta?
Kdo jo še sploh rabi?
Kaj vse prodajajo.!
Samo še salame ne.

Nad Belco se je spet sprožil plaz / 14:18, 17. november

Joj, erozija!

Pasijon finančno samostojnejši / 14:16, 17. november

Mami, mami, glej maškare!

Zavrnjena še četrta pritožba? / 22:07, 16. november

Torej bodo imeli Avstrijci 2 leti časa za kvaliteten dopust, da počakajo balkance.

Najbogatejša Slovenca še vedno zakonca Login / 16:05, 16. november

Največji car je Merlak! Ki vlaga v Bohinj. Pa odselil se je, ker ne bo futral svojati z davki v lastni državi..

Sedemindvajset / 12:29, 16. november

Primož:"Naši predniki pred sto in več leti čez veliko lužo odhajali v iskanju boljšega življenja in so pred pol stoletja begunci tam prosili...

Sedemindvajset / 08:07, 16. november

Torej v času stare Jugoslavije..