Boris Golob, najemnik Starega gradu, v prenovljeni drugi etaži objekta, ki jo je občina obnovila lansko leto.

Gradu vračajo dobro ime

Stari grad nad Kamnikom je priljubljena pohodniška in izletniška točka, ki pa je imela v preteklosti zaradi težav z najemnikom že precej slab prizvok. Občina se, odkar ima objekt znova v posesti, trudi z obnovo in investicijami, potencial pa v tej točki vidita tudi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in novi najemnik.

Kamnik – Dobri dve leti sta že minili, odkar je objekt na Starem gradu nad Kamnikom dobil novega na­j­emnika, ki je v stavbi znova odprl gostišče in letošnjega maja še težko pričakovano kuhinjo. Po tem, ko je občina pred dvema letoma sprva temeljito prenovila kletno etažo, kjer je prostor dobila kavarnica, so lansko poletje začeli obnavljati še srednjo etažo, kjer so maja letos zagnali še kuhinjo in uredili večnamenski prostor z veliko jedilnico.

»Z občino smo sprva podpisali najemno pogodbo za pet let, letos pa smo jo podaljšali še za pet let, saj smo večji del kuhinjske opreme kupili sami. Občina je poskrbela za obnovo prostorov, oprema pa bi bila v tem hipu za občinski proračun prevelik zalogaj,« nam je povedal najemnik Boris Golob z Rov pri Radomljah, ki na Starem gradu ob veliki pomoči žene Veronike in sodelavcev vodi Grajsko teraso. Obnovljene zgradbe je zelo vesel, a opozarja, da bo občina morala čim prej obnoviti tudi fasado in zagotoviti primerno izolacijo, saj bo brez tega investicija zadnjih let slej ko prej izgubila vrednost.

S sodelovanjem z občino je sicer zadovoljen. Del najemnine Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vrača v vzdrževanje tako poti kot obzidja. Markacisti Planinskega društva Kamnik so letos znova obnovili del pešpoti, ki vodi na grad, in je bila ob deževnih dneh precej blatna, temeljito pa so letos po skoraj dveh desetletjih spet očistili obzidje, ki je zdaj iz doline še bolj vidno. Za prijetno vzdušje in urejeno okolje je najemnik namestil tudi igrala za otroke, stojala za kolesa, ležalnike, stojala za pohodne palice in vrsto drugih malenkosti, ki pričakajo obiskovalce gradu. Ti se na vrh podajo peš ali pa z avtomobilom po asfaltirani cesti. Letošnje poletje so našteli vedno več tujcev. Na obisk jih zdaj privablja tudi kuhinja, saj imajo ponudbo Okusov Kamnika z divjačinskim golažem, kamniško kajžerico in trničem, jedi na žlico in domače sladice, kot so potica, zavitki in štruklji, ki jih pripravlja kuharica Vida Bahč.

Poleg številnih dogodkov pa bo ponudbo na Starem gradu že kmalu obogatila tudi razgledna ploščad, ki pa jo na svojem zemljišču ob neposredni bližini gostišča postavlja zasebnik Stanislav Knez.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 63 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

6/18

sobota

4/18

nedelja

9/24

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?