Jeseniški župan Blaž Račič z ženo Marto Ivančič Račič raziskuje avstrijsko Koroško. Fotografirala sta se pred tablo v vasi Račičevo (Ratschitschach) nedaleč od Velikovca. Zakaj ima vas tako ime, povezano z njegovim priimkom, mu še ni uspelo ugotoviti ... / Foto: osebni arhiv Blaža Račiča

Gorenjski župani na dopustu

Jeseniški župan je kolesaril do Beograda, škofjeloški je kampiral v Franciji, kranjski potuje po Gruziji. Kranjskogorski se z motorjem odpravlja v Makedonijo, nekateri pa dopust raje preživijo v bližini, na slovenski ali hrvaški obali.

Kranj – Kje dopustujejo gorenjski župani? Za kako dolgo so se ali se še bodo odpravili na dopust in kam?

Jeseniški župan Blaž Račič večino dopusta že vrsto let preživi na kolesu. Še kot novinar je prekolesaril dobršen del Evrope in reportaže objavljal v časopisu Delo. Tudi kot župan Občine Jesenice je ostal zaprisežen kolesar, tako je prvi del dopusta s sinom Majem kolesaril z Jesenic do Beograda, v teh dneh pa z ženo Marto Ivančič Račič raziskujeta avstrijsko Koroško. Tako sta se med drugim ustavila tudi v vasi Račičevo (Ratschitschach) nedaleč od Velikovca, in kot je sporočil, mu še ni uspelo ugotoviti, zakaj ima vas takšno ime, povezano z njegovim priimkom ... Sicer pa sta mladoporočenca s kolesom obiskala tudi Klopinjsko jezero in Pliberk.

Adrenalin poganja kri po žilah kranjskogorskega župana Janeza Hrovata. Letos si počitnic sicer še ni privoščil, z ženo Darjo »ujameta« kak dan na motorju, kot predana jadralna padalca pa gresta rada letet na Primorsko, v sosednjo Avstrijo ... »Konec avgusta pa me čaka teden dni dopusta v Severni Makedoniji, greva na poroko našega zaposlenega iz gostilne. Šla bova z motorjem, poleg Ohrida načrtujeva tudi kratek skok v Grčijo,« je povedal Hrovat.

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec se je na poletni dopust odpravil v prvi polovici meseca. »Ta čas zaključuje potovanje po Gruziji, kjer so ga navdušile neskončne planinske poti na Kavkazu, izjemna narava, izvrstna gruzijska hrana ter izredno prijazni, preprosti domačini. Na takšnih potovanjih se mu porajajo številne ideje, kaj bi bilo dobro za Kranj in okolico. Zadnje dopustniške dni preživlja delovno na evropskem vaterpolskem mladinskem prvenstvu v Tbilisiju. Prvenstvo je odlična priložnost za srečanja z vodilnimi ljudmi države in glavnega mesta, kar je župan izkoristil za krepitev prepoznavnosti Mestne občine Kranj in preučevanje različnih možnosti sodelovanja med krajema,« so nam povedali v njegovem kabinetu.

Radovljiški župan Ciril Globočnik se na dopust odpravlja prihodnji teden, teden dni bo preživel na slovenski obali, v Ankaranu. Župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar, odkar ima odrasle otroke, z ženo dopustuje na hrvaški obali, letos bo to Zelena Laguna pri Poreču v mirnem hotelu po, kot se je pošalil, »first minute« ceni. Na dopust se običajno odpravi konec avgusta.

Župan Občine Škofja Loka Tine Radinja je letos kampiral z družino v narodnem parku Ecrins na jugovzhodu Francije, nato pa je preživel še podaljšan vikend v najbolj zahodni slovenski vasici Robidišču.

Medvoški župan Nejc Smole pa daljšega poletnega dopusta ne načrtuje, nekaj podaljšanih vikendov je preživel na hrvaški obali in v raziskovanju Moskve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

4/8

četrtek

6/12

petek

7/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

OBVESTILA / Gorenjska, 14. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PREDAVANJA / Radovljica, 14. november 2019

O medonosnih čebelah

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Hrušica, 14. november 2019

Gruzija in Armenija

GLASBA / Škofja Loka, 14. november 2019

Ob 70-letnici Glasbene šole Škofja Loka

GLEDALIŠČE / Cerklje, 14. november 2019

Ljubi moj

OBVESTILA / Gorenjska, 15. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

 

 
 

 

 
 
 

Sedemindvajset / 21:09, 13. november

G.Pintar,Če govoriva o kraljevini oz. stari Jugoslaviji je dejstvo, da je bila močna in vplivna edino RKC, država je bila gospodarsko in voj...

Film o družbenih konfliktih sodobne Slovenije / 18:43, 13. november

Režiser Metod Pevec in igralska zasedba Valter Dragan, Katarina Čas in Janez Škof so slabš napravljeni kotklošarji ( glej fotografijo).Blefe...

Sedemindvajset / 15:50, 13. november

Primož! Nekaj je beg pred revščino, ki se je dogajal tudi v medu in mleku obljubljeni deželi (saj veš kateri), drugo pa je beg pred izvensodnimi poboji.

Z Brnika tudi v Bruselj / 10:01, 13. november

Župan raje skrbi za povečano število novih priseljencev, kot pa za kolesarske steze.

Banke: ukrep uveden prehitro / 09:58, 13. november

Raje naj izterjajo dolgove od dolžnikov, ne pa da jim ga odpisujejo. Jankovićeva družina dolguje preko 40 milijonov.Kdo bo to plačal? Mi dav...

Z Brnika tudi v Bruselj / 09:55, 13. november

Kdaj bo možno po kolesarski stezi z Brnika v Šenčur in naprej v Kranj, sprašujem oba župana bogatih občin? Poden Šenčur in Kranj, poden!

Vrh kraške planote / 09:08, 13. november

Slika 2 / 3 - Jelena Jusin, kje si pa ti videla borov gozd?

Drugač pa lep izlet. Hvala za idejo.