Jeseniški župan Blaž Račič z ženo Marto Ivančič Račič raziskuje avstrijsko Koroško. Fotografirala sta se pred tablo v vasi Račičevo (Ratschitschach) nedaleč od Velikovca. Zakaj ima vas tako ime, povezano z njegovim priimkom, mu še ni uspelo ugotoviti ... / Foto: osebni arhiv Blaža Račiča

Gorenjski župani na dopustu

Jeseniški župan je kolesaril do Beograda, škofjeloški je kampiral v Franciji, kranjski potuje po Gruziji. Kranjskogorski se z motorjem odpravlja v Makedonijo, nekateri pa dopust raje preživijo v bližini, na slovenski ali hrvaški obali.

Kranj – Kje dopustujejo gorenjski župani? Za kako dolgo so se ali se še bodo odpravili na dopust in kam?

Jeseniški župan Blaž Račič večino dopusta že vrsto let preživi na kolesu. Še kot novinar je prekolesaril dobršen del Evrope in reportaže objavljal v časopisu Delo. Tudi kot župan Občine Jesenice je ostal zaprisežen kolesar, tako je prvi del dopusta s sinom Majem kolesaril z Jesenic do Beograda, v teh dneh pa z ženo Marto Ivančič Račič raziskujeta avstrijsko Koroško. Tako sta se med drugim ustavila tudi v vasi Račičevo (Ratschitschach) nedaleč od Velikovca, in kot je sporočil, mu še ni uspelo ugotoviti, zakaj ima vas takšno ime, povezano z njegovim priimkom ... Sicer pa sta mladoporočenca s kolesom obiskala tudi Klopinjsko jezero in Pliberk.

Adrenalin poganja kri po žilah kranjskogorskega župana Janeza Hrovata. Letos si počitnic sicer še ni privoščil, z ženo Darjo »ujameta« kak dan na motorju, kot predana jadralna padalca pa gresta rada letet na Primorsko, v sosednjo Avstrijo ... »Konec avgusta pa me čaka teden dni dopusta v Severni Makedoniji, greva na poroko našega zaposlenega iz gostilne. Šla bova z motorjem, poleg Ohrida načrtujeva tudi kratek skok v Grčijo,« je povedal Hrovat.

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec se je na poletni dopust odpravil v prvi polovici meseca. »Ta čas zaključuje potovanje po Gruziji, kjer so ga navdušile neskončne planinske poti na Kavkazu, izjemna narava, izvrstna gruzijska hrana ter izredno prijazni, preprosti domačini. Na takšnih potovanjih se mu porajajo številne ideje, kaj bi bilo dobro za Kranj in okolico. Zadnje dopustniške dni preživlja delovno na evropskem vaterpolskem mladinskem prvenstvu v Tbilisiju. Prvenstvo je odlična priložnost za srečanja z vodilnimi ljudmi države in glavnega mesta, kar je župan izkoristil za krepitev prepoznavnosti Mestne občine Kranj in preučevanje različnih možnosti sodelovanja med krajema,« so nam povedali v njegovem kabinetu.

Radovljiški župan Ciril Globočnik se na dopust odpravlja prihodnji teden, teden dni bo preživel na slovenski obali, v Ankaranu. Župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar, odkar ima odrasle otroke, z ženo dopustuje na hrvaški obali, letos bo to Zelena Laguna pri Poreču v mirnem hotelu po, kot se je pošalil, »first minute« ceni. Na dopust se običajno odpravi konec avgusta.

Župan Občine Škofja Loka Tine Radinja je letos kampiral z družino v narodnem parku Ecrins na jugovzhodu Francije, nato pa je preživel še podaljšan vikend v najbolj zahodni slovenski vasici Robidišču.

Medvoški župan Nejc Smole pa daljšega poletnega dopusta ne načrtuje, nekaj podaljšanih vikendov je preživel na hrvaški obali in v raziskovanju Moskve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno oblačno
vlažnost: 66 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

3/21

nedelja

12/19

ponedeljek

14/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Gozd Martuljek, 22. september 2019

Pohod na Kurji vrh

PRIREDITVE / Križe, 22. september 2019

Palačinkin ŽivŽav

PRIREDITVE / Žiri, 22. september 2019

Markov tek

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

 

 
 

 

 
 
 

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...