Jeseniški župan Blaž Račič z ženo Marto Ivančič Račič raziskuje avstrijsko Koroško. Fotografirala sta se pred tablo v vasi Račičevo (Ratschitschach) nedaleč od Velikovca. Zakaj ima vas tako ime, povezano z njegovim priimkom, mu še ni uspelo ugotoviti ... / Foto: osebni arhiv Blaža Račiča

Gorenjski župani na dopustu

Jeseniški župan je kolesaril do Beograda, škofjeloški je kampiral v Franciji, kranjski potuje po Gruziji. Kranjskogorski se z motorjem odpravlja v Makedonijo, nekateri pa dopust raje preživijo v bližini, na slovenski ali hrvaški obali.

Kranj – Kje dopustujejo gorenjski župani? Za kako dolgo so se ali se še bodo odpravili na dopust in kam?

Jeseniški župan Blaž Račič večino dopusta že vrsto let preživi na kolesu. Še kot novinar je prekolesaril dobršen del Evrope in reportaže objavljal v časopisu Delo. Tudi kot župan Občine Jesenice je ostal zaprisežen kolesar, tako je prvi del dopusta s sinom Majem kolesaril z Jesenic do Beograda, v teh dneh pa z ženo Marto Ivančič Račič raziskujeta avstrijsko Koroško. Tako sta se med drugim ustavila tudi v vasi Račičevo (Ratschitschach) nedaleč od Velikovca, in kot je sporočil, mu še ni uspelo ugotoviti, zakaj ima vas takšno ime, povezano z njegovim priimkom ... Sicer pa sta mladoporočenca s kolesom obiskala tudi Klopinjsko jezero in Pliberk.

Adrenalin poganja kri po žilah kranjskogorskega župana Janeza Hrovata. Letos si počitnic sicer še ni privoščil, z ženo Darjo »ujameta« kak dan na motorju, kot predana jadralna padalca pa gresta rada letet na Primorsko, v sosednjo Avstrijo ... »Konec avgusta pa me čaka teden dni dopusta v Severni Makedoniji, greva na poroko našega zaposlenega iz gostilne. Šla bova z motorjem, poleg Ohrida načrtujeva tudi kratek skok v Grčijo,« je povedal Hrovat.

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec se je na poletni dopust odpravil v prvi polovici meseca. »Ta čas zaključuje potovanje po Gruziji, kjer so ga navdušile neskončne planinske poti na Kavkazu, izjemna narava, izvrstna gruzijska hrana ter izredno prijazni, preprosti domačini. Na takšnih potovanjih se mu porajajo številne ideje, kaj bi bilo dobro za Kranj in okolico. Zadnje dopustniške dni preživlja delovno na evropskem vaterpolskem mladinskem prvenstvu v Tbilisiju. Prvenstvo je odlična priložnost za srečanja z vodilnimi ljudmi države in glavnega mesta, kar je župan izkoristil za krepitev prepoznavnosti Mestne občine Kranj in preučevanje različnih možnosti sodelovanja med krajema,« so nam povedali v njegovem kabinetu.

Radovljiški župan Ciril Globočnik se na dopust odpravlja prihodnji teden, teden dni bo preživel na slovenski obali, v Ankaranu. Župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar, odkar ima odrasle otroke, z ženo dopustuje na hrvaški obali, letos bo to Zelena Laguna pri Poreču v mirnem hotelu po, kot se je pošalil, »first minute« ceni. Na dopust se običajno odpravi konec avgusta.

Župan Občine Škofja Loka Tine Radinja je letos kampiral z družino v narodnem parku Ecrins na jugovzhodu Francije, nato pa je preživel še podaljšan vikend v najbolj zahodni slovenski vasici Robidišču.

Medvoški župan Nejc Smole pa daljšega poletnega dopusta ne načrtuje, nekaj podaljšanih vikendov je preživel na hrvaški obali in v raziskovanju Moskve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

zmerno oblačno
vlažnost: 73 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

16/28

četrtek

16/28

petek

17/28

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2020

Kolesarski izlet v Šinkov Turn

 

 
 

 

 
 
 

Ob prazniku podelili priznanja / 13:40, 13. avgust

Če sem prav razumel članek, če ne bi bilo združenja za vrednote NOB Radovljica, bi v Radovljici danes govorili nemško ?

Tanja odgovarja / 11:53, 12. avgust

Le kaj bi brez Tanje..?

Spodbujajo predelavo lesa / 11:52, 12. avgust

Lesno predelovalna panoga v Sloveniji je vedno bolj lesena... Nekoč močna pohištvena dejavnost, danes v buli totalno !!

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...