Dvorana nekdanjega kina Storžič že dobiva podobo športnega centra.

Kino Storžič postaja otroški športni center

Mladi športniki in športni zanesenjaki iz Športnega kluba Dr. Lovka so se odločili, da najamejo prostore nekdanjega kina Storžič in v njih postavijo prvi otroški športni center v Sloveniji. Dela so se s pomočjo sponzorjev in donatorjev lotili kar sami, športni center pa naj bi odprli v naslednjem mesecu.

»Naš namen je, da otroke navdušimo za gibanje. Zato bomo v dopoldanskem času sodelovali z vrtci, prav tako bomo sodelovali s kranjskimi klubi, ki bodo imeli možnost, da se v našem centru predstavijo in mlade navdušijo za vpis v svoje klube.«

Kranj – Nekaj različnih pobud in zamisli je že bilo v minulih letih, v kaj bi lahko spremenili zapuščene prostore nekdanjega kina Storžič v Delavskem domu. Zadnjo pobudo za odkup so pred dobrima dvema letoma dobili kranjski mestni svetniki, predlog takratnega župana Boštjana Trilarja in mestne uprave pa je bil, naj bi občina, ki je imela predkupno pravico, kupila dvorano za potrebe koncertnega centra. Svetniki se takrat z nakupom prostorov, ki jih je prodajal Art Center in za katere bi občina morala odšteti nekaj več kot 219 tisoč evrov, niso strinjali, saj bi bili prostori potrebni tudi temeljite obnove.

Tako so nekdanji prostori kina Storžič ostali prazni. Da ne bodo še naprej propadali, pa so sklenili mladi iz Športnega kluba Dr. Lovka – ter konec letošnjega maja lastnoročno začeli obnovo. »Tukajšnji prostori so bili skoraj 15 let zaprti oziroma se v njih ni nič dogajalo, člani Športnega društva Dr. Lovka iz Drulovke pa smo sklenili, da jih vzamemo v najem in v njih poskrbimo za nove športne programe. Odločili smo se, da naredimo prvi otroški športni center v Kranju in celo v Sloveniji. Imamo že nekaj izkušenj, saj skrbimo za nekatere športne programe, med drugim tudi za uspešno košarkarsko ligo K40,« pravi predsednik Športnega kluba Dr. Lovka in vodja Lige K40 Rok Klemenčič ter dodaja, da bodo v športnem centru pripravljali različne otroške programe.

»Vsak otrok nekje do dvanajstega leta bo lahko na enem mestu preizkusil vse športe in se potem odločil, kateri ga najbolj veseli. Naš namen je, da otroke navdušimo za gibanje. Zato bomo v dopoldanskem času sodelovali z vrtci, prav tako bomo sodelovali s kranjskimi klubi, ki bodo imeli možnost, da se v našem centru predstavijo in mlade navdušijo za vpis v svoje klube. Tako mislim, da pripravljamo dobro priložnost tako za otroke kot za klube, predvsem pa za Kranj,« pravi Rok Klemenčič, ki je s prijatelji trdo poprijel za delo in v teh dneh prostori že dobivajo podobo športnega centra.

»Lastnik prostorov je sicer Art Center, mi pa smo sprva imeli idejo, da bi v Kranju naredili športno akademijo. Na koncu je to zaradi različnih razlogov padlo v vodo in odločili smo se, da začnemo delati postopoma. Našli smo prostor in se v nekaj mesecih dogovorili vse glede financiranja. Dobili smo nekaj partnerjev in podpornikov, ki nam pomagajo z materialom. Investicija je za nas kar velik zalogaj, vendar načrtujemo, da bodo za več kot polovico stroškov z materialom poskrbeli sponzorji. Delamo večinoma sami, le pri strokovnih delih nam pomagajo strokovnjaki,« pravi Rok Klemenčič in dodaja, da je njihova dolgoročna želja, da bi prostor odkupili.

»Radi bi se razvijali in začeli profesionalno delati, vendar smo odločeni, da gremo korak za korakom in skušamo imeti projekt, ki bo povezovalen za Kranj in bo koristen tako za otroke kot klube,« še pravi Rok Klemenčič in dodaja, da si želijo, da bi v septembru začeli predstavitve programov, v oktobru pa bi pa vadbe potekale že po ustaljenem urniku.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-3/7

nedelja

3/11

ponedeljek

5/14

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 15. december 2019

Božič v srcu Karavank

GLASBA / Kokrica, 15. december 2019

Novoletni koncert

PREDAVANJA / Žirovnica, 16. december 2019

Nova Zelandija

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Cerklje, Šenčur, 16. december 2019

Medgeneracijske dejavnosti

IZLETI / Šenčur, 17. december 2019

V neznano

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Cerklje, Šenčur, 17. december 2019

Medgeneracijske dejavnosti

IZLETI / Kranj, 19. december 2019

Prednovoletni sprehod v Logarsko dolino

GLASBA / Bled, 19. december 2019

Koncert Tanje Žagar

 

 
 

 

 
 
 

Koncert zbora De profundis / 09:30, 15. december

Rajš žbu u kolen, kukr pa tele jajca.

Kakšna je »cena« ošpic / 05:58, 15. december

Kot vsaka stvar, ki jo je izumil človek, tudi cepivo ni idealno. Tistih 5% s posledicami cepljenja so kolateralna škoda.

Danes in jutri Dr. Prešeren / 08:34, 14. december

»Gledalci mogoče pričakujejo podobo pesnika, kot smo se ga učili v šoli; tokrat bodo izvedeli, kakšna je njegova človeška plat.«
///////////////////
Potem pa ovce navalijo.

V Britofu nevarnosti ni več, cesto bodo odprli še danes / 22:41, 13. december

Upam, da bodo opravili meritve tudi, ko spustijo plin v cevi.

Večkrat ustrelil nekdanjo ženo / 21:39, 13. december

Gdor trdi da razume Ženske, ta je sposoben tudi les variti. Ta pa se še ni rodil.

Večkrat ustrelil nekdanjo ženo / 21:37, 13. december

Ponavadi sta za ločitev kriva dva, seveda ženske niso skor nikoli krive? Kajti če Moški najde drugo, jo ne zastonj? Kaj je bilo narobaj v za...

Generalni pravobranilec ne podpira tožbe Slovenije / 21:29, 13. december

A kakšna država smo mi? Nikakršna vodijo nas sami lopovi in idioti,ki povnijo svoje žepe,zaposlujejo, svojo žlahto ali sboje Ljubice, potem ...