Čutno, iskreno, unikatno: karizmatična pevka Manca Berlec je očarala z nastopom na Mestnem odru. / Foto: arhiv organizatorja (Nina Požun)

Kamfest prebuja mesto

V Kamniku je v polnem teku festival Kamfest, ki bo z glasbeno-družabnimi prireditvami še ves teden animiral mestne ulice in trge.

Tradicionalni festival Kamfest, ki se je v zadnjih letih razvil v največjega v regiji, tudi letos organizira zdaj že izkušena ekipa KD Priden možic s prijatelji, ki je ponovno poskrbela za pester spored. Obiskovalci so že v prvih dneh dodobra napolnili vsa prizorišča, še vse do konca tedna pa se bo v devetih festivalskih dneh na različnih lokacijah zvrstilo več kot šestdeset dogodkov – od predstav za otroke ter ustvarjalnega dogajanja za družine in mladino pa vse do koncertov velikih in manjših glasbenih zvezd, gledaliških predstav in kino projekcij.

Po dveh letih se je festivalsko dogajanje iz Keršmančevega parka preselilo v središče Kamnika, kjer sta na petkovem odprtju veliko zabave, dobre volje in festivalskega vzdušja zbranim zaželela direktor festivala Rok Kosec in župan Matej Slapar. Uvodni dan je zaigrala pihalna Godba Stranje, Mestni oder za Kavarno Veronika je odprla hrvaška zasedba Veja, iz parka Evropa pa je dišalo po Kul petku. Poleg tega so se obiskovalci lahko sprehodili po sejmu Diversity, prebirali knjige in uživali v nogometnih vragolijah simpatičnih športnic.

Sobotno dogajanje je bilo živahno, mnogi so uživali v predstavitvi Plesnega kluba Modum, park Evropa pa je zaživel v podobi Parka mladih. Koncertni del se je začel z Duom Aritmija in Miho Eričem, ki je na koncert pritekel z odprtja razstave lastnih grafik v Galeriji Pogled. Koncert je napolnil ušesa polnemu Glavnemu trgu, ki je že radovedno pogledoval proti Mestnemu odru, na katerem je kasneje s pomočjo glasbenih ritmov Dejvida Kneževića zablestela vse bolj uveljavljena pevka, domača kantavtorica Manca Berlec. Janez Bončina Benč je za skrivnostnimi zidovi mekinjskega samostana priredil čudovit večer, poln nostalgičnih melodij in energičnih ritmov. Kamfestovska nedelja je med drugim ponudila koncert Janeza Dovča, poletno noč je neponovljivo obarval Tadej Droljc, pred Domom kulture pa je vzniknil Mednarodni impro festival.

Festival v koncertnem oziru tako ponuja kombinacijo nastopov že uveljavljenih imen (Severa Gjurin, Slavko Ivančić, Rudi Bučar, Orlek) ter kakovostnih lokalnih izvajalcev (Manca Berlec, Nikki Louder), ki jim nastopi na Kamfestu omogočajo tako potrditev kot uveljavljanje na naši glasbeni sceni ter širitev kroga poslušalcev. Teh v Kamniku vse do sklepne ulične povorke očitno ne bo manjkalo.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-7/2

četrtek

-2/3

petek

-3/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 12. december 2019

Dvakrat v neznano

IZLETI / Šenčur, 12. december 2019

Na ogled božične zgodbe v Čazmo in Zagreb

PRIREDITVE / Križe, 12. december 2019

Božično-novoletni sejem

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 12. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 12. december 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Radovljica, 12. december 2019

Linhartovi dnevi 2019

GLASBA / Begunje, 12. december 2019

Božično-novoletni koncert

PRIREDITVE / Radovljica, 12. december 2019

Smučarski sejem

 

 
 

 

 
 
 

Vrstomat v zdravstvenem domu / 12:13, 12. december

Piše se leto 2019 in pisarniška opravila v zdravstvenih zavodih še vedno opravljajo medicinske sestre. Prihajajo novi zdravniki in strokovnj...

100. obletnica nastanka Jugoslavije / 16:50, 11. december

Bla, bla, bla...
Da so vse stranke pokorne diktatu iz Bruslja in apetitom ameriških korporacij je kriv balkan in komunizem??
Eh...

100. obletnica nastanka Jugoslavije / 14:14, 11. december

Mineva 100 let kar so imeli Slovenci idealno možnost ustanoviti svojo narodno državo. Ampak intelekt Slovenca ni dosegal zmožnosti razumevan...

V Orehovljah ni več nevarnosti zaradi plina / 14:10, 11. december

Ne bi si želel živeti v teh koncih. Kot izgleda so se lotili izgradnje plinske infrastrukture strokovnjaki iz Kosova in Metohije. Nadzor v S...

V Orehovljah ni več nevarnosti zaradi plina / 12:40, 11. december

Tat kriči:Primite tatu!

V Orehovljah ni več nevarnosti zaradi plina / 12:08, 11. december

Kdaj bo kako izjavo podal še kdo od odgovornih?
Ajde mafiozoti, z besedo na dan!

V Orehovljah ni več nevarnosti zaradi plina / 09:47, 11. december

Ne vem, sem v dvomih. Ali imamo velik problem? Plastične cevi se na sliki vidijo zelo plitko v zemlji! Verjetno so neki standardi kako globo...