Nova župnika v Preddvoru in Gorjah

Jezerjani so se poslovili od dolgoletnega župnika Janeza Hama, ki bo živel na Olševku in pomagal v Župniji Šenčur. Na Jezersko pa prihaja Branko Zadnik.

Na Jezerskem so se konec julija poslovili od svojega dolgoletnega dušnega pastirja Janeza Hama. Zaradi bolezni se je odpovedal službovanju na Jezerskem. Novi jezerski župnik je Brane Zadnik, ki je doslej služboval v Župniji Čatež ob Savi. Faranom ga je med nedeljsko mašo predstavil ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Jezerjani vabijo k mašam tudi zaradi izvrstnega petja domačega cerkvenega pevskega zbora pod vodstvom Ane Smrtnik.

Kranj – V Katoliški cerkvi na Slovenskem je začetek avgusta čas kadrovskih sprememb v župnijah. Tudi letos je bilo tako. Vodstvo ljubljanske nadškofije se je odločilo za nekatere spremembe tudi v gorenjskih župnijah. Za novega preddvorskega župnika in hkrati soupravitelja Župnije Kokra je bil imenovan Pavel Okoliš, ki je bil doslej župnik Župnije Brdo in soupravitelj Župnije Zlato Polje. Šenčurskemu župniku Urbanu Kokalju je tako prenehala služba upraviteljstva župnij Preddvor in Kokra. Novega župnika so dobili tudi v Gorjah. Vodenje župnije je odslej v rokah v Kranju rojenega dr. Mateja Pavliča, ki je bil dolgoletni tajnik kardinala dr. Franca Rodeta in je bil po študiju v Rimu imenovan tudi za sodnika cerkvenega sodišča v Ljubljani. Matija Selan, župnik Župnije Zasip, pa je bil razrešen sopuraviteljstva Župnije Gorje. Bernard Rožman iz Predoselj, dosedanji kaplan v Župniji Železniki, bo odslej upravitelj Župnije Brdo in soupravitelj Župnije Zlato polje. Upravitelj Župnije Jesenice in soupravitelj Župnije Sveti Križ nad Jesenicami Boris Rozman je odslej soupravitelj Župnije Dovje. Njen župnik Franc Juvan se je namreč zaradi zdravstvenih razlogov odpovedal župniji, v kateri bo še naprej bival in bo pomagal novemu soupravitelju. Anton Marinko je bil imenovan za duhovnega pomočnika v Župniji Jesenice, Martin Mlakar, duhovni pomočnik v Župniji Zapoge, je po novem duhovni pomočnik v Župniji Šenčur, nekdanji dovški in tudi »triglavski« župnik Franc Urbanija, dosedanji duhovni pomočnik v Župniji Jesenice, pa bo po novem duhovni pomočnik v Župniji Kamnik. Univerzitetni profesor dr. Anton Štrukelj pa je od avgusta dalje duhovni pomočnik v Župniji Bled, Alojzij Golob, dosedanji župnik Župnije Dobrova, pa je novi duhovni pomočnik v Župniji Vodice.

Novi zadolžitvi sta dobila tudi dva na Gorenjskem rojena duhovnika. Letošnji novomašnik Rok Pogačnik iz Radovljice je bil imenovan za kaplana v Ribnici, frančiškanski pater Bogdan Knavs, rojen v Mošnjah, pa se vrača na Sveto Goro, kjer bo gvardijan frančiškanskega samostana in rektor bazilike. Obenem bo tudi kaplan v Župniji Solkan.

Oddajte svoj komentar

Kranj 25°

pretežno jasno
vlažnost: 59 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

12/28

sobota

12/31

nedelja

14/31

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

DELAVNICE / Radovljica, 17. avgust 2019

Delavnica mokrega polstenja

PRIREDITVE / Ljubelj, 17. avgust 2019

Ples brez meja

IZLETI / Gozd - Martuljek, 17. avgust 2019

Na Špik

PRIREDITVE / Sv. Jošt nad Kranjem, 18. avgust 2019

Praznovanje žegnanjske nedelje

PRIREDITVE / Gozd, 18. avgust 2019

Srečanje harmonikarjev, pevcev in godcev

PRIREDITVE / Senično, 18. avgust 2019

Vaški semenj

PRIREDITVE / Cerklje, 18. avgust 2019

Sveta maša na Krvavcu

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

 

 
 

 

 
 
 

Nova civilna družba / 20:00, 16. avgust

V Sloveniji ni enga, da ne bi bil koruptiven.
Zato pa smo tam kjer smo bli, oziroma bomo, tam kjer smo bli.

Tabla kot okno v širni svet / 16:08, 16. avgust

To v času interneta spoh ni zanimivo.
Dolgčas, stara fora.
Zanimivo bi pa bilo, če bi v Manili stala tabla:
ROVTE 10097 km.
Samo tega filma ne boste vidl.

Na robu Lesc prostor za še en kamp / 23:23, 15. avgust

No, novi kamp bo pa vsekakor konkurenca tako Radolci, Šobcu in Zaki ! Zaka je poleti polna do vrat, nisem pa še slišal, da bi bil Šobec pohn...

Na robu Lesc prostor za še en kamp / 23:19, 15. avgust

Umestitev še enega campa pa res ni potrebna. Bi se pa z njo strinjal, samo za avtodome, in če bi na Bled prepovedali z avtodomi. Zdi se mi p...

Enainšestdeseti planšarski pečat jezerske doline / 18:19, 15. avgust

In glej, tu ni volka!!!

Enainšestdeseti planšarski pečat jezerske doline / 15:46, 15. avgust

Če pomislim, da nas država striže na vsakem vogalu , bi reku, da smo večje ovce od ovc.

Tako hudo kot letos še ni bilo / 15:38, 15. avgust

Težave z zvermi?
Ni hujše zveri kot je pa čvouk!