Matjaž Kopitar in Kari Savolainen sta na Jesenicah predstavila načrte slovenske članske hokejske reprezentance.

Selektor ne izgublja rad

Potem ko je Matjaž Kopitar pred kratkim znova prevzel vodenje naše hokejske reprezentance, je zagotovil, da bo naredil vse, da bi se Risi čim večkrat veselili zmag in da bi z ledu čim manjkrat odšli s sklonjenimi glavami. Pri tem mu bo pomagal tudi izkušeni Finec Kari Savolainen.

Jesenice – Matjaž Kopitar naj bi mesto selektorja naše hokejske reprezentance znova prevzel že lani, a takrat zaradi klubskih obveznosti v Los Angelesu naloge ni sprejel. Sedaj je nasledil Iva Jana, ki se je z mesta selektorja poslovil po svetovnem prvenstvu divizije I v Kazahstanu.

»Na mesto selektorja sem se vrnil na obojestransko željo. Moram reči, da sem pogrešal delo z našimi fanti. To je tudi eden od razlogov, da sem sprejel delo. Ne izgubljam prav rad, a tudi do tega bo gotovo kdaj prišlo,« je ob nedeljskem druženju pred prijateljsko tekmo mlade slovenske reprezentance z ekipo Italije (naši so zmagali s 4 : 3) v Podmežakli povedal izkušeni Matjaž Kopitar in dodal, da bo eden njegovih izzivov najti mlade igralce, ki bodo uspešno nasledili sedanje reprezentante. »To seveda ne pomeni, da bomo starejše izkušene igralce kar tako črtali s seznama. Nimamo tako velikega izbora, da bi se jim lahko odrekali. Jaz samo upam, da bo čim več takšnih, ki bodo tako fizično kot psihično pripravljeni igrati za reprezentanco,« je povedal sektor Kopitar, ki se je že pogovarjal z nekaterimi reprezentanti, s katerimi se bo na prvo tekmovanje podal novembra, ko jih čaka turnir v Rigi. Sledile mu bodo kvalifikacije za Olimpijske igre 2022 na Jesenicah, konec aprila drugo leto pa še boj za vrnitev med elito svetovnega hokeja na domačem ledu.

»V tej sezoni nas čakajo tako pomembna tekmovanja, da bomo potrebovali izkušene igralce. V zadnjih dveh mesecih pa sem res aktivno začel spremljati naše mlajše igralce, tudi tiste, ki igrajo v tujini. Veliko sem se pogovarjal tudi s trenerji mlajših selekcij in mislim, da imamo kar nekaj dobrih mladih hokejistov,« je tudi povedal Matjaž Kopitar, ki v zadnjem času spremlja polemike glede težav v nekdaj njegovem domačem klubu na Jesenicah. »Res ni prijetno poslušati pogovorov, da na Jesenicah ne bi bilo več hokeja. Včasih smo imeli slabo dvorano, pa smo imeli dobro ekipo. Sedaj imamo res dobro dvorano in bi bilo res dobro, če bi imeli tudi dobro ekipo. Upam, da se bo to kdaj v prihodnosti tudi zgodilo,« pravi Kopitar, ki s klubom ne sodeluje več. »Včasih so se tudi name obrnili za pomoč, ko pa so se z mojim imenom začele manipulacije in laži, je bilo konec. Tako zadnji dve leti sodelovanja ni več,« je tudi povedal Matjaž Kopitar, ki dobro pozna razmere v našem hokeju, selektor pa je bil prvič že leta 2010. Sedaj bo imel ob sebi znova tudi finskega strokovnjaka Karija Savolainena. »Vesel sem, da sem tukaj. Z Matjažem imava lepe spomine na skupno delo v preteklosti, dobro se poznava in lahko bova dobro delala v prihodnje. V bližnji prihodnosti pa bom pomagal tudi zvezi, ne le kot pomočnik selektorja. Prevzel bom delo v razvoju nacionalnih ekip. Zdaj to postaja mogoče, ker se bom na Finskem konec leta upokojil,« je dejal Savolainen.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-3/7

nedelja

3/11

ponedeljek

5/14

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 15. december 2019

Božič v srcu Karavank

GLASBA / Kokrica, 15. december 2019

Novoletni koncert

PREDAVANJA / Žirovnica, 16. december 2019

Nova Zelandija

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Cerklje, Šenčur, 16. december 2019

Medgeneracijske dejavnosti

IZLETI / Šenčur, 17. december 2019

V neznano

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Cerklje, Šenčur, 17. december 2019

Medgeneracijske dejavnosti

IZLETI / Kranj, 19. december 2019

Prednovoletni sprehod v Logarsko dolino

GLASBA / Bled, 19. december 2019

Koncert Tanje Žagar

 

 
 

 

 
 
 

Koncert zbora De profundis / 09:30, 15. december

Rajš žbu u kolen, kukr pa tele jajca.

Kakšna je »cena« ošpic / 05:58, 15. december

Kot vsaka stvar, ki jo je izumil človek, tudi cepivo ni idealno. Tistih 5% s posledicami cepljenja so kolateralna škoda.

Danes in jutri Dr. Prešeren / 08:34, 14. december

»Gledalci mogoče pričakujejo podobo pesnika, kot smo se ga učili v šoli; tokrat bodo izvedeli, kakšna je njegova človeška plat.«
///////////////////
Potem pa ovce navalijo.

V Britofu nevarnosti ni več, cesto bodo odprli še danes / 22:41, 13. december

Upam, da bodo opravili meritve tudi, ko spustijo plin v cevi.

Večkrat ustrelil nekdanjo ženo / 21:39, 13. december

Gdor trdi da razume Ženske, ta je sposoben tudi les variti. Ta pa se še ni rodil.

Večkrat ustrelil nekdanjo ženo / 21:37, 13. december

Ponavadi sta za ločitev kriva dva, seveda ženske niso skor nikoli krive? Kajti če Moški najde drugo, jo ne zastonj? Kaj je bilo narobaj v za...

Generalni pravobranilec ne podpira tožbe Slovenije / 21:29, 13. december

A kakšna država smo mi? Nikakršna vodijo nas sami lopovi in idioti,ki povnijo svoje žepe,zaposlujejo, svojo žlahto ali sboje Ljubice, potem ...