V Trbojah čakajo še na fini asfalt /Foto: Tina Dokl

Kanalizacija zgrajena, delajo na cestah

Potem ko so lansko jesen v Trbojah odprli čistilno napravo, ki bo čistila odpadne vode vasi južnega dela občine Šenčur in dveh kranjskih naselij, se letos v vaseh Trboje in Žerjavka ukvarjajo z gradnjo kanalizacije in druge infrastrukture.

Trboje, Žerjavka – Občina Šenčur je pred leti urejala komunalno infrastrukturo na severnem delu, kar ji je uspelo ob pomoči evropskega financiranja projekta Gorki. Za južni del občine, kjer vasi še niso komunalno urejene, za zdaj gradi izključno z lastnim denarjem. Po lanski gradnji čistilne naprave v Trbojah so letos v Trbojah in Žerjavki zgradili kanalizacijo, uredili so ceste, zdaj poteka asfaltiranje vrhnjega sloja cest, urejajo tudi pločnik, kolesarsko stezo, javno razsvetljavo, oporne zidove ...

»Gradnja kanalizacije in druge infrastrukture v Trbojah ne poteka povsem po načrtih. Želeli smo, da bi bilo do konca julija vse zgrajeno do te mere, da bi lahko v Trbojah in Žerjavki na cestah položili fini asfalt. Zamika se zaradi nekaterih dodatnih del, poleg tega smo imeli tudi težave s soglasji. Do konca avgusta pa naj bi bilo vse to vendarle narejeno, kajti tudi v Trbojah je podružnična šola in bi radi, da bi se lahko do začetka pouka po tamkajšnjih cestah spet nemoteno vozili,« je povedal župan Ciril Kozjek. Tudi na občinskem svetu je bilo večkrat postavljeno vprašanje, kdaj bo vendarle konec cestnih zapor. Po končanih delih bo treba odpraviti še nekatere pomanjkljivosti, nastale med gradnjo, v kraju bodo postavili tudi informativne table, ki jih doslej ni bilo. Postopoma bodo izpolnjeni pogoji, da se krajani teh dveh naselij priključijo na kanalizacijo. Brez kanalizacije ostajata še naselji Prebačevo in Voklo. Prebačevo naj bi začeli graditi prihodnje leto, Voklo pa bo na vrsti zadnje, kanalizacija in spremljajoča infrastruktura naj bi bili narejeni do leta 2022. Sicer pa je v obnovi tudi cesta med Trbojami in Voklim, kjer je bil najprej predviden tudi pločnik, vendar pa ga za zdaj še ne bo.

Poleti so se v šenčurskem športnem parku in tamkajšnji dvorani lotili tudi zamenjave svetil z LED-svetilkami, s čimer bodo v prihodnje prihranili pri električni energiji, je še povedal župan Ciril Kozjek.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/22

četrtek

14/21

petek

14/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...