Otroci so uživali v počitniškem varstvu v službi svojih staršev.

Počitniško varstvo za otroke zaposlenih

V Domu dr. Franceta Bergelja na Jesenicah so organizirali enotedensko počitniško varstvo za otroke svojih zaposlenih. Navdušeni so bili vsi, tako otroci kot starši, za povrh pa tudi stanovalci doma, ki so uživali v otroškem živžavu.

Jesenice – Jeseniški dom starostnikov ima že od leta 2017 polni certifikat Družini prijazno podjetje. Do danes so uvedli 18 ukrepov, s pomočjo katerih zaposleni lažje usklajujejo službo in družinsko življenje. Med družini prijaznimi ukrepi je tudi organiziranje enotedenskega počitniškega varstva za otroke zaposlenih. Prejšnji teden je tako 25 otrok, starih od pet do 12 let, v službo prihajalo s svojimi starši, zatem pa osem ur preživelo v družbi animatorjev, ob igrah, delavnicah in zabavi.

Kot je povedala ena od udeleženk, 12-letna Živa, so igrali vodne igre, obiskali Kekčevo deželo, izdelovali vrečke iz blaga, šli na sprehod, iskali so skriti zaklad škrata Bergija, imeli so sladoledni piknik s stanovalci doma. Zadnji dan počitnic pa so skupaj z domskim Žoga bendom pripravili glasbeni in plesni nastop za starše. »Vse mi je bilo všeč, najbolj pa vodne igre na terasi. Moja mami ima težak poklic, ker ima veliko telefonov, tudi ko pride domov. Spoznali pa smo se tudi starejšimi, ki so nam pripovedovali, kako so se imeli, ko so bili mladi,« je povedala Živa. Njena mama Maja Robič, ki v domu dela kot vodja pomoči na domu, je dodala, da so zaposleni zelo veseli, da otroci lahko teden dni počitnic preživijo v organiziranem varstvu. »Veliko mi pomeni, da vem, da sta hčerki v varnih rokah animatorjev, ko sem v službi. Obe pripovedujeta, da se imata res lepo in da upata, da bodo to še ponovili,« je povedala. Podobno je menila tudi Biljana Stankova, zaposlena v domski pralnici: »Počitniško varstvo za otroke je res dobro, hčerki sta navdušeni, ves čas se kaj dogaja in uživata.«

Zadovoljna je bila tudi direktorica Mojca Pavšič, ki dom vodi z veliko občutka za lepe medčloveške odnose in dobro počutje tako stanovalcev kot zaposlenih. Kot je dejala, na ta način vsaj za en počitniški teden zaposlene razbremenijo skrbi, kdo bo čuval njihove otroke. »Tudi na ta način vplivamo na večjo povezanost in pripadnost zaposlenih. Obenem otroci vidijo, kakšno službo imajo njihovi starši, otroški živžav pa prinese veliko veselja tudi našim stanovalcem. Otroci na ta način pridobijo izkušnjo medgeneracijskega sodelovanja, prek druženja s starejšimi pa se premagujejo tudi predsodki in stereotipi, otroci vidijo, da je tudi v družbi starejših veselo in zabavno,« je dejala Pavšičeva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/17

četrtek

3/18

petek

3/19

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

OBVESTILA / Kranj, 19. september 2019

Naj te zapelje zelena mobilnost

IZLETI / Kranj, 19. september 2019

Pohodniški izlet: Jeruzalem

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Cerklje, 19. september 2019

Razstava klekljanih izdelkov

IZLETI / Naklo, 19. september 2019

S kolesom čez Rovte

PREDAVANJA / Jesenice, 19. september 2019

Tehniška dediščina Kranjske industrijske družbe

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

Ostal brez tretjine črede / 21:27, 18. september

Psi so prava poslastica za volkove. Lovci nimajo več problemov s potepuškimi psi, kjer se gibljejo tropi volkov. Za sobivanje bo potrebno se...

Ostal brez tretjine črede / 21:02, 18. september

Volke postrelit in bo gmah!

Odpeljali so ga v bolnišnico / 19:17, 18. september

Madona komplicirajo.
Eno vzgojno okrog ušes, problem rešen.

Ostal brez tretjine črede / 19:15, 18. september

Sliko Primoža na vidnem mestu.
Problem rešen.

Ostal brez tretjine črede / 15:11, 18. september

Dva Kraška ali Nemška ovčarja v ogrado pašnika, to je rešitev !

Ostal brez tretjine črede / 07:46, 18. september

Ni problema. Civilna iniciativa ali država mu naj izplačata tržno vrednost poklanih ovc in bo kmet zadovoljen in ovca mrtva. Temu se reče sobivanje.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */