Prvi kulinarični petek je v Kamnik znova pritegnil precejšnje število obiskovalcev ...

Petki so spet »kul«

V Kamnik so se vrnili priljubljeni Kul petki, ki bodo obiskovalce razvajali vse do konca avgusta.

Prijeten ambient kamniškega Parka Evropa je v petek znova postal srečevališče ljubiteljev dobre hrane, pijače in glasbe. V Kamnik so se namreč prejšnji konec tedna znova vrnili prijetno sproščeni kulinarični večeri, znani pod imenom Kul petki, ki bodo letos daljši za eno uro. »Prisluhnili smo željam obiskovalcev in potrebam ponudnikov ter se odločili, da dogajanje podaljšamo do polnoči, saj si ob poletnih koncih tedna ljudje lahko vzamejo več časa za druženje,« je glavno letošnjo novost komentiral Tomaž Simetinger, direktor kamniškega zavoda za turizem, šport in kulturo, ki organizira prireditev.

Med kulinaričnimi zanimivostmi so dobrote pripravljali večinoma stari znanci že iz prejšnjih sezon, saj organizatorji prednost dajejo lokalnim ponudnikom hrane in pijače, posebnost prvega petka pa je bil FerFud, kjer so obiskovalci za burger plačali le ceno sestavin, preostanek pa so po svojih željah in zmožnostih prispevali v dobrodelne namene.

Po Simetingerjevih besedah želijo Kul petke povezati tudi z drugimi prireditvami, ki se bodo v Kamniku dogajale v poletnem času. Ker je bil minuli konec tedna v znamenju kolesarskega Maratona Alpe, so obiskovalci lahko prisluhnili pogovoru z Robertom Kranjcem, ki je bil v nedeljo udeleženec najtežje kolesarske preizkušnje pri nas. Nekdaj odlični smučarski skakalec se namreč po končani karieri posveča kolesarjenju. Prihodnji petek pa se bo predstavil tudi udeleženec letošnjega MasterChefa Kamničan Klemen Lampič.

Prvi Kul petek je ob lepem vremenu privabil številne obiskovalce, s čimer je zadovoljen tudi Simetinger: »Park mora živeti s takšnimi prireditvami in mislim, da so Kamničani Kul petke že sprejeli za svoje.«

Organizatorji so poleg pestre kulinarične ponudbe, poskrbeli tudi za ljubitelje glasbe. Na otvoritvenem Kul petku so obiskovalci lahko prisluhnili irski glasbi skupine Beer Belly, do konca avgusta pa se bodo na odru zvrstili še Skupina Domačica, Aritmija, Mono band, Mali Oglasi Band, Šinobusi, Skalp, v času festivala Kamfest pa bosta nastopili zasedbi Blue Angel Gang in Kontrabant.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

17/33

sreda

19/33

četrtek

19/32

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 24. julij 2019

Idrija in Žiri kot obmejno območje 1941–1945

IZLETI / Kranj, 25. julij 2019

Sv. Lovrenc

PRIREDITVE / Kranj, 28. julij 2019

Praznovanje Anine nedelje in Marije Snežne

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 30. julij 2019

Počitniške delavnice

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 31. julij 2019

Počitniške delavnice

IZLETI / Kranj, 1. avgust 2019

Mangartsko sedlo

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 1. avgust 2019

Počitniške delavnice

PRIREDITVE / Kranjska Gora, 2. avgust 2019

Počitniške delavnice

 

 
 

 

 
 
 

Smeti naše vsakdanje / 15:01, 23. julij

Sicer pa je vse tole orkestrirano nabijanje okrog smeti na otokih namenjeno zgolj enemu cilju: ukinitev otokov in podražitev smetarine.

Smeti naše vsakdanje / 15:00, 23. julij

Rešitev je samo ena, če bi vsakega takega, ki svinja družba izločila. Njega in njegovo družino. Kot, da so kužni.Vem, da to ni možno v Slove...

Spomin na prvi kamniški žrtvi / 12:08, 23. julij

Odličen govor polkovnik Miha Butara !

Tudi kazni ne zaležejo / 16:11, 22. julij

Že to da je število komentarjev še vedno na 00, kaže kako "rajo" malo zanima ta problematika. Zato verjamem, da je le ta v MO kar huda. Oseb...

Vsem naj bom neznan / 17:54, 20. julij

"...zdaj pa je »čas za še en nov korak: da poskušamo brez vseh identifikacijskih opor prepoznati absolutno sodobnost njegovega opusa v fokus...

Motorist trčil v avtodom in umrl na kraju nesreče / 16:52, 20. julij

Bil očividec, žalostno vse skupaj, v avtodomu turisti - španska družina, ženska popolnoma v šoku, glede na poškodbe avtodoma in motorista očitno prevelika hitrost..

Motorist trčil v avtodom in umrl na kraju nesreče / 11:53, 20. julij

R.I.P. Precej tragično! 'Nesreča se je zgodila, ko je v ovinku trčil v avtodom.' Menim, da bi bilo dobro, kako se je ta nesreča zgodila. Hitrost, polna črta..... ???