»To je bila edina možna odločitev sodišča,« pravi Matej Kejžar.

Sodišče odredilo nov razpis

Tudi delovno in socialno sodišče je razveljavilo sklep o imenovanju Tomaža Krišlja za direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj in naložilo izvedbo novega razpisa pred drugo razpisno komisijo.

Kranj – Zaplet z imenovanjem novega direktorja Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj je po nepreklicnem odstopu Tomaža Krišlja poleg politične rešitve zdaj dobil še sodni epilog. Kranjski oddelek Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani je namreč pred dnevi na podlagi tožbe neizbranega kandidata Mateja Kejžarja izdal sodbo, s katero je razveljavil sklep sveta zavoda o (vnovičnem) imenovanju Krišlja za direktorja GARS Kranj za obdobje 2019–2023. Sodnica Barbara Nerima Pretnar je obenem odredila ponovitev razpisa pod enakimi pogoji kot prvič, a pred drugo razpisno komisijo. GARS Kranj mora tožniku plačati tudi nastale pravdne stroške. Delovno sodišče je sicer takšno sodbo izdalo na podlagi izjave gasilskega zavoda s konca junija, da priznava očitke, ki jih je v tožbi za razveljavitev Krišljevega imenovanja navedel Kejžar, sicer nekdanji poveljnik kranjskih poklicnih gasilcev.

Kejžar je eden od neizbranih kandidatov na februarskem razpisu za novega direktorja GARS-a Kranj. Za vložitev tožbe na delovnem sodišču se je odločil, ker je bil po njegovem mnenju dozdajšnji direktor zavoda Tomaž Krišelj na nov štiriletni mandat imenovan, čeprav ni izpolnjeval vseh razpisnih pogojev. Nekdanji poveljnik kranjske poklicne gasilske enote je v tožbi med drugim navedel, da je razpisna komisija med postopkom prilagodila kriterije za izbiro najustreznejšega kandidata. To naj bi po njegovem storila zaradi prijateljskih in strankarskih vezi med Krišljem in predsednikom razpisne komisije Dragom Cornom.

»Takšna odločitev sodišča je bila glede na evidentne napake razpisne komisije edina možna, logična in pravična,« je sodno zmago komentiral Kejžar, ki o vložitvi odškodninskega zahtevka ne razmišlja. Na vprašanje, ali se namerava prijaviti tudi na nov razpis, pa še ne zna odgovoriti. »Ne vem še, kaj bom storil. Če bodo o izbiri najprimernejšega kandidata znova odločale politične povezave, in ne njegova strokovnost, prijava na razpis niti ni smiselna. Bomo videli, v kakšni smeri se bodo zdaj stvari odvijale,« je povedal.

Kot je znano, je sago o imenovanju novega direktorja kranjskega gasilskega zavoda končal kar Krišelj sam, ko je 19. junija podal odstopno izjavo. Pred tem je kranjski mestni svet njegovo imenovanje na marčevski seji potrdil, a je župan Matjaž Rakovec zaradi očitkov o sporni izbiri kandidata sklep zadržal, mestni svet pa je nato maja soglasje h Krišljevemu imenovanju za direktorja umaknil. GARS Kranj zdaj začasno vodi Tomaž Vilfan, eden od zaposlenih gasilcev.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

zmerno oblačno
vlažnost: 65 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/22

ponedeljek

8/25

torek

8/24

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. oktober 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PREDAVANJA / Žirovnica, 21. oktober 2019

Za lepši partnerski odnos

PRIREDITVE / Naklo, 22. oktober 2019

Dan krompirja

RAZSTAVE / Jesenice, 22. oktober 2019

Soočenje različnosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Ljubljana, 22. oktober 2019

Predstavitev knjige Jecljanje – tabu tema

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

 

 
 

 

 
 
 

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...

Razstava Po sili vojak 2 / 11:09, 21. oktober

O lej ga, pozdravljen !

Potep po vojvodini (2) / 11:07, 21. oktober

Riblja Ćorba alias Bora Đorđević alias ???? ?????

Potep po vojvodini (2) / 11:05, 21. oktober

Še malo jugonostalgije za našega Poljskega prijateljaO kako je lepo biti glup,O kako je lepo biti glupmani glavu, pasi travu,glup si, nisi t...

Razstava Po sili vojak 2 / 06:52, 21. oktober

Seveda bo Alias Primož napisal, da nobene prisile ni blo,
in da Dežman klamfe serje.
Pač kar se Primožek nauči, to Alias Primož zna.

Potep po vojvodini (2) / 17:40, 20. oktober

Mi je zlo žou, ampak vse skupaj je na nivoju osnovne šole.
Izlet in članek.
Bol pocen in isti efekt bi bil, če bi šli u gostilno Rekar na Orehku.
J. bala vas nostalgija!

Sova vložila ovadbo / 12:51, 20. oktober

Ne zagovarjam Šarca, ampak SOVA je navadna zajebancija. Kogar spomin ne vara in zapušča se bo spomnil, da je v času Janševe vlade Črnčec zap...