Janez Poklukar / Foto: Gorazd Kavčič

Poklukar vesel odločitve sveta UKC Ljubljana

Janez Poklukar, ki ga je svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana danes izbral za generalnega direktorja največje slovenske bolnišnice, je za STA dejal, da je vesel odločitve sveta zavoda in si želi, da čim prej začnejo in pokažejo rezultate. Glede na današnjo odločitev, ki je bila soglasna, računa, da ima podporo ministra.

Ljubljana – K njegovemu imenovanju mora namreč soglasje podati še minister za zdravje Aleš Šabeder. Kot je dejal Poklukar, je svet zavoda zagotovo imel težko delo. Glede na to, da v njem večino predstavljajo člani ustanovitelja, se pravi ministrstva za zdravje, in da so odločili soglasno, pa računa, da bo dobil tudi podporo ministra Šabedra, je dejal za STA.

Že po svoji predstavitvi pred člani sveta pa je glede glavnih izzivov, ki ga čakajo kot direktorja UKC Ljubljana, povedal, »da je glavni potencial UKC njegov visoko usposobljen kader in da bo treba z zaposlenimi najprej najti ustrezne rešitve na nivoju procesov v enotah in med enotami«. Vzpostaviti bo treba tudi ustrezen nadzor v vseh enotah in se zavzemati za večjo transparentnost poslovanja predvsem med samimi klinikami, je poudaril.

Izpostavil pa je, da se bo kot direktor vsekakor naprej seznanil s perečimi problemi v UKC, med drugim tudi s področjem otroške srčne kirurgije, internistične prve pomoči in infekcijske klinike.

Kot je dejal, se vidi kot človeka, ki ne dela zgolj na zategovanju pasov, pač pa tudi na prihodkih, zato se bo s stroko poleg optimizacije procesov treba dogovoriti tudi glede novih tehnologij in dodatnih storitev, ki jih bodo pripeljali na UKC.

Izpostavil je tudi, da je ključnega pomena izboljšanje dialoga z ZZZS in ministrstvom za zdravje za boljše sodelovanje in dejanskim upoštevanjem kolektivnih pogodb na obeh straneh.

Na vprašanje, kako bi se kot direktor UKC lotil problema čakalnih vrst, je Poklukar odgovoril, da so čakalne vrste širši problem, ne samo Slovenije, pač pa cele Evrope. Računa pa na to, da bodo z optimizacijo procesov, ob ustreznih spremembah zakonodaje, med drugim tudi na področju nagrajevanja zaposlenih, v UKC lahko dosegli večjo učinkovitost.

Kot je še dejal za STA, odločitev, da kandidira za direktorja UKC Ljubljana, ni bila lahka, a je v tem videl priložnost in izziv. Kot je dejal, pet let vodi jeseniško bolnišnico, eno od 15 bolnišnic v sanaciji, kjer je bila ta bolj ali manj uspešno izvedena. So ob koncu finančne sanacije, za bolnišnico so pripravili srednjeročne, pa tudi dolgoročne načrte. V kandidaturi za UKC je tako videl priložnost in izziv, da poskusijo tudi v UKC Ljubljana narediti podobno zgodbo.

Svet UKC Ljubljana je namreč Poklukarja danes izbral za generalnega direktorja največje slovenske bolnišnice. Če bo dobil soglasje ministra za zdravje, bo štiriletni mandat nastopil 1. avgusta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 78 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

7/24

sreda

4/24

četrtek

3/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. oktober 2019

Pripovedke za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 24. oktober 2019

Planinski izlet: Veliki Javornik (Bohor)

RAZSTAVE / Mengeš, 24. oktober 2019

Hodil po zemlji sem naši ...

PRIREDITVE / Tržič, 24. oktober 2019

Predstavitev knjige Tržič na razglednicah

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. oktober 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Robert Klinar novi direktor / 19:42, 22. oktober

Gorenjke, Gorenjci, pozor! Sezone je konec, občinsko redarstvo bo spet merilo hitrost na raznih koncih po blejskih vaseh. Denar mora tečt, ne kapljat.

Robert Klinar novi direktor / 18:43, 22. oktober

Bled je res lep. Žal pa naši občinski uslužbenci, na čelu z županom, skrbijo za vse kaj drugega kot pa za dobrobit občanov. Nekateri uradnik...

Dnevi Jenkove poezije / 16:55, 22. oktober

Kar se teh obletnic pesnikov tiče opažam leto za letom enak, ponavljajoč vzorec.
Pač, ker denar je, nekaj moramo naredit.
ISTA PESEM VSAKO LETO!

Dogčas za crknt.

Državna pomoč čebelarjem / 16:45, 22. oktober

Spet smo mi, ki imamo po eno čebelo, zvisel.

Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe / 10:02, 22. oktober

DARS naj se še pozanima pri firmi, ki vrta na avstrijski strani. Grem stavt, da bi to bilo najboljše in najcenejše.

Razstava Po sili vojak 2 / 21:25, 21. oktober

Kar nekaj mobilizirancev so "heroji" potamanili na pragu doma; v Brniški gmajni. Osvoboditev naroda.

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...