Zadnji defibrilator v občini Šenčur so namestili na gasilski dom na Olševku. Ob njem sta prva posredovalka Ana Čebulj in predsednik Krajevne skupnosti Olševek Rajko Perčič. / Foto: Tina Dokl

Občina pokrita z defibrilatorji

Prostovoljno gasilko društvo Olševek je slavnostno prevzelo novo motorno črpalko in v uporabo predalo novi prizidek gasilskega doma, na katerega so namestili tudi defibrilator, zadnjega v občini Šenčur.

Olševek – Z novim prizidkom gasilskega doma na Olševku so domači gasilci pridobili 75 kvadratnih metrov površine, namenjene za druženje, izobraževanja, vaje, garažni prostor za gasilska vozila in orodišče. V zgornjem nadstropju pa še stanovanjsko enoto v velikosti 65 kvadratnih metrov, ki bo v prihodnosti predstavljala dodatni finančni vir. »Ponosni smo, da nam je v enem letu in devetih mesecih z zelo omejenimi sredstvi uspelo postaviti prizidek od temeljev do zaključne fasade. Na starem in novem delu smo zamenjali in nadgradili streho in okna ter uredili okolico z zaključnim slojem asfalta,« je pojasnil predsednik PGD Olševek Matej Osterman in dodal, da je bilo v projekt vloženih 6.500 prostovoljnih ur efektivnega dela, vrednost celotne investicije je znašala 95 tisoč evrov. Olševski gasilci so jo financirali z lastnimi sredstvi in s pomočjo donatorjev. Nekaj dni pred uradnim prevzemom so po dogovoru s Krajevno skupnostjo Olševek na prostore gasilskega doma namestili avtomatski defibrilator. »Občina Šenčur je z defibrilatorjem na Olševku v celoti pokrita, kar pomeni, da ima vsaka vas v naši občini vsaj en defibrilator,« je na slovesnosti poudaril župan Občine Šenčur Ciril Kozjek. PGD Olševek je ob tej priložnosti prevzelo tudi novo motorno črpalko Johstadt, ki je zamenjala skoraj petdeset let staro črpalko Rosenbauer. Črpalka je stala 14.500 evrov, od tega je dve tretjini financirala Občina Šenčur, drugo so prispevali iz lastnih sredstev. Poveljniku PGD Olševek Alojzu Nagliču sta jo predala botra Vili in Marta Bitenc.

Slavnostni govornik slovesnosti na Olševku je bil minister za obrambo Karl Erjavec, ki je dejal, da gasilstvo pomeni najvišjo stopnjo solidarnosti. »Gasilci ste pripravljeni tvegati svoja življenja, da rešujete in pomagate ljudem v stiski, in to je tista vrednota, ki jo moramo prenašati na mlade,« je dejal Erjavec in dodal, da bo novi prizidek nedvomno dobra podlaga za nadaljnji razvoj gasilstva na Olševku, kjer je praktično vsak vaščan gasilec. Zbrane je nagovoril še podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink; predsednik Gasilske zveze Kokra Franci Draksler pa je podelil priznanja tretje stopnje. Prejeli so jih Franci Podjed, Jure Podjed, Ana Čebulj in Matej Osterman.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/22

četrtek

14/21

petek

14/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...