Botra novih vozil Marija Porenta in Marko Šimnovec sta za srečo odprla šampanjec, nato pa je župnik Ciril Pleško vozili tudi blagoslovil. / Foto: Primož Pičulin

Ob jubileju tudi novi vozili

S slovesnostjo ter prevzemom in blagoslovom dveh novih vozil so člani Prostovoljnega gasilskega društva Breg ob Savi prejšnjo nedeljo zaključili praznovanje devetdesetletnice delovanja društva.

Breg ob Savi – »Pred devetdesetimi leti so se tukajšnji krajani odločili, da ustanovijo to čudovito društvo, društvo, ki ima samo eno poslanstvo. To pa je, da člani v težkih trenutkih pomagajo vsem krajanom. Že devet desetletij se to poslanstvo dobrih ljudi ohranja in razvija,« je zbrane na sobotni slovesnosti nagovoril predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Breg ob Savi Andrej Langus, ki je tako kot ostali člani ponosen, da imajo urejen dom.

»Kot so se naši predhodniki trudili, da so zgradili ta dom, in ga nasledniki obnavljali po potrebi društva, se tudi današnji člani in krajni trudimo, da gasilski dom ostaja ponos vseh nas,« je tudi povedal predsednik Langus, ki je to funkcijo prevzel leta 2013. »Biti na čelu takšnega društva mi ni težko, saj me obkrožajo dobri ljudje, ki so pripravljeni pomagati v vsakem trenutku. Postali smo kot velika družina. Veliko se posvečamo tudi mladini,« je še poudaril Andrej Langus, ki je zadovoljen, da jim je uspelo dokupiti zemljišče ob gasilskem domu in tam uredili vadbišče. Največja pridobitev društva v zadnjem času pa sta dve novi vozili, orodno vozilo GV-1 in vozilo za prevoz moštva GVM-1. »S tema voziloma bomo še bolj varno vozili vse člane društva ter naše in vaše otroke,« je tudi povedal Andrej Langus in se zahvalil številnim, ki so prispevali k novim pridobitvam in tudi delu v društvu.

Zbrane so nagovorili tudi predsednik Gasilske zveze Mestne občine Kranj in podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink, poveljnik Gasilske zveze Gorenjske in član poveljstva Gasilske zveze Slovenije Tomaž Vilfan in Vilijem Tomat, ki je še posebej čestital tudi Stanetu Porenti. Ta je namreč ob jubileju napisal kroniko društva.

Društvena priznanja so nato na slovesnosti prejeli Stane Porenta, Marija Porenta in Marko Šimnovec, priznanja Gasilske zveze druge stopnje sta si zaslužili Valentina Močnik in Klavdija Šimnovec, priznanje prve stopnje pa Rok Trilar.

Marija Porenta in Marko Šimnovec sta tudi botra novih dveh vozil, ki ju je blagoslovil domači župnik Ciril Plešec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°


vlažnost: 78 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

7/24

sreda

4/24

četrtek

3/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. oktober 2019

Pripovedke za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 24. oktober 2019

Planinski izlet: Veliki Javornik (Bohor)

RAZSTAVE / Mengeš, 24. oktober 2019

Hodil po zemlji sem naši ...

PRIREDITVE / Tržič, 24. oktober 2019

Predstavitev knjige Tržič na razglednicah

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. oktober 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Robert Klinar novi direktor / 19:42, 22. oktober

Gorenjke, Gorenjci, pozor! Sezone je konec, občinsko redarstvo bo spet merilo hitrost na raznih koncih po blejskih vaseh. Denar mora tečt, ne kapljat.

Robert Klinar novi direktor / 18:43, 22. oktober

Bled je res lep. Žal pa naši občinski uslužbenci, na čelu z županom, skrbijo za vse kaj drugega kot pa za dobrobit občanov. Nekateri uradnik...

Dnevi Jenkove poezije / 16:55, 22. oktober

Kar se teh obletnic pesnikov tiče opažam leto za letom enak, ponavljajoč vzorec.
Pač, ker denar je, nekaj moramo naredit.
ISTA PESEM VSAKO LETO!

Dogčas za crknt.

Državna pomoč čebelarjem / 16:45, 22. oktober

Spet smo mi, ki imamo po eno čebelo, zvisel.

Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe / 10:02, 22. oktober

DARS naj se še pozanima pri firmi, ki vrta na avstrijski strani. Grem stavt, da bi to bilo najboljše in najcenejše.

Razstava Po sili vojak 2 / 21:25, 21. oktober

Kar nekaj mobilizirancev so "heroji" potamanili na pragu doma; v Brniški gmajni. Osvoboditev naroda.

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...