Vstop v Celoto

Še nekaj razmišljanj o našem telesu. Zapisali smo, da si naše telo vse zapomni. Kar razum pozabi, se bo telo vedno spomnilo. Drugi del (pozabljene) resnice o našem telesu je naslednji: moje telo ne odraža le mene. Natančneje rečeno: občutki v telesu, še posebno tisti bolj skriti, mi lahko dajo informacije o meni in o drugih, o tukaj in sedaj in o drugih časih, o tem prostoru, kjer sem, in o prostorih, kjer nisem. Moje telo je v resnici delček ogromnega, gigantskega sistema, ki ga naš razum ne more dojeti. Prek globokih in nežnih telesnih občutij v sebi lahko začutimo celovitost bivanja. Biti povezan s celoto je velika milost. Celota pomenijo prejšnji in sedanji časi, jaz in vsi ljudje, prostor, kjer stojim, in vsi drugi prostori, kjer me ni. Doživetje celote bivanja nas tako zelo zaznamuje, da nikoli več nismo isti, kot smo bili prej. In še ena čudna zakonitost je. Središče celote sem zase vedno jaz. Vse je usklajeno, vse je prav, vsakdo je na pravem mestu. Jaz sem najpomembnejši in hkrati so vsi drugi popolnoma enako pomembni. Nekako smo na istem nivoju. Vsi pripadamo nečemu, kar nas zelo presega. Čutimo brezmejno pripadanje vsem bitjem in vsemu stvarstvu. Hkrati se zavedamo, da nas povezuje ravno ta Pripadnost. Vse je v gibanju in hkrati vse miruje. Sebe doživljamo kot bitje v procesu razvoja, ne glede na veselje in trpljenje. Pravzaprav svoje trpljenje doživimo kot del procesa zorenja. Cilj je postati boljši človek in to dobroto deliti z drugimi. V območju Celote nimamo problemov dati sočutje in ljubezen samemu sebi in sočloveku. Vemo, da nam pripada. Tak občutek telesnega življenja nam da slutnjo o Enosti znotraj in zunaj. S podobnimi vprašanji se od vekomaj ukvarja filozofija, religija.

Mi pa smo zadovoljni s tem, kar vidimo in slišimo. Na televiziji nam prodajajo novice dneva in menimo, da smo seznanjeni. Zadovoljni smo s tistim, kar pojemo in zlijemo v usta. Siti smo in pravimo, da je to pravi »life«. Kupimo nov avto in čutimo ponos. Letimo v Ameriko, objavimo na Facebooku in hvalimo tehnologijo. Vse to ni nič v primerjavi s tem, kar nam je na razpolago.

Dragi človek! Kako je mogoče, da si dovolil tako spustiti nivo bivanja in nivo svoje sreče? Zakaj se zadovoljiš z majhnimi dobrinami, ko ti je na razpolago neskončna radost bivanja? Dobil si razum, vendar ga uporabljaš proti sebi. Oddaljuješ se od sebe in bližnjega. Dobil si telo, a ga ne poslušaš. Tvoja pravica je, da si povezan z vsemi ljudmi. Zakaj se ji odrekaš in postavljaš samo sebe na prvo mesto? Šele ko boš razvil sočutje in ljubezen do sočloveka in sebe, se boš smel postaviti v središče, ker ti bo dana celost bivanja. Med nič in Celoto je naše telo. Moramo ga spoštovati in imeti brezpogojno radi. Dobili bomo zadoščenje. Že navadno poslušanje telesa prinaša čudeže v naš vsakdanjik.

Oddaj svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

6/10

sreda

8/11

četrtek

5/10

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 20. november 2019

Štirideset let Združenja umetnikov Škofja Loka

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Strahinj, Žiri, 20. november 2019

Dobrodelni večer

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. november 2019

Obisk stare gospe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Nov trgovski center v Lescah / 11:35, 20. november

Ni še dost? Za eno ornk igrišče ali dvorano pa denarja ni ?!

Le suha drva dobro grejejo / 11:34, 20. november

Hvala zvezi potrošnikov za nasvet, menda Gorenjci kurimo mokra drva, ker dalj časa gorijo.. jaooo

Krekov večer o Ivanu Omanu / 10:35, 20. november

Elita in buržuazija na kupu, moti edinole bivši komunist, danes skrajni desničar, sicer dosmrtni predsednik stranke.. In ja, danes vse več ...

Po ločitvi / 20:35, 19. november

Ločitev ni noben problem. Pišeš Tanji na Glasu in ona ti svetuje, da ostani to kar si.
Problem rešen.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:47, 19. november

Janez Novak takozvani Wojciechowski ,
Seveda ne, poglejmo samo primer Patria, pa dvomim da bodo tvoji možgančki to uspel razvozlat?!

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 10:27, 19. november

"Ko sodijo njim prid je OK, ko ne, jih zmerjajo z mafijo..."

---------------------------------
še celo ti si ugotovil, da Vaši ne sodijo POŠTENO.