Med 4500 udeleženci Sijevega dne je bila tudi družina Bohinc - Kmet s Koroške Bele. Metka Bohinc (desno) je bila v podjetju SIJ Acroni zaposlena kar 36 let, njen zet Branko pa je acronijevec že več kot četrt stoletja.

Sijev dan na Jesenicah

Na šestem Sijevem dnevu se je v nedeljo v Športnem parku Podmežakla na Jesenicah družilo 4500 zaposlenih v železarskih družbah skupine SIJ. Sproščenega dogodka so se udeležili tudi vsi člani uprave s predsednikom uprave in lastnikom Andreyem Zubitskym.

Jesenice – Okrog 4500 zaposlenih v železarskih družbah Skupine SIJ (Slovenska industrija jekla) z Jesenic, Raven in Ljubljane je v nedeljo napolnilo Športni park Podmežakla na Jesenicah na šestem Sijevem dnevu. Poletno druženje zaposlenih, štipendistov, njihovih partnerjev in otrok je postalo tradicija, eno leto so organizatorji Ravenčani, eno leto Jeseničani. Letošnja udeležba je bila rekordna, saj toliko zaposlenih in njihovih družinskih članov na Sijevem dnevu niso našteli še nikoli. Sproščenega dogodka so se udeležili tudi vsi člani uprave Skupine SIJ s predsednikom uprave in lastnikom Andreyem Zubitskym na čelu ter direktorji posameznih družb.

Kot je dejal član uprave Tibor Šimonka, vsi skupaj tvorijo veliko jeklarsko družino Skupine SIJ. Dogodka se je udeležil tudi jeseniški župan Blaž Račič, ki je poudaril jekleno voljo, vrednote dela in znanja, posebej pa je poudaril pomen druženja in tkanja medsebojnih vezi.

V sklopu dogodka je potekal turnir v mini nogometu, najmlajši so se zabavali ob športnih igrah in na različnih delavnicah, nagradili so naj sodelavce, naj inovatorje in jubilante. Za smeh je poskrbel Ranko Babić, kot glasbeno presenečenje pa je nastopila Rebeka Dremelj.

In kaj so povedali udeleženci? Vanja Resman Noč iz Žirovnice je v Skupini SIJ zaposlena petnajst let, prišla je s hčerko Špelo in sinom Žigom. »Vedno je prijetna družba, dober program, otroci uživajo na delavnicah ... Pomembno je druženje, spoznavanje sodelavcev na bolj sproščen način. Zakaj rada delam v Skupini SIJ? Ker je zagotovljena finančna varnost, ker veliko vlagajo v razvoj, pozornost pa namenjajo tudi razvoju lokalnega okolja,« je povedala.

Prišla je bila tudi družina Bohinc - Kmet s Koroške Bele. Metka Bohinc je v podjetju SIJ Acroni delala kar 36 let, vse do nedavne upokojitve. »Bilo je težko, a vedno zanimivo. Bili smo super ekipa, z vsemi sem se lepo razumela in rada sem hodila v službo,« je povedala. Acronijevec pa je danes tudi njen zet Branko Kmet, ki je podjetju predan že več kot četrt stoletja. Na Sijev dan je prišel z ženo in hčerkama, ki sta še posebno uživali v pestrem dogajanju za otroke.

Sijevega dne se je udeležila tudi ambasadorka projekta Jeklena volja, nekdanja olimpijka Petra Majdič, ki je sodelovala na mini olimpijadi za najmlajše.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

pretežno jasno
vlažnost: 36 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/26

torek

11/28

sreda

16/26

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Turistični izlet v Čebelji raj Noč

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Šenčur, 16. julij 2019

Brezjanska Pot miru

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Nočni pohod na Jamnik

FILM / Jesenice, 16. julij 2019

Projekcija filma Bojevnica

IZLETI / Kranj, 18. julij 2019

Pohod do slapov v Spodnji Bohinjski dolini

IZLETI / Kranj, 18. julij 2019

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 20. julij 2019

Na Porze

 

 
 

 

 
 
 

Ohranjanje spomina / 11:16, 16. julij

Partizani ? Kako, da niso bili to domobranci? Veliki domoljubi pa to..
Aja, drekači niso bili sposobni gat zamenjat brez ukaza iz Berlina hahahaa..

Najbolj iskani Slovenec spet prost / 17:19, 15. julij

Dragi Django! Morebitni tvoj dolg za par centov pa ne bo nikoli zastaral. Usedli se bodo na dediščino in nabili obresti. Vse zastara, tudi...

Najbolj iskani Slovenec spet prost / 20:26, 14. julij

Kako lahko nekaj takega zastara? To je možno samo v Sloveniji, vsak dan gledam poročila na Slo1,saj v Nemčiji drugega nedobim,pa še es je ma...

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 14:51, 14. julij

Primož, meni je dedek, ki ma vnukinjo v naročju, sumljiv.
A teb ne?

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 08:51, 14. julij

Je bil že kdaj kateri pri nas pravnomočno obsojen? Denar sveta vladar, ne razumem pa staršev, da svoje otroke porivajo v naročja tem farškim kiklam..

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 06:59, 14. julij

OPOZORILO VSEM DEDKOM

Pazite kako govorite in kaj počnete z vnukinjami !

Bolnišnici tudi druga pravda / 16:21, 13. julij

Kje je tu kmečka pamet? Kje je kdo, ki bi udaril po mizi!? Plačljiva parkirišča pred bolnišnicami?? V LJ celo reševalnim voziom zatikajo ka...