Nekdanji poveljnik kranjskih gasilcev Matej Kejžar skuša na sodišču doseči razveljavitev imenovanja Tomaža Krišlja za direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj. / Foto: Simon Šubic

Gasilski spor še na sodišče

Na kranjskem oddelku Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani so začeli obravnavati tožbo Mateja Kejžarja zaradi neizbire kandidata za mesto direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj.

Kranj – Medtem ko naj bi kranjski mestni svetniki po napovedih iz kabineta župana Matjaža Rakovca na jutrišnji seji odločali o postavitvi v. d. direktorja Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj (včeraj med javno dostopnim gradivom za sejo takega predloga še ni bilo), se je saga okoli imenovanja novega direktorja GARS Kranj preselila tudi na sodišče. Na kranjskem oddelku Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani so namreč pred dnevi začeli obravnavati tožbo nekdanjega poveljnika kranjskih poklicnih gasilcev Mateja Kejžarja, zdaj pri Rdečem križu Slovenije zadolženega za upravljanje ob nesrečah, s katero zahteva razveljavitev sklepa o izbiri Tomaža Krišlja za novega direktorja gasilskega zavoda in ponovitev izbirnega postopka pred drugo razpisno komisijo.

Kejžar, eden od neizbranih kandidatov, v tožbi zatrjuje, da Krišelj, ki je bil sicer za direktorja GARS Kranj prvič imenovan že leta 2015, v nasprotju z njim sploh ne izpolnjuje vseh zahtevanih razpisnih pogojev (zaradi pomanjkanja ustreznih delovnih izkušenj), a ga je razpisna komisija kljub temu izbrala kot najboljšega kandidata, s tem namenom pa je po Kejžarjevem mnenju komisija med postopkom tudi prilagodila kriterije za izbiro najustreznejšega kandidata. Tožnik je zato prepričan, da je bil Krišelj za novega direktorja GARS Kranj imenovan le zaradi prijateljskih in strankarskih vezi s predsednikom razpisne komisije Dragom Cornom, kar namerava med drugim dokazati tudi s fotografijami.

Poskus poravnave med Kejžarjem, ki ga zastopa odvetnica Nina Globočnik, in GARS Kranj, ki ga v tej pravdi zastopa odvetnica Barbara Nastran, pred prvim narokom na delovnem sodišču ni obrodil nobenih sadov, kljub temu pa je sodnica Barbara Nerima Pretnar ohranila možnost, da se stranki do naslednjega naroka v začetku julija še lahko pobotata. A možnosti za poravnavo so, sodeč po izjavi Kejžarja, pičle. »Žal je zadeva morala priti na sodišče, a moja tožba se osredotoča na neizpolnjevanje pogojev za zasedbo mesta direktorja. Če bi torej privolil v poravnavo, bi s tem nasprotni stranki priznal, da imenovanje Tomaža Krišlja sploh ni bilo sporno. Kar pa seveda ni res,« pravi tožnik.

Spomnimo: kranjski mestni svetniki so marca letos že podali soglasje k imenovanju Tomaža Krišlja za direktorja GARS Kranj za obdobje 2019–2023. Na majski seji, ko jih je župan Matjaž Rakovec seznanil z očitki o nepravilnostih v razpisnem postopku, s katerimi se je Kejžar poleg sodišča obrnil tudi na Komisijo za preprečevanje korupcije, so svetniki podporo h Krišljevemu imenovanju za direktorja GARS Kranj preklicali. Občina namerava zdaj najprej imenovati vršilca dolžnosti, kar se bo morda zgodilo že jutri, potem pa v skladu z novim odlokom o organiziranju javnega zavoda GARS Kranj objaviti nov razpis. A tu zapletov še ni konec, saj je odvetnica Nastranova na delovnem sodišču že opozorila, da je bila med obema glasovanjema mestnega sveta s Krišljem že sklenjena nova pogodba o zaposlitvi na delovnem mestu direktorja zavoda.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

zmerno oblačno
vlažnost: 51 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

3/21

nedelja

12/19

ponedeljek

14/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Gozd Martuljek, 22. september 2019

Pohod na Kurji vrh

PRIREDITVE / Križe, 22. september 2019

Palačinkin ŽivŽav

PRIREDITVE / Žiri, 22. september 2019

Markov tek

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

 

 
 

 

 
 
 

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...