Generalna direktorica policije Tatjana Bobnar / Foto: Andraž Sodja

Priznanja gorenjskim policistom

V Bohinjski Bistrici so se včeraj ob dnevu policije srečali gorenjski policisti, ki so počastili spomin na padle kolege v času osamosvojitvene vojne in podelili priznanja zaslužnim policistom.

Bohinjska Bistrica – Policisti 27. junija v spomin na padle tovariše v osamosvojitveni vojni praznujejo dan policije. Policijska uprava Kranj je praznik obeležila že včeraj v Bohinjski Bistrici. Nagovorila jih je tudi generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in jim čestitala ob prazniku policije. Ob tem je poudarila izzive, s katerimi se po njenem mnenju slovenska policija uspešno spopada.

»Čeprav se pogosto srečujemo z izjemno zahtevnimi nalogami, jih vedno opravimo z odliko. To pomeni, da smo visoko profesionalna in dobro uigrana ekipa ljudi, ki delajo dobro, to pa občutijo konkretni posamezniki, za katere si želim, da bi izkušnje s policijo povezovali z občutkom varnosti, zaupanja in prijaznega človeškega odnosa. Rezultati kažejo izboljšanje rezultatov dela na področju preiskanosti kriminalitete, motenj javnega reda in miru, izzivi pa nas čakajo na področju prometa, kjer se je stanje letos poslabšalo. Morali se bomo še bolj boriti za sleherno življenje. Upravljanje schengenske meje in preprečevanje nedovoljenih migracij nam že leta jemljejo veliko energije, pri tem pa smo uspešni, kar nam priznava tudi tujina. Ne smemo pa pozabiti, da gre pri teh nalogah tako za humanitarni vidik kot zagotavljanje varnosti. Vem, da lahko policistkam in policistom stoodstotno zaupam, da boste za varnost v Sloveniji dali vse od sebe,« je povedala Bobnarjeva.

»Smo stabilna, dobro organizirana, predvsem pa enotna in visoko motivirana policija. To je tisto, kar nas je držalo skupaj v težkih trenutkih, in teh skozi leta ni bilo malo – in to je sredstvo, s katerim premagujemo in bomo premagali tudi prihodnje izzive,« pa je poudaril direktor PU Kranj Boštjan Glavič. Prisotne sta sicer nagovorila še predsednik policijskega veteranskega društva Sever Gorenjska Jože Ajdišek in bohinjski župan Jože Sodja.

Na slovesnosti so podelili tudi priznanja policistom in policistkam za posebne zasluge. Zlati ščit policije so prejeli policisti Željko Urgl, Milan Pivk, Miran Oštir in Sergej Kovačevič. Podelili so še 27 srebrnih ščitov in 19 bronastih. Poseben bronasti znak policije za sodelovanje sta prejela Kontrola zračnega prometa Slovenije in Denis Porčić - Chorchyp. Priznanja združenja Sever so prejeli Mirko Kunšič, Damjana Božič Močnik in Valentin Klemenčič, podelili pa so tudi priznanja Kluba upokojenih policistov Maks Perc Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno jasno
vlažnost: 52 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

11/26

torek

11/28

sreda

16/26

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Turistični izlet v Čebelji raj Noč

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Šenčur, 16. julij 2019

Brezjanska Pot miru

IZLETI / Kranj, 16. julij 2019

Nočni pohod na Jamnik

FILM / Jesenice, 16. julij 2019

Projekcija filma Bojevnica

IZLETI / Kranj, 18. julij 2019

Pohod do slapov v Spodnji Bohinjski dolini

IZLETI / Kranj, 18. julij 2019

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 20. julij 2019

Na Porze

 

 
 

 

 
 
 

Najbolj iskani Slovenec spet prost / 17:19, 15. julij

Dragi Django! Morebitni tvoj dolg za par centov pa ne bo nikoli zastaral. Usedli se bodo na dediščino in nabili obresti. Vse zastara, tudi...

Najbolj iskani Slovenec spet prost / 20:26, 14. julij

Kako lahko nekaj takega zastara? To je možno samo v Sloveniji, vsak dan gledam poročila na Slo1,saj v Nemčiji drugega nedobim,pa še es je ma...

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 14:51, 14. julij

Primož, meni je dedek, ki ma vnukinjo v naročju, sumljiv.
A teb ne?

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 08:51, 14. julij

Je bil že kdaj kateri pri nas pravnomočno obsojen? Denar sveta vladar, ne razumem pa staršev, da svoje otroke porivajo v naročja tem farškim kiklam..

Umik župnika je bila najboljša rešitev / 06:59, 14. julij

OPOZORILO VSEM DEDKOM

Pazite kako govorite in kaj počnete z vnukinjami !

Bolnišnici tudi druga pravda / 16:21, 13. julij

Kje je tu kmečka pamet? Kje je kdo, ki bi udaril po mizi!? Plačljiva parkirišča pred bolnišnicami?? V LJ celo reševalnim voziom zatikajo ka...

Več ukrepov za kolesarje / 07:22, 13. julij

V naši državi je najenostavnejša rešitev, da se namesto izgradnje kolesarske steze, le to kar nariše na cesto, zbriše sredinsko črto in navi...