Jeseniška bolnišnica je dobila prvo od več sodnih bitk v zvezi z zunanjimi parkirnimi površinami ob bolnišnični stavbi. / Foto: Gorazd Kavčič

Sodišče pritrdilo bolnišnici

Višje sodišče v Ljubljani je pravnomočno odločilo, da Splošni bolnišnici Jesenice pripadata dve parkirni coni ob bolnišnični stavbi. Na sodiščih še dva sodna spora zaradi zunanjih parkirišč.

Jesenice – Višje sodišče v Ljubljani je pravnomočno odločilo, da je bila tožba Splošne bolnišnice Jesenice proti podjetju Heta Asset Resolution zaradi ugotovitve delne ničnosti pogodbe utemeljena in da je bil prenos dveh parkirnih con na upravljavca parkirnih površin ničen, so sporočili z jeseniške bolnišnice, ki je pred dnevi prejela sodbo višjega sodišča. »Tako je odločeno, da parkirne površine dveh con na zemljišču ob bolnišnici pripadajo Splošni bolnišnici Jesenice,« so dodali.

V jeseniški bolnišnici so leta 2008 za upravljavca parkirnih površin izbrali družbo Avioprojekt, naknadno pa so v njeno upravljanje prenesli še površine med bolnišničnimi stavbami. Po stečaju Avioprojekta je te površine s tripartitno pogodbo v upravljanje prevzela Heta Asset Resolution, slaba banka nekdanje banke Hypo. Po mnenju zdajšnjega vodstva bolnišnice pa je bila pogodba za zgornje parkirišče nična, čemur je zdaj pritrdilo še višje sodišče, tako da bolnišnica dve parkirni coni ob bolnišnici pravnomočno prevzema v svoje upravljanje, preostale tri parkirne cone pa še vedno ostajajo v upravljanju Hete.

Kaj bo bolnišnica naredila z obema parkiriščema, še ni znano, saj je strategija po besedah direktorja Janeza Poklukarja še v pripravi. Ena od možnosti je tudi širitev bolnišnice na zgornje parkirišče, kar pa dolgoročno ne bi zadoščalo za premoščanje trenutne prostorske stiske, zato prioriteta ostaja nova regijska bolnišnica, je dejal Poklukar.

Na sodiščih sta v zvezi s parkirišči ob bolnišnici odprti še dve zadevi. Heta v enem primeru toži bolnišnico za povrnitev 80 tisoč evrov za najem parkirnih prostorov, na katerih je med gradnjo urgentnega centra delovala vojaška mobilna bolnišnica Role. Bolnišnica je plačilo najemnine zavračala, na podlagi zadnje sodbe višjega sodišča pa se lahko izkaže, da je imela prav.

Pred kranjskim okrožnim sodiščem pa poteka tudi spor med Heto in bolnišnico zaradi nezmožnosti upravljanja zunanjih parkirišč. Heta od bolnišnice zahteva skoraj 540 tisoč evrov odškodnine, ker ji ta v zadnjih letih ni omogočila zaračunavanja parkirnine na parkirnin conah, ki jih upravljanja, saj so bili ob gradnji urgentnega centra v letih 2014 in 2015 prekinjeni električni vodi za delovanje zapornic in parkomatov, bolnišnica pa Heti ni omogočila njihove ponovne vzpostavitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 27°

pretežno oblačno
vlažnost: 60 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

16/28

četrtek

16/28

petek

17/28

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2020

Kolesarski izlet v Šinkov Turn

 

 
 

 

 
 
 

Ob prazniku podelili priznanja / 13:40, 13. avgust

Če sem prav razumel članek, če ne bi bilo združenja za vrednote NOB Radovljica, bi v Radovljici danes govorili nemško ?

Tanja odgovarja / 11:53, 12. avgust

Le kaj bi brez Tanje..?

Spodbujajo predelavo lesa / 11:52, 12. avgust

Lesno predelovalna panoga v Sloveniji je vedno bolj lesena... Nekoč močna pohištvena dejavnost, danes v buli totalno !!

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...