Jeseniška bolnišnica je dobila prvo od več sodnih bitk v zvezi z zunanjimi parkirnimi površinami ob bolnišnični stavbi. / Foto: Gorazd Kavčič

Sodišče pritrdilo bolnišnici

Višje sodišče v Ljubljani je pravnomočno odločilo, da Splošni bolnišnici Jesenice pripadata dve parkirni coni ob bolnišnični stavbi. Na sodiščih še dva sodna spora zaradi zunanjih parkirišč.

Jesenice – Višje sodišče v Ljubljani je pravnomočno odločilo, da je bila tožba Splošne bolnišnice Jesenice proti podjetju Heta Asset Resolution zaradi ugotovitve delne ničnosti pogodbe utemeljena in da je bil prenos dveh parkirnih con na upravljavca parkirnih površin ničen, so sporočili z jeseniške bolnišnice, ki je pred dnevi prejela sodbo višjega sodišča. »Tako je odločeno, da parkirne površine dveh con na zemljišču ob bolnišnici pripadajo Splošni bolnišnici Jesenice,« so dodali.

V jeseniški bolnišnici so leta 2008 za upravljavca parkirnih površin izbrali družbo Avioprojekt, naknadno pa so v njeno upravljanje prenesli še površine med bolnišničnimi stavbami. Po stečaju Avioprojekta je te površine s tripartitno pogodbo v upravljanje prevzela Heta Asset Resolution, slaba banka nekdanje banke Hypo. Po mnenju zdajšnjega vodstva bolnišnice pa je bila pogodba za zgornje parkirišče nična, čemur je zdaj pritrdilo še višje sodišče, tako da bolnišnica dve parkirni coni ob bolnišnici pravnomočno prevzema v svoje upravljanje, preostale tri parkirne cone pa še vedno ostajajo v upravljanju Hete.

Kaj bo bolnišnica naredila z obema parkiriščema, še ni znano, saj je strategija po besedah direktorja Janeza Poklukarja še v pripravi. Ena od možnosti je tudi širitev bolnišnice na zgornje parkirišče, kar pa dolgoročno ne bi zadoščalo za premoščanje trenutne prostorske stiske, zato prioriteta ostaja nova regijska bolnišnica, je dejal Poklukar.

Na sodiščih sta v zvezi s parkirišči ob bolnišnici odprti še dve zadevi. Heta v enem primeru toži bolnišnico za povrnitev 80 tisoč evrov za najem parkirnih prostorov, na katerih je med gradnjo urgentnega centra delovala vojaška mobilna bolnišnica Role. Bolnišnica je plačilo najemnine zavračala, na podlagi zadnje sodbe višjega sodišča pa se lahko izkaže, da je imela prav.

Pred kranjskim okrožnim sodiščem pa poteka tudi spor med Heto in bolnišnico zaradi nezmožnosti upravljanja zunanjih parkirišč. Heta od bolnišnice zahteva skoraj 540 tisoč evrov odškodnine, ker ji ta v zadnjih letih ni omogočila zaračunavanja parkirnine na parkirnin conah, ki jih upravljanja, saj so bili ob gradnji urgentnega centra v letih 2014 in 2015 prekinjeni električni vodi za delovanje zapornic in parkomatov, bolnišnica pa Heti ni omogočila njihove ponovne vzpostavitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 29°

jasno
vlažnost: 65 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

18/34

četrtek

18/28

petek

14/27

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

PRIREDITVE / Tržič, 29. junij 2019

Gutenberški dnevi

PRIREDITVE / Tržič, 30. junij 2019

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Bolnišnica naj ostane v občini / 08:32, 27. junij

Na Jesenicah je edina primerna lokacija na Hrušici; v bližini novega rondoja. Reginalna bolnišnica mora biti blizu avtocestnega priključka i...

Vsaka napaka lahko usodna / 14:27, 26. junij

S temi plakati samo nadaljujete velovanje, motite voznike !

Bolnišnica naj ostane v občini / 18:07, 25. junij

Preden se boste lotili gradnje regijske bolnišnice, uredite odlagališče odpadkov na Mali Mežakli. Od tam prihajajo vonjave, ki niso primerne za bližino bolnišnice. Nujno!

Bolnišnica naj ostane v občini / 17:16, 25. junij

Če se prav spomnim so hoteli porodnišnico že seliti v Kranj, seveda Jeseničani tega niso dopustili in danes je jeseniška porodnišnica ena iz...

Praznujemo dan državnosti / 14:28, 25. junij

Dan državnosti? Čigave ? Da smo Beograd zamenjali za Bruselj? Hvala lepa za tako samostojnost ! Da smo postali hlapci in talci bruseljsko-va...

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !