Slovenija (v modrih dresih) je na prijateljski tekmi v Cerkljah visoko premagala Avstrijo. / Foto: Tina Dokl

V Cerkljah padla Avstrija

Sobota je bila v Cerkljah na Gorenjskem v znamenju rokometa. V tamkajšnjem RK Cerklje so uradno zaključili uspešno tekmovalno sezono, dan pa se je končal s prijateljsko tekmo slovenske rokometne reprezentance, ki je visoko premagala Avstrijo.

Cerklje na Gorenjskem – Slovenska rokometna reprezentanca je v soboto v Cerkljah na Gorenjskem odigrala prijateljsko tekmo z Avstrijo, eno izmed treh gostiteljic evropskega prvenstva prihodnje leto. Številne navijače so razveselili z zmago. Boljši so bili s 35 : 19 (18 : 11).

V slovenski izbrani vrsti so priložnost dobili vsi igralci, v vratih je debitiral tudi Škofjeločan Aljaž Panjtar. Najboljši strelec je bil Mario Šoštarič z devetimi zadetki, Tilen Kodrin in Aleksander Špende sta jih dala po pet. Veselin Vujović, selektor slovenske reprezentance, je po tekmi povedal: »Zadovoljen sem. Pokazali smo pravi pristop skozi celotnih šestdeset minut. Veliko smo tekli, vratarji so dobro branili in vsi so dobili priložnost za igro.« Za slovensko reprezentanco je bila to generalka pred naslednjima kvalifikacijskima tekmama za evropsko prvenstvo 2020, kamor se je Slovenija že uvrstila. Jutri bodo igrali z Latvijo, 16. junija pa v Kopru še z Estonijo.

Cerklje so bile v soboto ves dan v znamenju rokometa. V RK Cerklje so zaključili uspešno tekmovalno sezono 2018/2019. Dvajsetletnica samostojnega kluba, rokomet pa se v Cerkljah igra že dobrih šestdeset let, je bila kronana s prijateljsko tekmo moških članskih reprezentanc. »Pripeljati v Cerklje tekmo državne reprezentance je velik dogodek. Organizacijsko je velik zalogaj, a hkrati velika čast in priznanje klubu. Za to gre zasluga Janezu Martinčiču, ki je že od vsega začetka gonilna sila rokometnega kluba v Cerkljah. Z dogodkom smo nagradili vse naše mlade rokometaše za njihovo udejstvovanje v klubu. Številni so dobili enkratno priložnost za druženje z reprezentanti in prepričani smo, da jim bo to ostalo v lepem spominu,« pravi glavna trenerka v klubu Pegi Berce.

V polčasu je združena članska ekipa RK Cerklje – Radovljica prejela bronaste medalje za osvojeno tretje mesto v drugi državni rokometni ligi za moške. Podelila sta jih župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj in generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijič. RK Cerklje je v pretekli sezoni v združeni zasedbi z RK Radovljica nastopil še v kategoriji mladincev in starejših dečkov A. Mladinci so se v drugi državni ligi uvrstili na sedmo mesto, starejši dečki A pa so osvojili 18. mesto. V državnem prvenstvu so natopili še v kategorijah starejši dečki B, mlajši dečki A, B in C ter mini in cici rokometu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 30°

jasno
vlažnost: 59 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

18/34

četrtek

18/28

petek

14/27

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

PRIREDITVE / Tržič, 29. junij 2019

Gutenberški dnevi

PRIREDITVE / Tržič, 30. junij 2019

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Bolnišnica naj ostane v občini / 08:32, 27. junij

Na Jesenicah je edina primerna lokacija na Hrušici; v bližini novega rondoja. Reginalna bolnišnica mora biti blizu avtocestnega priključka i...

Vsaka napaka lahko usodna / 14:27, 26. junij

S temi plakati samo nadaljujete velovanje, motite voznike !

Bolnišnica naj ostane v občini / 18:07, 25. junij

Preden se boste lotili gradnje regijske bolnišnice, uredite odlagališče odpadkov na Mali Mežakli. Od tam prihajajo vonjave, ki niso primerne za bližino bolnišnice. Nujno!

Bolnišnica naj ostane v občini / 17:16, 25. junij

Če se prav spomnim so hoteli porodnišnico že seliti v Kranj, seveda Jeseničani tega niso dopustili in danes je jeseniška porodnišnica ena iz...

Praznujemo dan državnosti / 14:28, 25. junij

Dan državnosti? Čigave ? Da smo Beograd zamenjali za Bruselj? Hvala lepa za tako samostojnost ! Da smo postali hlapci in talci bruseljsko-va...

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !