Maja Geršak, Janez Fajfar in Eva Osolnik

Dobrodelni plesni spektakel Zeleni dotik

Na sončno nedeljo je Grand Hotel Toplice odprl vrata plesnemu spektaklu, ki so ga organizatorji poimenovali Zeleni dotik. Gala dogodek je imel tudi dobrodelno noto.

Bled je tako gostil t. i. Pro Am ples, ki nastane, ko svoje plesne veščine združita profesionalni in amaterski plesalec. Prav zaradi priljubljenosti te zvrsti plesa po svetu sta se dve bivši plesalki in udeleženki svetovnih prvenstev Maja Geršak in Eva Osolnik odločili, da ga predstavita slovenski javnosti. Za prvič sta zanj izbrali slovenski turistični biser, Bled.

Plesnega dogodka so se udeležili pari iz tujine in Slovenije, tekmovali pa so v standardnih in latinskoameriških plesih. Geršakova, ki smo jo lahko spremljali tudi v priljubljeni televizijski oddaji Zvezde plešejo, kjer si je letos s soplesalcem Miho Zupanom ponovno priplesala finale, nam je razložila, da so se predtekmovanja sicer začela že v popoldanskih urah, večerni del pa je bil tisti, ki je bil bolj gala narave, ko smo bili na plesnem parketu priča tudi živahnem Pro Am šovu. Spremljali smo lahko še najboljše slovenske pare oziroma znane domače plesne zvezde; nastopili so Pro Am plesalci, ki so se uvrstili v finale.

Glavni sodnik je bil Andrej Škufca, ki smo ga ravno tako lahko spremljali v šovu Zvezde plešejo, in sicer v vlogi enega od štirih sodnikov, kjer je veljal za najstrožjega sodnika oziroma poleg Katarine Venturini za tistega z največ znanja.

Vodenje simpatičnega dogodka, ki ga je nadgradila tudi večerja, so zaupali nekdanjemu plesalcu in sedaj igralcu Domnu Valiču.

Zeleni dotik je imel tudi plemenit namen: na sporedu je bila posebna kategorija valčka in čačačaja, katere izkupiček prijavnin in donacij gledalcev so podarili za dobrodelne namene.

Za piko na i pa je bil prisoten tudi Majih soplesalec Miha Zupan, ki je z njo tudi zaplesal. Kot vemo, je nekdanji košarkar gluh, zato mu ples pomeni še toliko večji izziv.

Tik pred začetkom gala večera je prisotne plesalce in goste pozdravil tudi blejski župan Janez Fajfar. Pred uradnim nagovorom nam je zaupal, da je včasih ples na Bledu precej živel, potem pa odkrito pozdravil dogodek. Upa tudi, da se naslednje leto ponovno vidijo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 30°

pretežno jasno
vlažnost: 54 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

16/32

sreda

17/36

četrtek

16/27

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

PRIREDITVE / Tržič, 29. junij 2019

Gutenberški dnevi

PRIREDITVE / Tržič, 30. junij 2019

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Vsaka napaka lahko usodna / 14:27, 26. junij

S temi plakati samo nadaljujete velovanje, motite voznike !

Bolnišnica naj ostane v občini / 18:07, 25. junij

Preden se boste lotili gradnje regijske bolnišnice, uredite odlagališče odpadkov na Mali Mežakli. Od tam prihajajo vonjave, ki niso primerne za bližino bolnišnice. Nujno!

Bolnišnica naj ostane v občini / 17:16, 25. junij

Če se prav spomnim so hoteli porodnišnico že seliti v Kranj, seveda Jeseničani tega niso dopustili in danes je jeseniška porodnišnica ena iz...

Praznujemo dan državnosti / 14:28, 25. junij

Dan državnosti? Čigave ? Da smo Beograd zamenjali za Bruselj? Hvala lepa za tako samostojnost ! Da smo postali hlapci in talci bruseljsko-va...

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !

Krvava zarja naznanila gorje / 08:14, 25. junij

Ja Franc, imate prav :) Danes vse to imamo, predvsem pa je pred nami svetla prihodnost, sploh za mlade družine, ti se še posebej lahko vese...