Mladi folkloristi, ki že pet in več let sodelujejo pri folklori, so prejeli posebna priznanja s strani državne institucije Javnega sklada za kulturne dejavnosti. / Foto: arhiv prireditve (Božena Legat)

Objem poletju

Majski koncert folklornih skupin FS Podkuca v dvorani Kulturnega doma Janeza Filipiča v Naklem je ponovno obogatil regijsko folklorno-kulturno dejavnost.

Folklorno skupino Podkuca, ki deluje pod okriljem KD Dobrava Naklo, je predstavila mentorica in umetniška vodja Špela Eržen. Sestavlja jo sedem starostnih skupin: FS Trden most iz Dupelj, FS Konjički, ki jo sestavljajo učenci od prvega do petega razreda, ter tri pevske in dve godčevski skupini. Vključujejo več kot sto deset članov, na tokratnem nastopu so nekatere skupine združile moči, občinstvo pa je uživalo tudi v odrskih postavitvah otroških skupin, s katerima so se predstavili tudi na območnem srečanju. Skozi razgiban program in usklajena oblačila so nastopajoči prikazali enotnost in povezanost skupin, obenem pa je občinstvo z bučnim aplavzom nagradilo opazen razvoj tehnike in metodike plesa, zaslužen aplavz pa je ob koncu prejela tudi marljiva mentorica Špela Eržen.

Naslednje leto bo za FS Podkuca jubilejno, saj bodo praznovali že dvajset let delovanja, tudi v tokratni sezoni pa so blesteli: pevske skupine so na območnem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž prejele dve srebrni in zlato priznanje, godci mladinske skupine pa srebrno priznanje; na območnem srečanju otroških folklornih skupin sta dve skupini dosegli srebrno priznanje, starejša otroška pa se je odlično borila in le za las zgrešila državni nivo, s tem da je treba opozoriti na dejstvo, da so letošnji tekmovalni kriteriji še strožji kot pretekla leta. Starejša otroška skupina je v tem šolskem letu izredno napredovala na plesnem področju – v začetku maja so prikazali odlično plesno znanje, z veseljem pa so se odzvali povabilu otroške in mladinske FS iz Banjaluke in tako bodo sredi junija z združenimi močmi otroške, mladinske in odrasle skupine nastopili v BiH. Aktivni so bili tudi odrasli, ki so nastopili na Prešernovem smenju v Kranju in na paradi Tedna ljubiteljske kulture v sodelovanju s folklorno skupino DU Naklo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

3/21

nedelja

14/23

ponedeljek

14/21

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Gozd Martuljek, 22. september 2019

Pohod na Kurji vrh

PRIREDITVE / Križe, 22. september 2019

Palačinkin ŽivŽav

PRIREDITVE / Žiri, 22. september 2019

Markov tek

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

 

 
 

 

 
 
 

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...