Testenine z govejimi rezinami po azijsko

Testenine in govedina še zdaleč niso dolgočasne. Z dodatkom sojine omake in primernim postopkom priprave lahko naredimo okusno in zdravo jed.

Za pripravo testenin z govejimi rezinami potrebujemo: 400 g mlade govedine, 1 papriko, 1 bučko, 1 korenje, 2 stroka česna, sol in poper, 4 žlice sojine omake, 3 žlice olivnega olja, 500 g špagetov ali tankih rezancev.

Zelenjavo očistimo ter jo narežemo na tanke trakove. Lahko si pomagamo z lupilcem krompirja, s katerim vso zelenjavo narežemo na rezance. Česen sesekljamo. Meso narežemo na tanke rezine ter ga popramo in posolimo.  V skodelici zmešamo 4 žlice sojine omake in dve žlici vode. Testenine skuhamo v rahlo osoljeni vodi ter jih odcedimo. Ponev močno segrejemo, prilijemo eno žlico olivnega olja ter na njem na hitro popečemo goveje meso. Pečemo pri visoki temperaturi, le dve do tri minute. Meso nato prestavimo v skodelico ter jo pokrijemo. V ponev prilijemo drugo žlico olivnega olja in na njem prepražimo česen. Ko ta zadiši, dodamo preostalo zelenjavo in vse skupaj na hitro popečemo. Zelenjavo prestavimo na krožnik. Še zadnjič segrejemo ponev, prilijemo žlico olja ter dodamo kuhane testenine. Prelijemo z mešanico sojine omake in vode. Na hi­tro prepražimo, da del vode izhlapi. K rezancem vmešamo prepraženo zelenjavo in pečeno meso. Vse skupaj dobro premešamo in na hi­tro pražimo še kakšno minuto. Serviramo na krožnike in po želji postrežemo z rezino limone in sesekljanimi arašidi.

Nasvet: Da bodo rezanci še bolj podobni azijskim, uporabimo kitajske ali riževe rezance. Ker je sojina omaka zelo slana, moramo biti pri njeni uporabi previdni. Pri pripravi je pomembno, da najprej segrejemo ponev in nato prilijemo olje in hitro dodamo sestavine, saj tako preprečimo, da bi se olje pregrelo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

megla
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-3/2

sobota

-2/5

nedelja

-5/6

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 18. januar 2020

Na Goro Oljko

IZLETI / Šenčur, 18. januar 2020

Pot devetih kalov Kobjeglava

IZLETI / Kranj, 18. januar 2020

Pohod Društva diabetikov Kranj

PRIREDITVE / Cerklje, 18. januar 2020

Skupaj se mamo fletno

FILM / Tržič, 18. januar 2020

Jaz sem Frenk

GLEDALIŠČE / Breznica, 19. januar 2020

Škratovanje

PREDAVANJA / Žirovnica, 20. januar 2020

Spoprijem s stresom in sproščanje

PREDAVANJA / Preddvor, 21. januar 2020

Predavanje in delavnica o inkontinenci

 

 
 

 

 
 
 

Zapoj zdaj, srce partizansko / 15:49, 17. januar

ZA KAR SEM UMRL, BI HOTEL ŠE ENKRAT UMRETI je napisal K.D. Kajuh--------------------Takle smo imeli:pri slovenščini sem nekoč rekel, da če ...

Podnebje, beseda leta / 15:27, 17. januar

Beseda leta?
Kdo je tukaj blesav?

Zapoj zdaj, srce partizansko / 13:31, 17. januar

Udarne, vesele in borbene pesmi, domobrančki so pa peli v glavnem žalostinke in pogrebne koračnice, ni čudno, da so popušili hahahaa....

Vojaki prispeli iz Iraka, ugibanja o novi vladi / 13:28, 17. januar

Recimo, da ta falanga nesposobnežev na vladi odide, kdo bo sestavil novo vlado? Plešasti kaplar? Ne, hvala !Razveljavitev sodbe izmečku s ko...

Ema Fresh / 07:32, 17. januar

Spletna vplivnica?
Sicer št. oprsja ma dobro, če pogledamo na google...

Zdrava in okusna malica / 06:14, 17. januar

Bananin kruh
.........................

Banane pečt?
Boljš, da jih preč vržeš.

Pohod na poti k tradiciji / 14:26, 16. januar

Oprostite, ampak jaz črednega nagona pri ljudeh ne razumem.
Drugače povedano, ne razume ovc v človeški podobi.
Mi je zlo žou.
Ni lepšega kot da greš na Jamnik SAM.