Eva Černe in Klemen Torkar sta v soboto odigrala opereto za otroke Rdeča kapica. / Foto: Primož Pičulin

Trikratni zmagovalec

V nedeljo je v Besnici potekalo 28. Gorenjsko prvenstvo harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko in 11. Mednarodno tekmovanje harmonikarjev za pokal Kranja. Izbrali so še zmagovalca občinstva, ki je prejel zlato voščenko. Dan prej so pripravili bogat program, namenjen otrokom.

Besniškega tekmovanja harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko, ki ga organizirata Krajevna skupnost Besnica in Turistično društvo Besnica, se je tokrat udeležilo 39 harmonikarjev iz cele Slovenije. Začeli so ga s tradicionalnim nastopom velikega harmonikarskega orkestra Besnica, ko so vsi tekmovalci v en meh zaigrali skladbo Na Golici. Tekmovalci so nastopili v šestih starostih skupinah, njihovo igranje pa je ocenila strokovna komisija v sestavi Matjaž in Denis Kokalj, Jernej Hostnik in Tomaž Guček ter komisija občinstva, ki so jo sestavljali Maja Tekavec, Andreja Starman in Brane Žerjal, ki so izbrali najboljšega harmonikarja za nagrado občinstva. »Ocenjevali smo tehnično zahtevnost skladbe, dinamiko, celosten nastop in tudi napake. Absolutni zmagovalec je navdušil s tehnično dovršenostjo in stilnim ter karakternim igranjem,« je pojasnil predsednik strokovne komisije Matjaž Kokalj.

Z najvišjim številom točk je gorenjski harmonikarski prvak za leto 2019 postal Primož Gnidovec. Gnidovec je zmagal tudi v svoji kategoriji in na 11. Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev za pokal Kranja in tako postal absolutni zmagovalec 28. Gorenjskega prvenstva harmonikarjev. »Tokrat sem nastopil že devetič in letos mi je prvič uspelo postati trikratni zmagovalec. Mislim, da sem prepričal z izborom skladb, igral sem filmsko orkestralno glasbo in tako dokazal, da se s harmoniko da igrati več kot le narodno-zabavno glasbo,« je povedal. Janez Fabijan, strokovni vodja tekmovanja, je bil zadovoljen s tekmovanjem in nekoliko manj z udeležbo. Pojasnil je, da ima tekmovanje velik pomen za ohranjanje tradicije in diatonične harmonike. Nagrado občinstva zlato voščensko TD Besnica je prejel Jaka Marinšek. Izbrali pa so še trideset harmonikarjev, ki so se uvrstili v polfinale 39. Zlate harmonike Ljubečne.

Dan pred tekmovanjem so pripravili bogat program za otroke. Soorganizatorki Mojca Trojar in Simona Ostović sta pojasnili, da so potekale brezplačne športne, plesne, ustvarjalne in gasilske delavnice, dijaki in profesorji Gimnazije Kranj so pripravili predstavitev bioloških in kemijskih eksperimentov, otroci so si lahko poslikali obraz in si uredili pričesko v frizerskem kotičku. Letošnja novost pa je bila opereta za otroke Rdeča kapica, ki sta jo uprizorila Klemen Torkar in Eva Černe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

3/21

nedelja

14/23

ponedeljek

14/21

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Gozd Martuljek, 22. september 2019

Pohod na Kurji vrh

PRIREDITVE / Križe, 22. september 2019

Palačinkin ŽivŽav

PRIREDITVE / Žiri, 22. september 2019

Markov tek

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

 

 
 

 

 
 
 

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...