Maja Mihalinec je bila najhitrejša tako v teku na sto kot na dvesto metrov. Obakrat je bila druga Anita Horvat (v ozadju). / Foto: Maja Bertoncelj

Atletski miting s tradicijo

Prvo ime mednarodnega atletskega mitinga v Kranju, ki poteka v spomin na Dobrivoja Vučkovića, je bila Maja Mihalinec, ki je zmagala tako v teku na sto kot na dvesto metrov in se približala normi za svetovno prvenstvo. Medalj so se razveselili tudi številni mladi, ki šele dobro začenjajo svojo atletsko pot.

Kranj – Petindvajseti Mednarodni atletski miting Kranj – Memorial Vučko je v soboto na kranjski stadion privabil številne atlete, od najmlajših kategorij do članov. Med njimi so bila tudi nekatera že uveljavljena imena slovenske atletike.

»To je največje tekmovanje v naši državi, ne samo na Gorenjskem. Prijetno vzdušje in dobra organizacija vsako leto privabita tekmovalce iz Slovenije in tudi iz sosednjih držav. To je tisto, k čemur smo vedno stremeli. Imamo več kot devetsto prijavljenih atletinj in atletov, kar pomeni okrog dva tisoč nastopov. Po 25 letih smo ohranili miting, katerega pobudnik je bil pokojni Dobrivoje Vučković. Zelo me veseli, da vidim mlade tekmovalce, ki dobijo velike medalje, praktične nagrade ... To je zanje velika vzpodbuda, da vztrajajo v atletiki,« je povedal Tomaž Kukovica, predsednik Atletskega kluba Triglav Kranj, ki je bil organizator tekmovanja.

Gledalci so videli zanimive obračune tako v tekih kot v tehničnih disciplinah. Prvo ime mitinga je bila Maja Mihalinec (Mass), ki je v teku na dvesto metrov s časom 23,08 sekunde le za šest stotink zaostala za mednarodno normo za svetovno prvenstvo v Dohi. Varovanka trenerja Srđana Đorđevića je bila najhitrejša tudi v teku na sto metrov (11,66). Obakrat je bila druga Anita Horvat (Velenje), sicer slovenska rekorderka na štiristo metrov. »Zelo sem zadovoljna s svojima nastopoma, še posebno v teku na dvesto metrov, v katerem sem se približala normi za svetovno prvenstvo v Dohi. Upam, da jo bom kmalu tudi odtekla. Čisto na začetku sezone sem že v dobri formi in za letos imam visoka pričakovanja. Miting v Kranju je odličen. Lepo je videti, da se zbere toliko mladih atletov, da jih pridejo podpirat tudi starši. Rezultati so dobri, prav tako tudi pogoji. Želim si, da se ta energija prenese tudi na ostale mitinge v Sloveniji,« je povedala Maja Mihalinec. Kot je dejala, je v Kranj prišla predvsem zato, ker so na stadionu v gorenjski prestolnici še posebej za tek na dvesto metrov običajno dobri pogoji in ker na začetku sezone takšne tekme potrebuje za dober trening.

Za gorenjske ljubitelje atletike je bil zanimiv tudi obračun v teku na štiristo metrov, kjer je v članski konkurenci s časom 46,79 zmagal Lovro Mesec Košir, sicer član ljubljanskega Massa, pred Juretom Grkmanom (Kamnik), tretji pa je bil Rok Ferlan (Triglav). Veliko atletinj in atletov se je veselilo novih osebnih mejnikov, najbolj nasmejanih obrazov pa so bili najmlajši, ki jim vsaka medalja ogromno pomeni. Da bodo vrh krojili tudi v članski konkurenci, jih čaka še veliko treningov. »V atletiki je treba delati na široki bazi, da dobiš športnika, ki izstopa, ki se prebije med najboljše tekmovalce, med katerimi je bila na primer iz našega kluba Brigita Langerholc. Takšni športniki so vedno vzor mlajšim. V kranjskem Triglavu slovimo tudi po dobrih trenerjih z veliko znanja in smo eden najmočnejših klubov v državi. Ne skrbi nas, da bi rezultati izostali,« je zaključil Kukovica.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

16/32

sreda

18/35

četrtek

16/28

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

PRIREDITVE / Tržič, 29. junij 2019

Gutenberški dnevi

PRIREDITVE / Tržič, 30. junij 2019

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Bolnišnica naj ostane v občini / 18:07, 25. junij

Preden se boste lotili gradnje regijske bolnišnice, uredite odlagališče odpadkov na Mali Mežakli. Od tam prihajajo vonjave, ki niso primerne za bližino bolnišnice. Nujno!

Bolnišnica naj ostane v občini / 17:16, 25. junij

Če se prav spomnim so hoteli porodnišnico že seliti v Kranj, seveda Jeseničani tega niso dopustili in danes je jeseniška porodnišnica ena iz...

Praznujemo dan državnosti / 14:28, 25. junij

Dan državnosti? Čigave ? Da smo Beograd zamenjali za Bruselj? Hvala lepa za tako samostojnost ! Da smo postali hlapci in talci bruseljsko-va...

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !

Krvava zarja naznanila gorje / 08:14, 25. junij

Ja Franc, imate prav :) Danes vse to imamo, predvsem pa je pred nami svetla prihodnost, sploh za mlade družine, ti se še posebej lahko vese...

Iz Predoselj v Južno Afriko / 21:45, 24. junij

Pohvalno, da se je gospa odločila dati v hrambo muzeju ker bi bilo škoda, da bi to obležalo nekje v omari.