Na obnovo stare Osnovne šole Simona Jenka v centru Kranja čakajo že okoli dvajset let. / Foto: Gorazd Kavčič

Začetek obnove stare Jenkove šole

Šest milijonov evrov vredno rekonstrukcijo in dozidavo vrtca in podružnične Osnovne šole Simona Jenka Kranj - Center mora ljubljansko podjetje VG5 izvesti v letu dni.

Kranj – Kranjski župan Matjaž Rakovec in izvršni direktor ljubljanskega podjetja VG5 Miha Brlan sta včeraj podpisala pogodbo za dozidavo in rekonstrukcijo vrtca in Osnovne šole Simona Jenka – Podružnične šole Center v Kranju. K šestmilijonski investiciji bo po županovih besedah Mestna občina Kranj prispevala 1,7 milijona evrov, za preostali del pa so pridobili sofinanciranje iz evropskih in državnih sredstev.

Projekt, ki ga mora izvajalec končati v letu dni po uvedbi del, vključuje celovito prenovo zapuščenega degradiranega objekta nekdanje srednje ekonomske šole za namene štirih enot vrtca, osmih enot osnovne šole in prostore šolske uprave. Vključuje tudi notranjo opremo zdaj praznega vzhodnega krila šole, energetsko sanacijo objekta (nova fasada), ureditev skupne jedilnice obstoječega aktivnega dela objekta podružnične šole (zahodno krilo) ter ureditev zunanjih funkcionalnih in zelenih površin s šolskim igriščem.

Župan Rakovec je razložil, da bodo gradbena dela stala 5,5 milijona evrov, približno pol milijona evrov bo šlo za opremo. »Težko pričakovana obnova stare Jenkove šole bo v prvi vrsti veliko pomenila za učence, starše ter učitelje in ravnatelja, pa tudi za bližnje sosede, saj je objekt že pred časom postal središče zbiranja ljudi, ki v to okolje ne sodijo,« je dejal.

Ob tem je župan še poudaril, da so v Kranju potrebe po dodatnih kapacitetah v vrtcih in šolah zelo velike, zato se bo občina v prihodnjih letih lotila še vrste novih projektov, kot so vrtci v Bitnjah, Mavčičah in na Kokrici, nova telovadnica OŠ Staneta Žagarja v Kranju, več energetskih sanacij vrtcev in šol ...

»Vesel sem, da sem še pred upokojitvijo dočakal, da bo ta šola adaptirana in končno postala primerna za pouk, zato iskrena hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu,« je zadovoljen Rudolf Planinšek, ravnatelj OŠ Simona Jenka. Kot je spomnil, na obnovo stare šole čakajo že petnajst, dvajset let, bilo je že več obljub in poskusov, šele zadnji dve leti pa so na občini resno pristopili k izvedbi projekta. Ob tem je opozoril, da njihova šola s 1300 učenci in 157 zaposlenimi sodi med največje v Sloveniji in da trenutno deluje v petih zgradbah. Kako bodo napolnili dodatne štiri oddelke vrtca in osem šolskih oddelkov za razredno stopnjo, ga ne skrbi. »Vpis otrok v šole in vrtce je tako velik, da bo otrok vedno več,« namreč ugotavlja. Zaradi gradnje bodo v naslednjem šolskem letu tri oddelke preselili v prazen šolski center na Primskovem, kjer je prazna gradbena šola, je še povedal ravnatelj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

2/7

ponedeljek

6/10

torek

8/13

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

RAZSTAVE / Domžale, 11. november 2019

Dobro vzgojena mladina, srečna domovina

PREDAVANJA / Kokrica, 11. november 2019

Soočanje z izzivi demence

GLASBA / Radovljica, 11. november 2019

Koncert sakralne glasbe

PRIREDITVE / Gorenjska, 11. november 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Kranj, 11. november 2019

Okrogla miza Združenja veteranov vojne za Slovenijo

PRIREDITVE / Kranj, 12. november 2019

Martinovanje 2019

RAZSTAVE / Radovljica, 12. november 2019

Ohranimo risa

PRIREDITVE / Gorenjska, 12. november 2019

Medgeneracijske dejavnosti

 

 
 

 

 
 
 

Načelno so za sežigalnico / 15:42, 11. november

Res je primerna lokacija. Še toplovod potegnejo do Radolce pa je civilzacija prišla na Gorenjsko.

Načelno so za sežigalnico / 14:39, 11. november

Kje so bli pa Gorjanci, Blejci in Bohinjci? Separacija u Radolc je naprodaj! Je morda tu primeren prostor za moderno sežigalnico ?

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 20:30, 10. november

Če so vrnili Pokljuko, ne vem zakaj sedaj čarajo z ostalim javnim dobrom. Na koncu bomo mastno plačali ravnanje rdečih kmerov v Radovljici. ...

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 19:03, 10. november

Ena največjih napak naše države pri denacionalizaciji je prevelika radodarnost in 100% vračanje zemljišč in gozdov RKC-ju. Ta zemljišča RKC ...

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 15:51, 10. november

Alias Primož, oba z Mahničem sta mal mahnena.

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 10:57, 10. november

Kdaj smo se začeli Slovenci sovražno ločevati med seboj?
In čemu?

Razkol je pri nas začela Rimskokatoliška cerkev, ideološko utemeljil pa ga je dr. Anton Mahnič.

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 22:25, 9. november

Končno se je le negdo postavil po robu Cerkvi? Zakaj se nobeden ne vpraša če je bilo to crrkveno ? Odkod je to dobila cerkev? Če je bil las...