Po Jesenicah so se pojavili plakati, s katerimi navijači pozivajo k večji pomoči hokeju. / Foto: Red Steelers Ultras

Navijači: hokej ali vojna?!

Navijači jeseniškega hokeja so s plakati pozvali Občino Jesenice k večji podpori članski hokejski ekipi. Župan Blaž Račič: »Občina društvo financira v največji možni meri, kot jo dopušča trenutno veljavna zakonodaja.«

Domačemu hokejskemu društvu po besedah župana Blaža Račiča lahko pomaga vsak občan tako, da kupi vstopnico in pride na tekmo v Podmežaklo. »Vsi moramo iti na hokej!« je dejal Račič.

Občni zbor društva, ki je bil prvotno napovedan za 3. junij, je prestavljen za približno dva tedna, nam je povedal predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice Anže Pogačar. Sam se z mesta predsednika umika, kandidat za novega predsednika pa si je tik pred zdajci premislil, tako da zdaj intenzivno iščejo osebo, ki bi prevzela krmilo kluba in mu zagotovila stabilno delovanje v prihodnosti. Je pa Pogačar izrazil razočaranje nad dogajanjem na seji občinskega sveta, saj ni bil podan noben predlog rešitve trenutne težke finančne situacije društva. Kot je dejal Pogačar, so Jesenice daleč naokrog poznane kot mesto hokeja, hokejisti s ponosom nosijo ime Jesenic, prav tako je hokej prepoznan kot prioritetni šport v občini. Po Pogačarjevih besedah ostala mesta stojijo ob strani športnim kolektivom, na Jesenicah pa v zadnjih letih prave podpore ni bilo.

Jesenice – Na Jesenicah so se pred kratkim pojavili plakati, ki Občino Jesenice pozivajo k večji podpori članski hokejski ekipi HDD SIJ Acroni Jesenice, tudi z napisi: Hokej ali vojna?! Kot izhaja iz objave na Facebooku, so avtorji plakatov člani navijaške skupine Red Steelers Ultras Jesenice, ki od Občine Jesenice pričakujejo, da zagotovi finančno pomoč za delovanje kluba, ki se je znašel v finančnih težavah. Navijači poudarjajo, da hokej na Jesenicah ni samo šport, temveč način življenja, in da si Jesenic brez hokeja ne predstavljajo.

Ker so bile na nekaterih plakatih objavljene tudi fotografije nekaterih jeseniških občinskih svetnikov, so na seji občinskega sveta prejšnji teden pri točki Informacije, vprašanja in pobude načeli tudi problematiko hokeja. V burni razpravi so občinski svetniki izrazili ogorčenje nad plakati z njihovimi fotografijami; nekateri so jih dojeli celo kot grožnje. Kot so poudarili, nekateri želijo prikazati, kot da občinski svetniki niso podprli pomoči hokejskemu društvu. Na dosedanjih petih sejah občinskega sveta župan in občinska uprava na dnevni red niso uvrstili točke dnevnega reda, ki bi se dotikala problematike hokeja, so opozorili.

Župan Blaž Račič je dejal, da je v zadnjih mesecih tako z vodstvom hokejskega društva kot s sodelavci občinske uprave iskal možnosti za pomoč društvu. A kot je poudaril, neposredna finančna pomoč društvu (razen prek javnega razpisa, kar že izvaja) zakonsko ni dovoljena. Občina športnim društvom dodeljuje finančna sredstva preko vsakoletnega javnega razpisa v okviru Letnega programa športa na podlagi sprejetih meril in normativov. V proračunu je trenutno za to zagotovljenih 280.000 evrov, skoraj polovico teh sredstev pa namenjajo prav za hokejsko športno panogo, in sicer za HDD SIJ Acroni Jesenice in HD Hidria Jesenice, ki skrbi za mlajše hokejske selekcije. Občina društvu HDD SIJ Acroni Jesenice na podlagi javnega razpisa v celoti krije stroške uporabe ledu. »Občina Jesenice torej HDD SIJ Acroni Jesenice financira v največji možni meri, ki jo dopušča trenutno veljavna zakonodaja,« je poudaril župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj 27°

pretežno jasno
vlažnost: 61 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

16/32

sreda

17/36

četrtek

16/27

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

PRIREDITVE / Tržič, 29. junij 2019

Gutenberški dnevi

PRIREDITVE / Tržič, 30. junij 2019

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Bolnišnica naj ostane v občini / 18:07, 25. junij

Preden se boste lotili gradnje regijske bolnišnice, uredite odlagališče odpadkov na Mali Mežakli. Od tam prihajajo vonjave, ki niso primerne za bližino bolnišnice. Nujno!

Bolnišnica naj ostane v občini / 17:16, 25. junij

Če se prav spomnim so hoteli porodnišnico že seliti v Kranj, seveda Jeseničani tega niso dopustili in danes je jeseniška porodnišnica ena iz...

Praznujemo dan državnosti / 14:28, 25. junij

Dan državnosti? Čigave ? Da smo Beograd zamenjali za Bruselj? Hvala lepa za tako samostojnost ! Da smo postali hlapci in talci bruseljsko-va...

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !

Krvava zarja naznanila gorje / 08:14, 25. junij

Ja Franc, imate prav :) Danes vse to imamo, predvsem pa je pred nami svetla prihodnost, sploh za mlade družine, ti se še posebej lahko vese...

Iz Predoselj v Južno Afriko / 21:45, 24. junij

Pohvalno, da se je gospa odločila dati v hrambo muzeju ker bi bilo škoda, da bi to obležalo nekje v omari.