Priznana umetnica in energijska slikarka Kaly Kolonič v družbi mame Mirjane in očeta Ivana / Foto: Tina Dokl

Energijska in božanska

Do 15. avgusta letos si v prostorih izobraževalnega centra B&B Kranj lahko ogledate samostojno razstavo umetniških abstraktnih del umetnice Kaly Kolonič z naslovom Prebudi Boginjo v sebi. Kranjska Gora pa je konec tedna gostila finalistke tekmovanja Miss Earth Slovenija 2019.

Nekdanja glasbenica, radijska in televizijska voditeljica ter umetnica Kaly Kolonič ustvarja močne energijske in abstraktne slike z akrilom na platnu. Za slikanje jo je že pri štirih letih navdušil njen oče, prav tako slikar, leta 1992 pa je odkrila, da vidi svet drugače kot drugi ljudje, zato se je podala v abstraktne vode. Kaly pravi, da njene slike delujejo na najmočnejši energijski frekvenci in na ljudi terapevtsko vplivajo. Tokrat je ustvarila omejeno edicijo energijskih slik z naslovom Prebudi Boginjo v sebi, ki jo sestavlja več kot šestdeset slik. Odprtje razstave je pospremil nastop skupine Mjav, pevca Jaya Bolka ter modna revija, kjer so manekenke poleg dnevnih in večernih oblek predstavile tudi Božansko zapestnico Kaly, energijsko zen zapestnico za moške, ženske in otroke, ki jo je oblikovala makedonska kreatorka Sanja Stojanovski. Kaly pa je tokrat ekskluzivno predstavila tudi novo kolekcijo personaliziranih energijskih slik za otroke.

Konec tedna pa je Kranjska Gora gostila trinajst finalistk, ki se bodo septembra potegovale za naslov miss Earth Slovenije 2019. Zmagovalka se bo potem udeležila svetovnega izbora na Filipinih.

Kandidatke v času izbora ocenjujejo na posebnih dogodkih in v soboto je bil najprej talent šov v Hotelu Kompas, posebna eko modno revija pa je bila naslednji dan v Ramada Resortu. Prvi večer je najbolj prepričala Kristina Zvonar iz Šmarij pri Jelšah, z obleko pa Charnée Bijön Bonno iz Velenja.

Med finalistkami najdemo kar tri Kranjčanke in eno dekle iz Zgornjih Gorij: Špelo Budič, Anjo Janžekovič, Julijo Javornik in Stelo Fon.

Za lastne eko modne kreacije so dekleta uporabile precej domišljije. Tako so se po modni brvi sprehodila v kreacijah iz starih zaves, zadrg, papirja, plastičnih črnih vreč, ribiških mrež, školjk, stare čipke, rabljenega dežnika, džinsa, starih kravat in kosov odpadnih ogledal. Ena od deklet se je predstavila v obleki iz za kar 2500 evrov zbranih računov skupaj z oporo iz lepenke. Zmagovalna obleka Charnée Bijön Bonno pa je bila narejena iz štirideset let stare zavese, koščkov zgoščenk in cvetov, ki so bili barvani z naravnimi barvami, pridobljenimi iz sadja in zelenjave, ter posebnim sporočilom: »Lepo je spoštovati naravo in vse kulture.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

7/24

sreda

4/24

četrtek

3/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. oktober 2019

Pripovedke za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 24. oktober 2019

Planinski izlet: Veliki Javornik (Bohor)

RAZSTAVE / Mengeš, 24. oktober 2019

Hodil po zemlji sem naši ...

PRIREDITVE / Tržič, 24. oktober 2019

Predstavitev knjige Tržič na razglednicah

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. oktober 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Robert Klinar novi direktor / 19:42, 22. oktober

Gorenjke, Gorenjci, pozor! Sezone je konec, občinsko redarstvo bo spet merilo hitrost na raznih koncih po blejskih vaseh. Denar mora tečt, ne kapljat.

Robert Klinar novi direktor / 18:43, 22. oktober

Bled je res lep. Žal pa naši občinski uslužbenci, na čelu z županom, skrbijo za vse kaj drugega kot pa za dobrobit občanov. Nekateri uradnik...

Dnevi Jenkove poezije / 16:55, 22. oktober

Kar se teh obletnic pesnikov tiče opažam leto za letom enak, ponavljajoč vzorec.
Pač, ker denar je, nekaj moramo naredit.
ISTA PESEM VSAKO LETO!

Dogčas za crknt.

Državna pomoč čebelarjem / 16:45, 22. oktober

Spet smo mi, ki imamo po eno čebelo, zvisel.

Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe / 10:02, 22. oktober

DARS naj se še pozanima pri firmi, ki vrta na avstrijski strani. Grem stavt, da bi to bilo najboljše in najcenejše.

Razstava Po sili vojak 2 / 21:25, 21. oktober

Kar nekaj mobilizirancev so "heroji" potamanili na pragu doma; v Brniški gmajni. Osvoboditev naroda.

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...