Priznana umetnica in energijska slikarka Kaly Kolonič v družbi mame Mirjane in očeta Ivana / Foto: Tina Dokl

Energijska in božanska

Do 15. avgusta letos si v prostorih izobraževalnega centra B&B Kranj lahko ogledate samostojno razstavo umetniških abstraktnih del umetnice Kaly Kolonič z naslovom Prebudi Boginjo v sebi. Kranjska Gora pa je konec tedna gostila finalistke tekmovanja Miss Earth Slovenija 2019.

Nekdanja glasbenica, radijska in televizijska voditeljica ter umetnica Kaly Kolonič ustvarja močne energijske in abstraktne slike z akrilom na platnu. Za slikanje jo je že pri štirih letih navdušil njen oče, prav tako slikar, leta 1992 pa je odkrila, da vidi svet drugače kot drugi ljudje, zato se je podala v abstraktne vode. Kaly pravi, da njene slike delujejo na najmočnejši energijski frekvenci in na ljudi terapevtsko vplivajo. Tokrat je ustvarila omejeno edicijo energijskih slik z naslovom Prebudi Boginjo v sebi, ki jo sestavlja več kot šestdeset slik. Odprtje razstave je pospremil nastop skupine Mjav, pevca Jaya Bolka ter modna revija, kjer so manekenke poleg dnevnih in večernih oblek predstavile tudi Božansko zapestnico Kaly, energijsko zen zapestnico za moške, ženske in otroke, ki jo je oblikovala makedonska kreatorka Sanja Stojanovski. Kaly pa je tokrat ekskluzivno predstavila tudi novo kolekcijo personaliziranih energijskih slik za otroke.

Konec tedna pa je Kranjska Gora gostila trinajst finalistk, ki se bodo septembra potegovale za naslov miss Earth Slovenije 2019. Zmagovalka se bo potem udeležila svetovnega izbora na Filipinih.

Kandidatke v času izbora ocenjujejo na posebnih dogodkih in v soboto je bil najprej talent šov v Hotelu Kompas, posebna eko modno revija pa je bila naslednji dan v Ramada Resortu. Prvi večer je najbolj prepričala Kristina Zvonar iz Šmarij pri Jelšah, z obleko pa Charnée Bijön Bonno iz Velenja.

Med finalistkami najdemo kar tri Kranjčanke in eno dekle iz Zgornjih Gorij: Špelo Budič, Anjo Janžekovič, Julijo Javornik in Stelo Fon.

Za lastne eko modne kreacije so dekleta uporabile precej domišljije. Tako so se po modni brvi sprehodila v kreacijah iz starih zaves, zadrg, papirja, plastičnih črnih vreč, ribiških mrež, školjk, stare čipke, rabljenega dežnika, džinsa, starih kravat in kosov odpadnih ogledal. Ena od deklet se je predstavila v obleki iz za kar 2500 evrov zbranih računov skupaj z oporo iz lepenke. Zmagovalna obleka Charnée Bijön Bonno pa je bila narejena iz štirideset let stare zavese, koščkov zgoščenk in cvetov, ki so bili barvani z naravnimi barvami, pridobljenimi iz sadja in zelenjave, ter posebnim sporočilom: »Lepo je spoštovati naravo in vse kulture.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

jasno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

18/35

četrtek

17/28

petek

14/28

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

PRIREDITVE / Šenčur, 28. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

PRIREDITVE / Tržič, 29. junij 2019

Gutenberški dnevi

PRIREDITVE / Tržič, 30. junij 2019

Glasbeni večer v Tržiškem muzeju

IZLETI / Kranj, 2. julij 2019

Kolesarski izlet

 

 
 

 

 
 
 

Vsaka napaka lahko usodna / 14:27, 26. junij

S temi plakati samo nadaljujete velovanje, motite voznike !

Bolnišnica naj ostane v občini / 18:07, 25. junij

Preden se boste lotili gradnje regijske bolnišnice, uredite odlagališče odpadkov na Mali Mežakli. Od tam prihajajo vonjave, ki niso primerne za bližino bolnišnice. Nujno!

Bolnišnica naj ostane v občini / 17:16, 25. junij

Če se prav spomnim so hoteli porodnišnico že seliti v Kranj, seveda Jeseničani tega niso dopustili in danes je jeseniška porodnišnica ena iz...

Praznujemo dan državnosti / 14:28, 25. junij

Dan državnosti? Čigave ? Da smo Beograd zamenjali za Bruselj? Hvala lepa za tako samostojnost ! Da smo postali hlapci in talci bruseljsko-va...

Romantika ženskega telesa / 08:33, 25. junij

Sicer slike so vrhunske res..

Romantika ženskega telesa / 08:19, 25. junij

Romantika ženskega telesa, kaj?
Vsaj sliko gole ženske bi lahko prilepili !

Krvava zarja naznanila gorje / 08:14, 25. junij

Ja Franc, imate prav :) Danes vse to imamo, predvsem pa je pred nami svetla prihodnost, sploh za mlade družine, ti se še posebej lahko vese...