Igor Velov je službeni avtomobil, ki ga stalno uporablja, v nevoznem stanju zaradi poškodovane prednje gume v torek parkiral pred pošto v Stražišču. Odpeljali so ga naslednji dan. / Foto: Simon Šubic

Velova bodo najverjetneje razrešili

Direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov še vedno ni pojasnil, kaj se je v torek v Stražišču dogajalo z njim in njegovim avtomobilom, na katerem je bilo vidnih več poškodb.

Kranj – Pod drobnogledom policije in javnosti se je ta teden zaradi poškodovanega vozila, ki ga je v torek pustil pred pošto v Stražišču, znašel direktor Agencije za varnost prometa (AVP) Igor Velov, ki je tudi državni in kranjski mestni svetnik. Kranjski policisti pri preverjanju okoliščin nastanka poškodb na avtomobilu nepravilnosti niso ugotovili, zato tudi niso imeli osnove, da bi z Velovom opravili alkotest. Vprašanje, v kakšnem stanju je Velov v torek okoli poldneva sedel za volan, je tako obviselo v zraku, za nameček se je tudi on zavil v molk kljub pozivu predsednika sveta AVP Jureta Prestorja, naj javnosti pojasni okoliščine torkovega dogodka. Svet AVP je sicer včeraj na izredni seji sklenil, da ministrstvu za infrastrukturo predlaga predčasno razrešitev Velova. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je že pred tem izjavila, da bi bilo za agencijo najbolje, da Velov odstopi, medtem ko je Prestor že pred tem za POP TV dejal, da na podlagi medijskega poročanja v zadnjih dneh meni, da »taka oseba ni primerna za opravljanje te funkcije«.

Pred pošto v Stražišču, kjer Igor Velov tudi živi, so v torek zgodaj popoldne opazili poškodovano službeno vozilo AVP, ki ga v službene in zasebne namene uporablja samo Velov. Ker so kranjski policisti prejeli anonimno prijavo, so v nadaljevanju preverili okoliščine nastanka poškodb na vozilu (poškodovan zadnji levi del vozila in predrta prednja desna pnevmatika). Po končanem postopku so s Policijske uprave Kranj sporočili, da nepravilnosti niso ugotovili. Poškodba na zadnjem delu avtomobila je bila namreč stara, druga poškodba (predrta pnevmatika) pa je nastala v torek, vendar po zbranih informacijah ni šlo za prometno nesrečo oziroma o njej niso prejeli nobene prijave. »Uporabnik sam te poškodbe ni prijavil policiji niti je ni dolžan prijaviti, razen če bi zaradi tega nastala škoda na drugem vozilu ali predmetu, kar pa tudi ni bilo ugotovljeno. Uporabnik je v torek s policisti sodeloval, ni se izmikal, z njim je bil opravljen razgovor. Preizkus alkoholiziranosti z njim ni bil opravljen, ker niso bili izpolnjeni pogoji za odreditev preizkusa, ki se odreja v primeru, da bi bil voznik dobljen na vožnji ali če bi bil kot neposredni udeleženec udeležen v prometni nesreči. Nobeden od teh dveh pogojev ni bil izpolnjen,« je razložil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj. Policija tako za zdaj ugotavlja, da gre v poškodbi pnevmatike za dogodek. »Če policisti ne bodo ugotovili novih okoliščin, bo o dogodku napisan uradni zaznamek in postopek zaključen,« je še dodal Kos.

Tudi AVP brez informacij

Na AVP so pojasnili, da je omenjeno vozilo skladno s pravilnikom o uporabi službenih vozil v stalni uporabi direktorja agencije Igorja Velova za službene in zasebne namene. Potrdili so, da so seznanjeni s poškodbo na zadnji levi strani vozila. Ta škodni primer je bil 10. maja prijavljen na zavarovalnici, ob tem sta bila opravljena ogled in cenitev škode. Informacije o torkovi poškodbi prednjega desnega kolesa na AVP še vedno pričakujejo, saj je direktor od torka na dopustu, so nam sporočili včeraj.

Anonimni priči: kazal je znake vinjenosti

V preteklih dneh sta za POP TV spregovorili anonimni priči torkovega dogajanja pred pošto v Stražišču. Kot sta povedali, naj bi se Velov v torek okoli poldneva s počeno pnevmatiko pripeljal pred pošto in pri tem zadel ob robnik. Priči sta še pojasnili, da naj bi Velov kazal jasne znake vinjenosti, saj naj bi imel težave pri izstopu iz avtomobila, opotekal naj bi se po parkirišču, imel naj bi tudi težave pri pobiranju telefona, ko mu je ta padel iz rok. S kraja naj bi ga odpeljala žena.

V torek se je sicer Velov odpravljal na skupščino Komunale Kranj, kjer zastopa večinskega lastnika Mestno občino Kranj. Po naših informacijah je tja zamudil približno 45 minut, skupščine, ki bi jo moral kot predsedujoči voditi, pa na koncu niso izvedli in naj bi jo prestavili na ponedeljek. Govorili smo z več osebami, ki so ga tedaj videli, a nihče od naših sogovornikov se ni želel opredeliti do vprašanja, ali je bil vinjen, pritrdili pa so, da ni bil videti povsem v redu. Časopis Dnevnik pa je poročal, da je z Velovom v torek okoli pol dveh popoldne po telefonu govorila njihova novinarka, ki ga je sicer klicala zaradi neke druge teme. V približno minuto dolgem pogovoru ji je povedal le, da je pri zdravniku in da komaj stoji.

Velov je bil leta 2009 že udeležen v nesreči, o kateri so poročali mediji. Tedaj se je zaletel v parkiran avtomobil v neposredni bližini svojega doma. Tudi tedaj se je sumničilo, da naj bi bil v času nesreče alkoholiziran in da naj bi s kraja pobegnil, kar pa je Velov zanikal in razložil, da se je le odpeljal do doma. Policija mu tudi takrat alkoholiziranosti ni dokazala, ugotovila pa je, da je bila vzrok za nesrečo vožnja preblizu roba ceste, za kar je dobil kazen 40 evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

pretežno jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/30

torek

16/33

sreda

18/35

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Gozd - Martuljek, 25. junij 2019

Izlet na Sv. Višarje

PRIREDITVE / Štefanja Gora, Šenčur, 25. junij 2019

Palačinke na Šenturški Gori

PRIREDITVE / Gorje, 25. junij 2019

Ob začetku poletne sezone

IZLETI / Naklo, 25. junij 2019

Kolesarjenje po občini Naklo

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

 

 
 

 

 
 
 

Iz Predoselj v Južno Afriko / 21:45, 24. junij

Pohvalno, da se je gospa odločila dati v hrambo muzeju ker bi bilo škoda, da bi to obležalo nekje v omari.

Tržičani mu rečejo kar grad / 21:26, 24. junij

Piše, kaj pa grad jutri? Neka Tržičanka je v svoji magistrski nalogi vizualno predstavila projekt tržiške knjižnice. Pija Japelj skoraj sos...

Krvava zarja naznanila gorje / 18:41, 24. junij

G. Primož, Anamarija in vsem podobnega mišljenja. Nacizem je zamenjal komunizem. Tega mnogi ne morete in nočete sprejeti. Ne morete sprejeti...

Začenjajo se počitnice / 18:34, 24. junij

Zaradi takega šolstva, ki vzpodbuja povprečnost , smo bili v socializmu, smo in bomo v socializmu.Naše šolstvo štanca. Štanca nezaposljive k...

Začenjajo se počitnice / 15:22, 24. junij

Čestitke vsem učiteljicam in učiteljem za 6 tednov neprekinjenega dopusta. Skupaj letno 3 mesece dopusta. Vsak zdravnik se lahko skrije po količini dopusta. Carji.

Krvava zarja naznanila gorje / 11:44, 24. junij

Janez Novak,
Za ohranjanje zgodovinske sramote pa skrbite kar sami :)

Grožnje niti niso prav redke / 10:54, 24. junij

Umor dekleta iz Radovljice je raziskan, kaj da ne..