Nika Škrjanec, Matija Goljar, Nastja Kramer, Karmen Meze in Nina Knep / Foto: Tina Dokl

Sklenili Fletno podjetno

V Prokozmetiki v Šenčurju so konec aprila gostili zadnji podjetniški dogodek v tej sezoni Fletno podjetno.

Šenčur – Organizatorki podjetniških dogodkov Fletno podjetno Tržičanka Nina Knep in Kranjčanka Nika Škrjanec – prvega sta pripravili oktobra lani, v tej sezoni pa se jih je zvrstilo pet – sta obiskovalcem zaupali, da je njihov glavni namen predstaviti male podjetnike, kako so začetno idejo realizirali in jo spremenili v posel. »Na videz nemogočo, neuresničljivo idejo lahko z malo truda in zagona spremenimo v svoj osebni dohodek,« je povedala Nina Knep in dodala: »Pot podjetnikov ni enostavna, so vzponi, padci in številni izzivi, s katerimi se srečamo, a vse se da, če se hoče. Na naših večerih smo predvsem mladim prikazali realno sliko in gostje so odkrito spregovorili tako o težavah kot denarju in investicijah.« Fletno podjetno obenem omogoča spoznavanje in povezovanje malih podjetnikov ter spodbuja druge, da se tudi sami lotijo posla.

Tokratni gostje so bili podjetniki različnih profilov na različnih stopnjah podjetniške poti. Nastja Kramer, soustanoviteljica trgovine Malinca – Polna shramba zdravja, že šest let gradi prepoznavnost. Od vsega začetka izobražuje in ozavešča ljudi o zdravem načinu življenja prek zdrave prehrane, zdravih receptov, športa in ekologije. »Na tej stopnji imam več znanja in izkušenj, zato se pri pomembnih odločitvah preudarneje in pazljiveje odločam. Veliko se izobražujem, saj je vsako novo vedenje za mladega podjetnika zelo pomembno. V današnjem času nam zelo pomagajo socialna omrežja, saj preko njih hitro pridobiš široko populacijo potencialnih kupcev,« je povedala Nastja Kramer. Mengšanki Karmen Meze in Neža Mlakar sta razvili zamrznjeni desert iz svežega sadja La Popsi in dokazali, da je, če verjameš vase, mogoče narediti tudi tisto, kar se drugim zdi nemogoče. »Na začetku je bilo zelo težko. Počasi se prebijaš na trg, nihče te ne pozna, ne pričakuješ težav, a se dejansko vsak dan soočaš z njimi, največji problem pa verjetno vsakemu predstavljajo finance. Zdaj sva korak dlje, pridobili sva veliko podpore, od avgusta lansko leto sva proizvodnjo premestili v Šenčur. Imava šest zaposlenih, z novim letom se širiva v tujino, septembra letos pa lahko na policah pričakujete najin novi produkt,« je povedala Karmen Meze. Matijo Goljarja velika večina pozna kot voditelja oddaje Štartaj Slovenija, a je veliko več kot to. Je ustanovitelj Ustvarjalnika, organizacije, ki mladim pomaga uresničiti svoje prve podjetniške projekte, poleg tega pa ima izredno pronicljiv čut za dobre ideje in priložnosti. »Naš Ustvarjalnik je podjetniški peskovnik in mladim pomagamo, da se preživljajo s tistim, kar jih veseli, oziroma da svoje hobije in znanje pretvorijo v vir prihodka,« je povedal Goljar, ki meni, da je podjetništvo prepričanje in način razmišljanja.

Nina Knep in Nika Škerjanec septembra obljubljata novo, drugo sezono Fletno podjetno z nekoliko spremenjenim in nadgrajenim konceptom. »Razmišljava o predstavitvi razvitih in izkušenih podjetnikov, ki so že dodobra zaorali v ledino podjetništva. Mladim podjetnikom tako želiva ponuditi vpogled v delovanje uspešnih podjetij, ki imajo na tržišču že tradicijo in se lahko pohvalijo z uspešnim poslovanjem,« je sklenila Nina Knep.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

9/20

torek

7/21

sreda

6/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...

Za odprte trgovine ob nedeljah / 07:53, 26. maj

Vlada ne podpira predloga zakona, ki ga je v DZ vložila Levica !
Pravilno, ostane naj tako kot dosedaj !

Anton Globočnik in zedinjena Slovenija / 11:50, 25. maj

Če je že določil Slovensko trobojnico na podlagi Kranjskega grba, bi moral namesto bele uporabiti zlato (rumeno) barvo. Tako imamo še danes rusko zastavo za državni simbol.

Za odprte trgovine ob nedeljah / 11:45, 25. maj

Vse trgovine bi morale biti ob nedeljah in praznikih vedno zaprte.Poglejte v Avstrijo, kjer ni nobenih težav. Nekateri trgovci oporekajo, da...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.