Nika Škrjanec, Matija Goljar, Nastja Kramer, Karmen Meze in Nina Knep / Foto: Tina Dokl

Sklenili Fletno podjetno

V Prokozmetiki v Šenčurju so konec aprila gostili zadnji podjetniški dogodek v tej sezoni Fletno podjetno.

Šenčur – Organizatorki podjetniških dogodkov Fletno podjetno Tržičanka Nina Knep in Kranjčanka Nika Škrjanec – prvega sta pripravili oktobra lani, v tej sezoni pa se jih je zvrstilo pet – sta obiskovalcem zaupali, da je njihov glavni namen predstaviti male podjetnike, kako so začetno idejo realizirali in jo spremenili v posel. »Na videz nemogočo, neuresničljivo idejo lahko z malo truda in zagona spremenimo v svoj osebni dohodek,« je povedala Nina Knep in dodala: »Pot podjetnikov ni enostavna, so vzponi, padci in številni izzivi, s katerimi se srečamo, a vse se da, če se hoče. Na naših večerih smo predvsem mladim prikazali realno sliko in gostje so odkrito spregovorili tako o težavah kot denarju in investicijah.« Fletno podjetno obenem omogoča spoznavanje in povezovanje malih podjetnikov ter spodbuja druge, da se tudi sami lotijo posla.

Tokratni gostje so bili podjetniki različnih profilov na različnih stopnjah podjetniške poti. Nastja Kramer, soustanoviteljica trgovine Malinca – Polna shramba zdravja, že šest let gradi prepoznavnost. Od vsega začetka izobražuje in ozavešča ljudi o zdravem načinu življenja prek zdrave prehrane, zdravih receptov, športa in ekologije. »Na tej stopnji imam več znanja in izkušenj, zato se pri pomembnih odločitvah preudarneje in pazljiveje odločam. Veliko se izobražujem, saj je vsako novo vedenje za mladega podjetnika zelo pomembno. V današnjem času nam zelo pomagajo socialna omrežja, saj preko njih hitro pridobiš široko populacijo potencialnih kupcev,« je povedala Nastja Kramer. Mengšanki Karmen Meze in Neža Mlakar sta razvili zamrznjeni desert iz svežega sadja La Popsi in dokazali, da je, če verjameš vase, mogoče narediti tudi tisto, kar se drugim zdi nemogoče. »Na začetku je bilo zelo težko. Počasi se prebijaš na trg, nihče te ne pozna, ne pričakuješ težav, a se dejansko vsak dan soočaš z njimi, največji problem pa verjetno vsakemu predstavljajo finance. Zdaj sva korak dlje, pridobili sva veliko podpore, od avgusta lansko leto sva proizvodnjo premestili v Šenčur. Imava šest zaposlenih, z novim letom se širiva v tujino, septembra letos pa lahko na policah pričakujete najin novi produkt,« je povedala Karmen Meze. Matijo Goljarja velika večina pozna kot voditelja oddaje Štartaj Slovenija, a je veliko več kot to. Je ustanovitelj Ustvarjalnika, organizacije, ki mladim pomaga uresničiti svoje prve podjetniške projekte, poleg tega pa ima izredno pronicljiv čut za dobre ideje in priložnosti. »Naš Ustvarjalnik je podjetniški peskovnik in mladim pomagamo, da se preživljajo s tistim, kar jih veseli, oziroma da svoje hobije in znanje pretvorijo v vir prihodka,« je povedal Goljar, ki meni, da je podjetništvo prepričanje in način razmišljanja.

Nina Knep in Nika Škerjanec septembra obljubljata novo, drugo sezono Fletno podjetno z nekoliko spremenjenim in nadgrajenim konceptom. »Razmišljava o predstavitvi razvitih in izkušenih podjetnikov, ki so že dodobra zaorali v ledino podjetništva. Mladim podjetnikom tako želiva ponuditi vpogled v delovanje uspešnih podjetij, ki imajo na tržišču že tradicijo in se lahko pohvalijo z uspešnim poslovanjem,« je sklenila Nina Knep.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/8

četrtek

7/12

petek

8/12

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

OBVESTILA / Gorenjska, 14. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PREDAVANJA / Radovljica, 14. november 2019

O medonosnih čebelah

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Hrušica, 14. november 2019

Gruzija in Armenija

GLASBA / Škofja Loka, 14. november 2019

Ob 70-letnici Glasbene šole Škofja Loka

GLEDALIŠČE / Cerklje, 14. november 2019

Ljubi moj

OBVESTILA / Gorenjska, 15. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

 

 
 

 

 
 
 

Največ denarja za obnovo cest / 11:57, 14. november

Lepi konci Slovenije, ki so bili po vojni neupravičeno zapostavljeni kar se tiče infrasttrukture in dostopnosti !

Sedemindvajset / 21:09, 13. november

G.Pintar,Če govoriva o kraljevini oz. stari Jugoslaviji je dejstvo, da je bila močna in vplivna edino RKC, država je bila gospodarsko in voj...

Film o družbenih konfliktih sodobne Slovenije / 18:43, 13. november

Režiser Metod Pevec in igralska zasedba Valter Dragan, Katarina Čas in Janez Škof so slabš napravljeni kotklošarji ( glej fotografijo).Blefe...

Sedemindvajset / 15:50, 13. november

Primož! Nekaj je beg pred revščino, ki se je dogajal tudi v medu in mleku obljubljeni deželi (saj veš kateri), drugo pa je beg pred izvensodnimi poboji.

Z Brnika tudi v Bruselj / 10:01, 13. november

Župan raje skrbi za povečano število novih priseljencev, kot pa za kolesarske steze.

Banke: ukrep uveden prehitro / 09:58, 13. november

Raje naj izterjajo dolgove od dolžnikov, ne pa da jim ga odpisujejo. Jankovićeva družina dolguje preko 40 milijonov.Kdo bo to plačal? Mi dav...

Z Brnika tudi v Bruselj / 09:55, 13. november

Kdaj bo možno po kolesarski stezi z Brnika v Šenčur in naprej v Kranj, sprašujem oba župana bogatih občin? Poden Šenčur in Kranj, poden!