Krajani so prisluhnili tudi sodnemu izvedencu, ki je opravil študijo prometa v Godiču, a se s predlaganimi rešitvami občinske uprave niso zadovoljili.

Dostop do Slovenia Eco Resorta v Godiču ni primeren

Krajani Godiča od občine Kamnik pričakujejo, da bo uredila dostop do Slovenia Eco Resorta, ki jim s svojim poslovanjem, kot poudarjajo, greni vsakdanje življenje. Obe cesti, ki vodita do tega turističnega naselja, sta namreč preozki, ena pa bi morala biti glede na dovoljenja namenjena zgolj pešcem.

Godič – Občina Kamnik je v torek zvečer sklicala zbor krajanov KS Godič na temo prometne problematike v naselju. Krajanom, ki so se pred časom že organizirali v civilno iniciativo, so namreč želeli predstaviti strokovno poročilo izvedenca glede prometne problematike v okolici Slovenia Eco Resorta, s čimer naj bi jim odgovorili na številna vprašanja, s katerimi se obračajo na občinsko upravo.

Krajane predvsem zanima, ali se je promet zaradi delovanja turističnega naselja povečal in ali je severna dostopna cesta skladna s soglasjem Občine Kamnik. Sodni izvedenec Alojzij Boh je pojasnil, da so štetje prometa izvedli v treh različnih obdobjih, a je krajane zelo zmotilo, da so to opravili izven turistične sezone. Ugotovil je povečanje prometa, prav tako pa tudi, da severna cesta, ki je v delnem solastništvu lastnika počitniškega naselja Matjaža Zormana, ni skladna s soglasjem, saj bi tam lahko dostopali zgolj pešci in kolesarji. Predlagal je, da bi se na južni cesti s prometno signalizacijo dovoljena hitrost omejila na 20 km/h, a krajanov predlagane rešitve niso prepričale.

»Mi tu živimo že desetletja in nikdar nismo imeli težav, zdaj pa rešujemo problematiko zaradi turističnega naselja, ki so ga tu zgradili brez dovoljenj in pravno gledano sploh ne obstaja. Ko sem sam gradil hišo, sem za komunalni prispevek plačal 15 tisoč evrov, v zameno pa naj bi dobil vsaj varno cesto; težave pa imamo zdaj zaradi investitorja, ki je sem prišel, nima dovoljenj in na račun naše varnosti in kakovosti življenj še služi s turizmom. Omejitev hitrosti ne bo rešila težav, saj preozka cesta, na kateri dvosmerni promet ni možen, ostaja,« je bil ogorčen Boštjan Resnik, ki je izrazil tudi razočaranje nad županom in občinsko upravo, ki naj kljub večletnim pozivom ne bi ščitila interesov krajanov. Robin Majnik je opozoril, da težava ni le dostopna cesta, ampak tudi mirujoči promet, saj naj v turističnem naselju ne bi imeli legalnega parkirišča. V precej pestri razpravi so krajani (zbralo se jih je nekaj več kot dvajset) opozorili tudi na težave kmetov, ki imajo zdaj težji dostop do svojih zemljišč. Edino rešitev vidijo v cesti, široki vsaj pet metrov, in pločniku.

Zbora krajanov se je udeležil tudi lastnik Slovenia Eco Resorta Matjaž Zorman, ki je poudaril, da je del dostopne ceste v njegovi lasti in zato tam lahko dela, kar želi, je pa priznal, da je pripravljen na sodelovanje, saj si tudi sam želi rešitev, s katero bodo vsi zadovoljni.

Zbrani so se strinjali vsaj v tem, da bi trajno rešitev omogočil le dostop preko Kamniške Bistrice iz smeri Stranj, a gre za zemljišče in most v lasti družbe Graditelj, na kar ne občina ne lastnik turističnega naselja ne krajani nimajo vpliva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 30°

delno oblačno
vlažnost: 46 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

13/31

ponedeljek

16/34

torek

16/26

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Turistično-kopalni izlet v Izolo

PRIREDITVE / Kranj, 20. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 20. avgust 2019

Kolesarski izlet

IZLETI / Sebenje, Tržič, Kovor, 20. avgust 2019

Z rednim avtobusom in kolesi po doživetja narave, zgodovine in podeželja

FILM / Jesenice, 20. avgust 2019

Torkova kinoteka

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

V sotesko Hvadnik

IZLETI / Kranj, 22. avgust 2019

Na Podgorski vrh

PRIREDITVE / Kranj, 22. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Po stopinjah pastirjev / 14:37, 19. avgust

No, še tole mi je prišlo na misel.
Malo za hec in malo šalo:
na dvanajsti tabli bi jest dau napisat, da kdor je prebral vseh enajst tabel, je navadna ovca!

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 12:12, 19. avgust

Tu pri teh dveh ograjah se natančno vidi kako nas lupijo! Delal so npr. maj/junij ! Šli na dopust, dolg dopust, poj bodo pa konc jeseni zakl...

Po stopinjah pastirjev / 11:37, 19. avgust

57.000 € ???
Za ta gnar, bi pomojih izračunih lahko bilo lahko 12 tabl, pa še kakšna lesena gostilnca.

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 09:47, 19. avgust

1530€ za meter ograje. Pošteno. Ker pa bodo delali od junija do decembra, pa je strošek kar razumljiv. Si pa bo gradbišče ogledalo vsaj milijon turistov. To pa tudi šteje.

Umrl je Ivan Oman, eden ključnih osamosvojiteljev Slovenije / 18:45, 18. avgust

Spoštovanje g.Omanu ! Počivajte v miru !

Ob kolesarski stezi protihrupna ograja / 18:40, 18. avgust

Tale nova protihrupna ograja in pa na Bledu obstoječa, pol metra povišana, skoraj vse narejeno, sedaj pa vse stoji že dva meseca. Ne vem, a ...

Lovci zavračajo očitke, da ne lovijo volka / 21:18, 17. avgust

Če bi bila naša politika sposobna do tega sploh nebi prišlo.