Krajani so prisluhnili tudi sodnemu izvedencu, ki je opravil študijo prometa v Godiču, a se s predlaganimi rešitvami občinske uprave niso zadovoljili.

Dostop do Slovenia Eco Resorta v Godiču ni primeren

Krajani Godiča od občine Kamnik pričakujejo, da bo uredila dostop do Slovenia Eco Resorta, ki jim s svojim poslovanjem, kot poudarjajo, greni vsakdanje življenje. Obe cesti, ki vodita do tega turističnega naselja, sta namreč preozki, ena pa bi morala biti glede na dovoljenja namenjena zgolj pešcem.

Godič – Občina Kamnik je v torek zvečer sklicala zbor krajanov KS Godič na temo prometne problematike v naselju. Krajanom, ki so se pred časom že organizirali v civilno iniciativo, so namreč želeli predstaviti strokovno poročilo izvedenca glede prometne problematike v okolici Slovenia Eco Resorta, s čimer naj bi jim odgovorili na številna vprašanja, s katerimi se obračajo na občinsko upravo.

Krajane predvsem zanima, ali se je promet zaradi delovanja turističnega naselja povečal in ali je severna dostopna cesta skladna s soglasjem Občine Kamnik. Sodni izvedenec Alojzij Boh je pojasnil, da so štetje prometa izvedli v treh različnih obdobjih, a je krajane zelo zmotilo, da so to opravili izven turistične sezone. Ugotovil je povečanje prometa, prav tako pa tudi, da severna cesta, ki je v delnem solastništvu lastnika počitniškega naselja Matjaža Zormana, ni skladna s soglasjem, saj bi tam lahko dostopali zgolj pešci in kolesarji. Predlagal je, da bi se na južni cesti s prometno signalizacijo dovoljena hitrost omejila na 20 km/h, a krajanov predlagane rešitve niso prepričale.

»Mi tu živimo že desetletja in nikdar nismo imeli težav, zdaj pa rešujemo problematiko zaradi turističnega naselja, ki so ga tu zgradili brez dovoljenj in pravno gledano sploh ne obstaja. Ko sem sam gradil hišo, sem za komunalni prispevek plačal 15 tisoč evrov, v zameno pa naj bi dobil vsaj varno cesto; težave pa imamo zdaj zaradi investitorja, ki je sem prišel, nima dovoljenj in na račun naše varnosti in kakovosti življenj še služi s turizmom. Omejitev hitrosti ne bo rešila težav, saj preozka cesta, na kateri dvosmerni promet ni možen, ostaja,« je bil ogorčen Boštjan Resnik, ki je izrazil tudi razočaranje nad županom in občinsko upravo, ki naj kljub večletnim pozivom ne bi ščitila interesov krajanov. Robin Majnik je opozoril, da težava ni le dostopna cesta, ampak tudi mirujoči promet, saj naj v turističnem naselju ne bi imeli legalnega parkirišča. V precej pestri razpravi so krajani (zbralo se jih je nekaj več kot dvajset) opozorili tudi na težave kmetov, ki imajo zdaj težji dostop do svojih zemljišč. Edino rešitev vidijo v cesti, široki vsaj pet metrov, in pločniku.

Zbora krajanov se je udeležil tudi lastnik Slovenia Eco Resorta Matjaž Zorman, ki je poudaril, da je del dostopne ceste v njegovi lasti in zato tam lahko dela, kar želi, je pa priznal, da je pripravljen na sodelovanje, saj si tudi sam želi rešitev, s katero bodo vsi zadovoljni.

Zbrani so se strinjali vsaj v tem, da bi trajno rešitev omogočil le dostop preko Kamniške Bistrice iz smeri Stranj, a gre za zemljišče in most v lasti družbe Graditelj, na kar ne občina ne lastnik turističnega naselja ne krajani nimajo vpliva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

zmerno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

15/30

nedelja

16/27

ponedeljek

16/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PRIREDITVE / Kranj, 16. junij 2019

Slovesnost na Šmarjetni gori

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, 16. junij 2019

Medgeneracijske dejavnosti

IZLETI / Kranj, 16. junij 2019

Po ferati Daumling

GLASBA / Kropa, 16. junij 2019

Koncert v Kropi

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, 16. junij 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 16. junij 2019

Letni koncerti MPZ Triglav Lesce Bled

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, 17. junij 2019

Medgeneracijske dejavnosti

OBVESTILA / Bled, 17. junij 2019

Odstranjevanje japonskega dresnika

 

 
 

 

 
 
 

Šahovska partija / 18:48, 15. junij

Figure sta v začetku postavila na napačni strani.Šahovnica ali šahovska plošča je pravilno postavljena tako, da ima igralec bel kvadrat na ...

Priznanja gorenjskim policistom / 17:55, 14. junij

Šarec bi reku:
varnostna situacija se slabša, ampak policija tako situacijo obvladuje.

Vroče poletje lahko stanje poslabša / 08:13, 14. junij

Butalsko gospodarstvo:
izvoz hlodovine, uvoz sekancev.
Vmes pa lubadar.
heheheheh

Še sama sebi politična neznanka / 20:45, 13. junij

PrimožPo poročilu Rankovića zvezne skupščine v Beogradu januarja 1951 je bilo na tleh Jugoslavije v povojnem revolucionarnem obdobju od 1945...

Še sama sebi politična neznanka / 11:00, 13. junij

Za časa rdeče zvezde je bila palica premehka, dokazano! Premalo učinkovita, kar lepo število petokolonašev se ji je izognilo, na žalost..

Anže Kopitar z ženo obiskal bolnišnico / 10:56, 13. junij

Lepa gesta, pohvalno !

Marjan Šarec: Niso krivi narodi, kriva je politika / 23:20, 12. junij

Šarec bo imel govor tudi na veselic ob 120-letnici PGD Kamna gorica. Vabljeni.