Krajani so prisluhnili tudi sodnemu izvedencu, ki je opravil študijo prometa v Godiču, a se s predlaganimi rešitvami občinske uprave niso zadovoljili.

Dostop do Slovenia Eco Resorta v Godiču ni primeren

Krajani Godiča od občine Kamnik pričakujejo, da bo uredila dostop do Slovenia Eco Resorta, ki jim s svojim poslovanjem, kot poudarjajo, greni vsakdanje življenje. Obe cesti, ki vodita do tega turističnega naselja, sta namreč preozki, ena pa bi morala biti glede na dovoljenja namenjena zgolj pešcem.

Godič – Občina Kamnik je v torek zvečer sklicala zbor krajanov KS Godič na temo prometne problematike v naselju. Krajanom, ki so se pred časom že organizirali v civilno iniciativo, so namreč želeli predstaviti strokovno poročilo izvedenca glede prometne problematike v okolici Slovenia Eco Resorta, s čimer naj bi jim odgovorili na številna vprašanja, s katerimi se obračajo na občinsko upravo.

Krajane predvsem zanima, ali se je promet zaradi delovanja turističnega naselja povečal in ali je severna dostopna cesta skladna s soglasjem Občine Kamnik. Sodni izvedenec Alojzij Boh je pojasnil, da so štetje prometa izvedli v treh različnih obdobjih, a je krajane zelo zmotilo, da so to opravili izven turistične sezone. Ugotovil je povečanje prometa, prav tako pa tudi, da severna cesta, ki je v delnem solastništvu lastnika počitniškega naselja Matjaža Zormana, ni skladna s soglasjem, saj bi tam lahko dostopali zgolj pešci in kolesarji. Predlagal je, da bi se na južni cesti s prometno signalizacijo dovoljena hitrost omejila na 20 km/h, a krajanov predlagane rešitve niso prepričale.

»Mi tu živimo že desetletja in nikdar nismo imeli težav, zdaj pa rešujemo problematiko zaradi turističnega naselja, ki so ga tu zgradili brez dovoljenj in pravno gledano sploh ne obstaja. Ko sem sam gradil hišo, sem za komunalni prispevek plačal 15 tisoč evrov, v zameno pa naj bi dobil vsaj varno cesto; težave pa imamo zdaj zaradi investitorja, ki je sem prišel, nima dovoljenj in na račun naše varnosti in kakovosti življenj še služi s turizmom. Omejitev hitrosti ne bo rešila težav, saj preozka cesta, na kateri dvosmerni promet ni možen, ostaja,« je bil ogorčen Boštjan Resnik, ki je izrazil tudi razočaranje nad županom in občinsko upravo, ki naj kljub večletnim pozivom ne bi ščitila interesov krajanov. Robin Majnik je opozoril, da težava ni le dostopna cesta, ampak tudi mirujoči promet, saj naj v turističnem naselju ne bi imeli legalnega parkirišča. V precej pestri razpravi so krajani (zbralo se jih je nekaj več kot dvajset) opozorili tudi na težave kmetov, ki imajo zdaj težji dostop do svojih zemljišč. Edino rešitev vidijo v cesti, široki vsaj pet metrov, in pločniku.

Zbora krajanov se je udeležil tudi lastnik Slovenia Eco Resorta Matjaž Zorman, ki je poudaril, da je del dostopne ceste v njegovi lasti in zato tam lahko dela, kar želi, je pa priznal, da je pripravljen na sodelovanje, saj si tudi sam želi rešitev, s katero bodo vsi zadovoljni.

Zbrani so se strinjali vsaj v tem, da bi trajno rešitev omogočil le dostop preko Kamniške Bistrice iz smeri Stranj, a gre za zemljišče in most v lasti družbe Graditelj, na kar ne občina ne lastnik turističnega naselja ne krajani nimajo vpliva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

pretežno jasno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

12/24

nedelja

8/23

ponedeljek

10/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 12. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 13. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 14. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, Cerkje, 14. julij 2020

Kolesarska izleta

FILM / Jesenice, 14. julij 2020

Pavarotti

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

OBVESTILA / Gorenjska, 15. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 16. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

V Kranju v soboto tri nove okužbe / 20:23, 12. julij

Uničujemo ljudi, državo, gospodarstvo... zaradi virusa, za katerega se moraš testirat, da sploh veš, da ga imaš.

Janša ni poslal obvestila o odstopu ministra Hojsa / 20:22, 12. julij

Ko minister prekliče lasten nepreklicni odstop!
Ohohohoo.. Neprecenljivo !

Krvavi Kongo / 22:57, 11. julij

Točno tako Leopold ni bil nikoli v Kongu, Hitler ni bil nikoli v taborišču, Tito ni bil nikoli na Golem Otoku, a ljudje so umirali kot po...

Ohranjajo vleko ploha / 22:43, 11. julij

Do pred kratkim je živel v Kranju in so bili vsi ostali Slovenci za njega Neslovenci primorci so bili Italijani, Štajerci Turki, Dolenci pa ...

Ohranjajo vleko ploha / 22:37, 11. julij

Imam nažalost švagerja, pameten da kar po šivih poka, v življenju pa mu ni uspelo popolnoma, nič sovraži vse kar ni Gorensko in Srbsko tipičen Šovinist

Ohranjajo vleko ploha / 22:33, 11. julij

Ja gdo? katera Gorenka, pa še hoče Gorenca za Moža?
Če prav nič ne znajo so najbol pametni, dopoldan sovražijo sami sebe popoldan pa celi svet.

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 16:12, 10. julij

"Ve kdo, da je kaka cerkev fraj 30. Julija?"
---------------------------
V Srbiji v samostanu Studenica imaju fraj. Ne vem pa če imajo žar.
Če ostaneš dol, ti ga jaz kupim.
Ajd.