Dobrote slovenskih kmetij

V Minoritskem samostanu na Ptuju bo od danes do nedelje na ogled jubilejna, trideseta državna razstava kmečkih prehranskih izdelkov Dobrote slovenskih kmetij, na kateri bodo predstavili izdelke, ki so na ocenjevanjih prejeli zlato, srebrno ali bronasto priznanje.

Danes, v petek, ob 10. uri bo na dvorišču minoritskega samostana na Ptuju pogovor z naslovom Izzivi slovenskih kmetij z vidika večje prepoznavnosti njihove ponudbe.

Kranj – Kmetijska gospodarstva iz Slovenije in tudi iz zamejstva so na ocenjevanje, ki je potekalo v štirinajstih skupinah, dale skupno več kot tisoč izdelkov. Strokovne ocenjevalne komisije so izmed njih izbrale najboljše, ki bodo tudi na ogled na razstavi. Izdelovalcem najbolje ocenjenih dobrot bodo podelili zlata, srebrna in bronasta priznanja, tisti, ki so na treh zaporednih ocenjevanjih prejeli za enak izdelek zlato priznanje, pa bodo prejeli znak kakovosti.

Zdaj so znani že tudi rezultati ocenjevanja za mlečne izdelke. Na obeh ocenjevanjih so se s svojimi izdelki izkazali tudi gorenjski kmetje in kmetice. Na ocenjevanju mlečnih izdelkov je Mija Cof iz Dorfarjev prejela zlati priznanji za maslo in skuto s sadjem ter bronasto za grški navadni jogurt, Tilka Bogataj iz Gorenje vasi zlati za poltrdi sir Janez in za poltrdi sir Pretovč, kmetija Odems iz Predoselj zlata priznanja za sadni in navadni jogurt, skuto in sirni namaz liptaver ter srebrno za kislo smetano, Matevž Jenko iz Reteč zlato za domačo mocarelo, Andreja Korošec s Koprivnika (Bohinj) zlato za skuto, Andreja Markič iz Bašlja zlato za sir z drobnjakom in srebrno za skuto, kmetija Pr' Anžk iz Gorenje vasi zlato za domači borovničev jogurt, srebrni za domači jogurt vanilja s čokoladnimi kroglicami in za navadni jogurt ter bronasto za domače maslo, Petra Potočnik s Hotavelj zlati za surovo maslo in domačo skuto ter srebrno za navadni jogurt, Miha Škantar iz Stare Fužine zlata za kozji zeliščni namaz, medeno skuto in za albuminsko kozjo skuto, Danijela Dolinar iz Stare Oselice zlato za poltrdi sir Oslčan, Mojca Jenko Cupar iz Virloga zlato za skuto, Cilka Pegam iz Zabrekev zlato za poltrdi sir, Barbara Toman z Brega pri Žirovnici zlato za domačo skuto, Katarina Zupan iz Radovne zlato za poltrdi sir Klemen. Ana Arh iz Mač bo dobila srebrno priznanje za domači praznični sir, Monika Ažman s Suhe pri Predosljah srebrno za navadno skuto, Irena Pibernik iz Suhadol srebrno za probiotični jogurt ter Petra Prešeren iz Jereke bronasti priznanji za navadni jogurt in domačo skuto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

10/17

četrtek

3/18

petek

3/19

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

OBVESTILA / Kranj, 19. september 2019

Naj te zapelje zelena mobilnost

IZLETI / Kranj, 19. september 2019

Pohodniški izlet: Jeruzalem

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Cerklje, 19. september 2019

Razstava klekljanih izdelkov

IZLETI / Naklo, 19. september 2019

S kolesom čez Rovte

PREDAVANJA / Jesenice, 19. september 2019

Tehniška dediščina Kranjske industrijske družbe

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

Ostal brez tretjine črede / 21:27, 18. september

Psi so prava poslastica za volkove. Lovci nimajo več problemov s potepuškimi psi, kjer se gibljejo tropi volkov. Za sobivanje bo potrebno se...

Ostal brez tretjine črede / 21:02, 18. september

Volke postrelit in bo gmah!

Odpeljali so ga v bolnišnico / 19:17, 18. september

Madona komplicirajo.
Eno vzgojno okrog ušes, problem rešen.

Ostal brez tretjine črede / 19:15, 18. september

Sliko Primoža na vidnem mestu.
Problem rešen.

Ostal brez tretjine črede / 15:11, 18. september

Dva Kraška ali Nemška ovčarja v ogrado pašnika, to je rešitev !

Ostal brez tretjine črede / 07:46, 18. september

Ni problema. Civilna iniciativa ali država mu naj izplačata tržno vrednost poklanih ovc in bo kmet zadovoljen in ovca mrtva. Temu se reče sobivanje.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */