V Minsku bo naš adut tudi Kranjčanka Tjaša Ristič, ki je prejšnji mesec osvojila naslov evropske podprvakinje v karateju. / Foto: Tina Dokl

V Minsk tudi gorenjski športniki

Na največjem evropskem športnem tekmovanju letošnjega leta, ki bo potekalo v več panogah, bo nastopilo tudi enainsedemdeset slovenskih športnic in športnikov, med njimi tudi precej Gorenjcev.

Prejšnji teden se je v Ljubljani ustavila tudi bakla miru evropskih iger. Nosilec bakle je bil škofjeloški telovadec Sašo Bertoncelj, ki je na prvih evropskih igrah leta 2015 v Azerbajdžanu Sloveniji priboril edino zlato kolajno. Bakla miru je bila tudi na Mont Blancu, v sto dneh bo opravila dobrih 2500 kilometrov, svojo pot pa bo 19. junija sklenila v Minsku, kjer bodo dva dni pozneje z njo na stadionu Dinama na odprtju iger prižgali tudi olimpijski ogenj.

Kranj – Konec minulega tedna je izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije potrdil člane naše reprezentance za nastop na evropskih igrah v Minsku. V Belorusiji, kjer bo med 21. in 30. junijem potekalo največje večpanožno evropsko športno tekmovanje letošnjega leta, bo naša reprezentanca štela 109 članov, med katerimi je 71 tekmovalcev, 39 športnikov in 32 športnic, preostali so vodstvo, trenerji in drugi spremljevalci.

V Minsku bo nastopilo več kot štiri tisoč športnikov in športnic iz petdesetih držav. Naši športnice in športniki bodo tekmovali v 13 športnih panogah. Najštevilnejše zas­topstvo bomo imeli v atletiki in judu, kjer bo nastopilo po 17 naših tekmovalk in tekmovalcev. V atletiki bodo barve Slovenije zastopali: Martina Ratej, Maja Mihalinec, Agata Zupin, Anita Horvat, Joni Tomičić Prezelj, Neja Filipič, Jerneja Smonkar, Jure Grkman, Luka Janežič, Žan Rudolf, Filip Jakob Demšar, Luka Marolt, Gregor Grahovac, Jan Petrač, Lovro Mesec Košir, Axel Luxa in Tija Ocvirk.

V judu bodo natopili: Tina Trstenjak, Andreja Leški, Anamari Klementina Velenšek, Maruša Štangar, Anja Štangar, Kaja Kajzer, Anka Pogačnik, Klara Apotekar, Petra Nareks, Adrian Gomboc, Matjaž Trbovc, Andraž Jereb, Martin Hojak, Vito Dragič, Enej Marinič, David Štarkel in David Kukovica.

V badmintonu bosta nastopila Lia Šalehar in Miha Ivanič, v boksu Tadej Černoga, Aljaž Venko in Denis Lazar, v športni gimnastiki Teja Belak, Tjaša Kysselef in Adela Šajn, v kajaku na mirnih vodah Anja Osterman in Jošt Zakrajšek, v karateju pa Tjaša Ristič.

Člani naše reprezentance v cestnem kolesarstvu so: Eugenia Bujak, Urša Pintar, Urška Bravec, Žiga Jerman, Jaka Primožič, Nik Čemažar, Luka Pibernik in Grega Bole.

Ekipo v košarki 3 x 3 bodo sestavljali: Mensud Julević, Aleksandar Vojičić, Boris Jeršin in Milan Kovačević.

V lokostrelstvu bodo nastopili Ana Umer, Toja Ellison in Rok Bizjak, v strelstvu pa Urška Kuharič, Živa Dvoršak, Jasmina Maček, Rajmond Debevec, Boštjan maček in Denis Vatovec.

V namiznem tenisu bodo nastopali Bojan Tokić, Darko Jorgić, Deni Kožul in Alex Galič, v rokoborbi pa David Habat.

Oddajte svoj komentar

Kranj 25°

pretežno jasno
vlažnost: 65 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

16/29

nedelja

17/25

ponedeljek

16/28

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

GLEDALIŠČE / Križe, 25. avgust 2019

Vikend gledališkega smeha

GLASBA / Lom pod Storžičem, 25. avgust 2019

Koncert mladih glasbenikov

OBVESTILA / Predoslje, Struževo, 25. avgust 2019

Prikaza oživljanja

PRIREDITVE / Soriška planina, 25. avgust 2019

Spust z gorskimi kolesi

PRIREDITVE / Kranj, 26. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 26. avgust 2019

Mesečno srečanje Prerojenih

IZLETI / Kranj, 27. avgust 2019

Pohod na Piz Boe

PRIREDITVE / Kranj, 27. avgust 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

V hribe osemkrat poletela tudi dežurna ekipa z Brnika / 23:06, 22. avgust

Vsa čast GRS - vsem, ki poznajo kozje stezice v skalah, da rešujejo ljudi. Ponoči, v mrazu, popoldan v nedeljo, kadarkoli. Nad previsi, vse...

Še enkrat bi bila mlada / 21:17, 22. avgust

Ja obisk sorodnikov...……. da se bodo stepli za dediščino. Pa KS, RK in župan pa še kakšen iz RKC. Bolj si star, več se ti jih nalima čestit...

Trikrat preverjali hitrost / 20:58, 22. avgust

Če so ugotovili samo toliko kršitev, potem so fer. Ker za XY km nad dovoljeno hitrostjo (na hinavskih točkah) nekoga lahko olupiš, da bo č...

Volk in kmet (sodobna basen) / 20:07, 22. avgust

Rdeča kapica je vprašala babico, zakaj ima tako velke oči.
Je rekla babica, a ne vidiš, da serjem.

Volk in kmet (sodobna basen) / 18:47, 22. avgust

Medvedja toleranca V Gorjah zvoni, da se turn maje,a medved boji se ga ne.Na Revovci (100 m od hiš v Spodnjih Gorjah) razdre čebelnjak,da po...

Trikrat preverjali hitrost / 17:17, 22. avgust

PREVOD ZGORNJEGA ČLANKA v eni povedi:


polnili so občinski proračun.

Gorenjski bi dodali tudi Vrhniko / 12:38, 22. avgust

Na Vrhniki nočejo biti Gorenjci ?! :)
haha