V Minsku bo naš adut tudi Kranjčanka Tjaša Ristič, ki je prejšnji mesec osvojila naslov evropske podprvakinje v karateju. / Foto: Tina Dokl

V Minsk tudi gorenjski športniki

Na največjem evropskem športnem tekmovanju letošnjega leta, ki bo potekalo v več panogah, bo nastopilo tudi enainsedemdeset slovenskih športnic in športnikov, med njimi tudi precej Gorenjcev.

Prejšnji teden se je v Ljubljani ustavila tudi bakla miru evropskih iger. Nosilec bakle je bil škofjeloški telovadec Sašo Bertoncelj, ki je na prvih evropskih igrah leta 2015 v Azerbajdžanu Sloveniji priboril edino zlato kolajno. Bakla miru je bila tudi na Mont Blancu, v sto dneh bo opravila dobrih 2500 kilometrov, svojo pot pa bo 19. junija sklenila v Minsku, kjer bodo dva dni pozneje z njo na stadionu Dinama na odprtju iger prižgali tudi olimpijski ogenj.

Kranj – Konec minulega tedna je izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije potrdil člane naše reprezentance za nastop na evropskih igrah v Minsku. V Belorusiji, kjer bo med 21. in 30. junijem potekalo največje večpanožno evropsko športno tekmovanje letošnjega leta, bo naša reprezentanca štela 109 članov, med katerimi je 71 tekmovalcev, 39 športnikov in 32 športnic, preostali so vodstvo, trenerji in drugi spremljevalci.

V Minsku bo nastopilo več kot štiri tisoč športnikov in športnic iz petdesetih držav. Naši športnice in športniki bodo tekmovali v 13 športnih panogah. Najštevilnejše zas­topstvo bomo imeli v atletiki in judu, kjer bo nastopilo po 17 naših tekmovalk in tekmovalcev. V atletiki bodo barve Slovenije zastopali: Martina Ratej, Maja Mihalinec, Agata Zupin, Anita Horvat, Joni Tomičić Prezelj, Neja Filipič, Jerneja Smonkar, Jure Grkman, Luka Janežič, Žan Rudolf, Filip Jakob Demšar, Luka Marolt, Gregor Grahovac, Jan Petrač, Lovro Mesec Košir, Axel Luxa in Tija Ocvirk.

V judu bodo natopili: Tina Trstenjak, Andreja Leški, Anamari Klementina Velenšek, Maruša Štangar, Anja Štangar, Kaja Kajzer, Anka Pogačnik, Klara Apotekar, Petra Nareks, Adrian Gomboc, Matjaž Trbovc, Andraž Jereb, Martin Hojak, Vito Dragič, Enej Marinič, David Štarkel in David Kukovica.

V badmintonu bosta nastopila Lia Šalehar in Miha Ivanič, v boksu Tadej Černoga, Aljaž Venko in Denis Lazar, v športni gimnastiki Teja Belak, Tjaša Kysselef in Adela Šajn, v kajaku na mirnih vodah Anja Osterman in Jošt Zakrajšek, v karateju pa Tjaša Ristič.

Člani naše reprezentance v cestnem kolesarstvu so: Eugenia Bujak, Urša Pintar, Urška Bravec, Žiga Jerman, Jaka Primožič, Nik Čemažar, Luka Pibernik in Grega Bole.

Ekipo v košarki 3 x 3 bodo sestavljali: Mensud Julević, Aleksandar Vojičić, Boris Jeršin in Milan Kovačević.

V lokostrelstvu bodo nastopili Ana Umer, Toja Ellison in Rok Bizjak, v strelstvu pa Urška Kuharič, Živa Dvoršak, Jasmina Maček, Rajmond Debevec, Boštjan maček in Denis Vatovec.

V namiznem tenisu bodo nastopali Bojan Tokić, Darko Jorgić, Deni Kožul in Alex Galič, v rokoborbi pa David Habat.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

zmerno oblačno
vlažnost: 100 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/21

četrtek

9/23

petek

10/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 23. maj 2019

Neverjetne gore v Tržiškem muzeju

PRIREDITVE / Bled, 23. maj 2019

Predstavitev romana Nine Kosmač Utvare

PRIREDITVE / Naklo, 23. maj 2019

Zmenki

OBVESTILA / Kranj, 23. maj 2019

Dnevi odprtih vrat hortikulturnega društva

OBVESTILA / Žiri, 23. maj 2019

Krvodajalska akcija

PRIREDITVE / Jesenice, 23. maj 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. maj 2019

Medgeneracijske dejavnosti

 

 
 

 

 
 
 

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci

Cesta na Ljubelj je odprta / 21:36, 19. maj

Nevem kaj mencajo toliko čssa? Mogoče iščejo poceni izvajalca ?

Sodišče prič ne bo zasliševalo / 21:33, 19. maj

Prav je da jim klinika ne dovoli upravljsti parkirišča njkm sd gre samo za zaslużek.