Otroci so z zanimanjem prisluhnili pisateljici Anji Štefan.

Spoznali pisateljico

V enoti Ostržek Kranjskih vrtcev na Golniku so minuli torek medse povabili avtorico otroških knjig Anjo Štefan, katere dela so otroci spoznavali preko celega šolskega leta.

V središče pedagoškega dela so letos v Kranjskih vrtcih postavili področje jezika. Temu področju so zato veliko poudarka skozi vse šolsko leto namenili tudi v njihovi enoti Ostržek na Golniku, za rdečo nit pa so si izbrali literaturo Anje Štefan, sta pojasnili vzgojiteljici Lili Pevec in Ana Kasunič. Avtorico so imeli tako otroci pretekli torek priložnost tudi osebno spoznati, saj so jo ob zaključku letošnjega šolskega leta, v katerem so spoznavali njena dela in se učili njenih pesmi, povabili v goste, kar je bilo za otroke res posebno doživetje.

Anja Štefan se je z otroki družila v prostorih krajevne skupnosti na Golniku. S seboj je prinesla številne »zaklade« – od svojih knjig do zanimivih predmetov, s pomočjo katerih je otrokom približala svoje zgodbe in pesmi. Led je prebila s pesmico, pri kateri so ji pritegnili tudi otroci, nato pa so ji z zanimanjem prisluhnili, ko jim je brala iz svojih knjig. Knjige otroci iz vrtca Ostržek že dobro poznajo, saj so jim jih med šolskim letom prebirale tudi njihove vzgojiteljice. »Avtorico Anjo Štefan smo izbrali, ker so njene pesmi primerne za vse starosti; otrokom so blizu, ker so spevne, melodične in gredo zato hitro v ušesa. Obenem pa so te pesmi polne pozitivnih sporočil in pozitivnih vrednot,« sta pojasnili Lili Pevec in Ana Kasunič.

Tudi sicer so se v vrtcu v letošnjem šolskem letu veliko pogovarjali o literaturi in razvoju jezika na vseh področjih, predvsem pa so želeli otrokom na preprost način približati knjigo. »Zato smo veliko brali, deklamirali in prepevali, otroci pa so ustvarili tudi vsak svojo lastno slikanico.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/8

torek

0/9

sreda

-4/9

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Milje, 28. januar 2020

Ustvarjalne robotske delavnice

PREDAVANJA / Trzin, 28. januar 2020

Lovci na izvir Belega Nila

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, Slovenski Javornik, 28. januar 2020

Za otroke

PREDAVANJA / Naklo, 28. januar 2020

S kolesom iz Amsterdama v Kransterdam

GLEDALIŠČE / Kamnik, 29. januar 2020

Verine zvezdice

PREDAVANJA / Kokrica, 29. januar 2020

Ptičji svet Kokrice in okolice

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, Slovenski Javornik, 29. januar 2020

Za otroke

RAZSTAVE / Škofja Loka, 29. januar 2020

Zajtrk na jutranjem vlaku II.

 

 
 

 

 
 
 

Naborništvo ni potrebno / 21:51, 27. januar

Se strinjam g. Deželan. Včasih je kot fant odšel služit vojsko, vrnil pa se je kot mož.

Kam s komunalnim blatom / 20:41, 27. januar

To morate pa vprašati ministrico, ki je odgnala Madžare od sofinanciranja 2TDK. Madžarska je odšla z denarjem in poslom v Trst, nam pa je pustila komunalno blato.

Premier Šarec odstopil / 12:44, 27. januar

AntiJanša koalicija je mrtva. Živela nova AntiJanša koalicija.

Naborništvo ni potrebno / 21:40, 26. januar

Gospod pravi da nimamo financ. Seveda jih imamo, samo u taprav radlc ga je treba speljat. Malo naj se pozanima, koliko miljonov gre za razne...

Iz Prage v Bitnje / 11:35, 26. januar

Končno smo slišali resnico o drugi Švici.

Skupna predvsem inšpektorat in redarstvo / 10:28, 26. januar

V Kr. Gori do Planice se kar lepo vzpostavlja red, morostarji so parkirali vsepovsod, na polju, na gozdnih poteh, na privat parcelah itd.. Kot da je vse en parking !

Skupna predvsem inšpektorat in redarstvo / 22:38, 25. januar

Na Bledu bi lahko rekel, da je to daleč od njihovega namena. To so preprosto rečeno inkasanti ! Na radiu slišim : merijo na vrhu Betina proti Lescam, pa če ne tam, pa na Rečic...