Marko Dolenc s Hribarjeve kmetije v Predosljah je na ocenjevanju mesnih izdelkov prejel tri zlate, dve srebrni in tri bronaste medalje.

Zlato za Hribarjeve klobase

Marko Dolenc s Hribarjeve kmetije v Predosljah je na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij prejel za klobase tri zlate medalje.

Kranj – V Minoritskem samostanu na Ptuju bo od 17. do 19. maja jubilejna, že trideseta državna razstava kmečkih prehranskih izdelkov Dobrote slovenskih kmetij. V okviru priprav na razstavo potekajo ocenjevanja izdelkov, zdaj so že znani tudi rezultati za mesne izdelke, konzervirane vrtnine in druge konzervirane pridelke ter za žganja in olja.

Na ocenjevanju mesnih izdelkov se je s širšega gorenjskega območja s svojimi izdelki najbolj izkazal Marko Dolenc s Hribarjeve kmetije v Predosljah, ki je v konkurenci 119 izdelkov s slovenskih in zamejskih kmetij prejel za gorenjsko, Hribarjevo in Boštarjevo klobaso ocene, s katerimi se je uvrstil med osem najbolje ocenjenih izdelkov, s tem pa tudi zlate medalje. Poleg tega je prejel še srebrni priznanji za budjolo iz vratu in za budjolo iz plečeta ter bronasta priznanja za domačo suho klobaso, za domačo suho salamo in za domačo suho klobaso v zaseki. Jože Goličič iz Reteč pri Škofji Loki je dobil srebrno medaljo za domačo pašteto, Dušan Globočnik iz Zagorice pri Rovah srebrni medalji za konjsko pašteto in za konjski pršut ter bronasti medalji za domačo konjsko salamo in za domačo svinjsko salamo, Gregor Zupan z Brega ob Savi pa bronasti medalji za domačo salamo Rožman in za atovo domačo salamo.

Zmagoviti Gvažarjev rušovc

Na ocenjevanju žganj je najvišjo oceno, dvajset točk, in s tem tudi zlato medaljo dobilo sedem vzorcev žganja, med njimi tudi Gvažarjev rušovc, ki sta ga na ocenjevanje dala Ines in Janez Sterle s Koroške Bele. Sterletova sta prejela še zlato medaljo za žganje z zelišči Gvažarjev stoletnik in srebrno za Gvažarjev »jabučn šnops«. Izkazali so se tudi ostali gorenjski sadjarji oziroma žganjarji. Janko Jeglič iz Podbrezij je dobil zlato medaljo za Matijovčev zeliščni napitek, Aleš Jerala iz Podbrezij zlato za zlato žganje (žganje iz jabolk), kmetija Okršlan od Svetega Florijana nad Škofjo Loko zlato za orehov liker in bronasto za žganje tepkovec, Jernej Mencinger z Zgoše srebrno za žganje iz sliv – slivovec, Anton in Bernarda Skok iz Loke pri Mengšu pa srebrni medalji za hruškovo žganje.

Najvišja ocena za Golobove kumarice

Na ocenjevanju konzerviranih vrtnin in drugih konzerviranih pridelkov je najvišjo možno oceno in s tem tudi zlato medaljo dobilo trinajst izdelkov, eden je bil s širšega gorenjskega območja: pasterizirane delikatesne kumarice, ki jih je na ocenjevanje dal Miha Golob z Brezij nad Kamnikom. Golob je poleg zlate medalje prejel še srebrno za filete pasterizirane paprike in bronasto za pasterizirano rezano rdečo peso. Poglejmo še dosežke ostalih gorenjskih kmetij! Marko Kuhar iz Zgornjih Dupelj je dobil zlato medaljo za papriko v kisu in bronasto za pasterizirane kumarice v kisu, Anton Verlič iz Smlednika zlato za narezane kisle kumarice in bronasto za kisle kumarice, Primož Zupan s Prebačevega zlato za kislo repo in bronasto za kislo zelje, Avguštin Verbič iz Grada pri Cerkljah pa bronasto medaljo za kislo repo.

Keržičevo in Koželjevo olje

Na ocenjevanju olj (izvzeta so bučna olja) je najvišjo možno oceno dobilo šest olj, od tega dve s širšega gorenjskega območja – hladno stiskano olje oljne ogrščice, ki ga je na ocenjevanje dal Janez Keržič iz Vodic, in olje oljne ogrščice s kmetije Betke in Blaža Koželja iz Vodic. Poleg njiju je zlato medaljo prejel še Matej Rozman z Jame za premium ričkovo olje, Boris Jenko iz Mavčič pa srebrni medalji za bio sončnično hladno stiskano olje in za bio laneno hladno stiskano olje.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

17/25

sobota

16/29

nedelja

15/28

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

GLEDALIŠČE / Križe, 24. avgust 2019

Vikend gledališkega smeha

PRIREDITVE / Tržič, 24. avgust 2019

Festival Paradiž

IZLETI / Preddvor, 24. avgust 2019

Družinski pohod k partizanski bolnici Košuta

PRIREDITVE / Draga pri Igu, 24. avgust 2019

Koliščarski dan – Po sledeh Jalnovih Bobrov

PRIREDITVE / Soriška planina, 24. avgust 2019

Spust z gorskimi kolesi

GLEDALIŠČE / Križe, 25. avgust 2019

Vikend gledališkega smeha

GLASBA / Lom pod Storžičem, 25. avgust 2019

Koncert mladih glasbenikov

OBVESTILA / Predoslje, Struževo, 25. avgust 2019

Prikaza oživljanja

 

 
 

 

 
 
 

V hribe osemkrat poletela tudi dežurna ekipa z Brnika / 23:06, 22. avgust

Vsa čast GRS - vsem, ki poznajo kozje stezice v skalah, da rešujejo ljudi. Ponoči, v mrazu, popoldan v nedeljo, kadarkoli. Nad previsi, vse...

Še enkrat bi bila mlada / 21:17, 22. avgust

Ja obisk sorodnikov...……. da se bodo stepli za dediščino. Pa KS, RK in župan pa še kakšen iz RKC. Bolj si star, več se ti jih nalima čestit...

Trikrat preverjali hitrost / 20:58, 22. avgust

Če so ugotovili samo toliko kršitev, potem so fer. Ker za XY km nad dovoljeno hitrostjo (na hinavskih točkah) nekoga lahko olupiš, da bo č...

Volk in kmet (sodobna basen) / 20:07, 22. avgust

Rdeča kapica je vprašala babico, zakaj ima tako velke oči.
Je rekla babica, a ne vidiš, da serjem.

Volk in kmet (sodobna basen) / 18:47, 22. avgust

Medvedja toleranca V Gorjah zvoni, da se turn maje,a medved boji se ga ne.Na Revovci (100 m od hiš v Spodnjih Gorjah) razdre čebelnjak,da po...

Trikrat preverjali hitrost / 17:17, 22. avgust

PREVOD ZGORNJEGA ČLANKA v eni povedi:


polnili so občinski proračun.

Gorenjski bi dodali tudi Vrhniko / 12:38, 22. avgust

Na Vrhniki nočejo biti Gorenjci ?! :)
haha