Mednarodni kulinarični festival, ki ga pripravljajo v Kranjski Gori, so predstavili Boštjan Kovačič, idejni vodja festivala in vodja kuhinje v hotelu Ramada Resort, Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea, in Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.

Nared za kulinarični festival

V Kranjski Gori je vse nared za kulinarični festival, ki ga bo Zgornjesavska dolina gostila takoj po prvomajskih praznikih. Organizator hotelska družba Hit Alpinea je prepričan, da bo dogodek privlačen za vse, ki se ga bodo udeležili, in bo spodbudil turistični obisk.

Kranjska Gora – Organizator, to je domača hotelska družba Hit Alpinea, je zelo zadovoljen s številom prijavljenih tekmovalcev, ki bodo tekmovali v štirih kategorijah: priprava nacionalne jedi iz države tekmovalca na sodoben način, priprava jedi – moderna kuhinja, artistika in slaščičarstvo. Prijavljenih je namreč že več kot sto kuharskih mojstrov iz enajstih držav.

Festival se bo začel v torek, 7. maja, zvečer z odprtjem, na katerem bodo tudi tokrat sodelovali gostinski ponudniki iz Kranjske Gore, tekmovalni del, tudi odprt za javnost, pa bo v hotelu Ramada Resort potekal naslednja dva dni, v sredo in četrtek.

Kot vrhunec festivalskega dogajanja organizatorji napovedujejo večerjo z naslovom Kulinarično doživetje pod Alpami, na kateri bodo gostom izbrane okuse pričarali Klemen Drole, vodja kuhinje Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora, Fabrizio Vežnaver, vodja kuhinje restavracije Pergol iz hrvaške Istre, Dalibor Janačković, vodja kuhinje v hotelu Perla v Novi Gorici, in Ilaria Gentile iz Pasticcerie da Ily v Trstu.

Festivalsko dogajanje bodo organizatorji tudi letos popestriti z zanimivimi vsebinami. Simon Bertoncelj, vodja kuhinje v Grand Hotelu Toplice Bled, bo vodil tako imenovani kulinarični masterclass, o tem, kako Slovenijo predstavlja prvi neodvisni mednarodni gastronomski vodnik, pa bo gostom Kulinaričnega doživetja pod Alpami spregovorila Mira Šemić, direktorica Gault & Millau Slovenija.

»Verjamem, da bomo s tekmovalnim programom in dodatnim dogajanjem poskrbeli za zanimive vsebine za obiskovalce ter prispevali k promociji gostinskih poklicev med mladimi. Veseli me, da so obisk Festivala najavile številne strokovne šole iz vse Slovenije,« pravi Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea.

Med tekmovalci, ki bodo na Festivalu prekrižali kuhalnice, je največ kuharjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Srbije; v Hit Alpinei so v zimski sezoni beležili zelo dober obisk gostov iz naštetih držav. Tudi napovedi za spomladansko in poletno sezono so obetavne, poudarja direktor Sajovic. Po drugi strani pa bodo na letošnjem kulinaričnem dogodku sodelovali tudi tekmovalci iz Rusije, Ukrajine in Turčije. Organizatorji verjamejo, da bo dober glas o festivalu segel tudi v te države in vzpodbudil večji turistični obisk.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno jasno
vlažnost: 99 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

17/26

sreda

16/29

četrtek

16/27

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...