Mednarodni kulinarični festival, ki ga pripravljajo v Kranjski Gori, so predstavili Boštjan Kovačič, idejni vodja festivala in vodja kuhinje v hotelu Ramada Resort, Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea, in Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.

Nared za kulinarični festival

V Kranjski Gori je vse nared za kulinarični festival, ki ga bo Zgornjesavska dolina gostila takoj po prvomajskih praznikih. Organizator hotelska družba Hit Alpinea je prepričan, da bo dogodek privlačen za vse, ki se ga bodo udeležili, in bo spodbudil turistični obisk.

Kranjska Gora – Organizator, to je domača hotelska družba Hit Alpinea, je zelo zadovoljen s številom prijavljenih tekmovalcev, ki bodo tekmovali v štirih kategorijah: priprava nacionalne jedi iz države tekmovalca na sodoben način, priprava jedi – moderna kuhinja, artistika in slaščičarstvo. Prijavljenih je namreč že več kot sto kuharskih mojstrov iz enajstih držav.

Festival se bo začel v torek, 7. maja, zvečer z odprtjem, na katerem bodo tudi tokrat sodelovali gostinski ponudniki iz Kranjske Gore, tekmovalni del, tudi odprt za javnost, pa bo v hotelu Ramada Resort potekal naslednja dva dni, v sredo in četrtek.

Kot vrhunec festivalskega dogajanja organizatorji napovedujejo večerjo z naslovom Kulinarično doživetje pod Alpami, na kateri bodo gostom izbrane okuse pričarali Klemen Drole, vodja kuhinje Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora, Fabrizio Vežnaver, vodja kuhinje restavracije Pergol iz hrvaške Istre, Dalibor Janačković, vodja kuhinje v hotelu Perla v Novi Gorici, in Ilaria Gentile iz Pasticcerie da Ily v Trstu.

Festivalsko dogajanje bodo organizatorji tudi letos popestriti z zanimivimi vsebinami. Simon Bertoncelj, vodja kuhinje v Grand Hotelu Toplice Bled, bo vodil tako imenovani kulinarični masterclass, o tem, kako Slovenijo predstavlja prvi neodvisni mednarodni gastronomski vodnik, pa bo gostom Kulinaričnega doživetja pod Alpami spregovorila Mira Šemić, direktorica Gault & Millau Slovenija.

»Verjamem, da bomo s tekmovalnim programom in dodatnim dogajanjem poskrbeli za zanimive vsebine za obiskovalce ter prispevali k promociji gostinskih poklicev med mladimi. Veseli me, da so obisk Festivala najavile številne strokovne šole iz vse Slovenije,« pravi Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea.

Med tekmovalci, ki bodo na Festivalu prekrižali kuhalnice, je največ kuharjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Srbije; v Hit Alpinei so v zimski sezoni beležili zelo dober obisk gostov iz naštetih držav. Tudi napovedi za spomladansko in poletno sezono so obetavne, poudarja direktor Sajovic. Po drugi strani pa bodo na letošnjem kulinaričnem dogodku sodelovali tudi tekmovalci iz Rusije, Ukrajine in Turčije. Organizatorji verjamejo, da bo dober glas o festivalu segel tudi v te države in vzpodbudil večji turistični obisk.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

zmerno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

15/16

sreda

6/19

četrtek

3/17

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Jesenice, 18. september 2019

Razstava Stara Sava

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

OBVESTILA / Kranj, 19. september 2019

Naj te zapelje zelena mobilnost

IZLETI / Kranj, 19. september 2019

Pohodniški izlet: Jeruzalem

 

 
 

 

 
 
 

Balade in srednjeveška glasba / 18:03, 17. september

Škofja Loka je obsedena s srednjim vekom.
To je dejstvo.
Ne vem, a je to biznis ali samo črpanje proraračuna.
Bojim pa se, da bi šli predaleč in kakšno zažgal.

Spoznajte ponudnike urbane kulture Kranja / 15:12, 17. september

Kmetje prvič v mestu!?
Hudoooo!

Pri podiranju drevesa se je smrtno ponesrečil Davo Karničar / 10:18, 17. september

Neverjetno kakšnim izzivom je bil kos Davo in na koncu ga ubije domače drevo..
Naj počiva v miru !!

Nočne more nekega zapuščenega otroka / 18:11, 15. september

..in si jo špricala okoli obeh ritnih odprtin...

Haha, 2 ritni odprtini :)

Pozitivne vrednote dobrih vzornikov / 16:06, 15. september

" Cilj izzivov je spodbuda otrok in mladostnikov k samoiniciativnemu vključevanju v družbeno koristne aktivnosti in jim omogočiti izkušnjo, ...

V kovčku tihotapil heroin / 16:13, 14. september

Dvojna stena v kovčku, ker amater.

Novi faktor na TV3 / 16:11, 14. september

Naj takoj na začetku poudarim, da ta ne bo kuhala.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */