Mednarodni kulinarični festival, ki ga pripravljajo v Kranjski Gori, so predstavili Boštjan Kovačič, idejni vodja festivala in vodja kuhinje v hotelu Ramada Resort, Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea, in Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije.

Nared za kulinarični festival

V Kranjski Gori je vse nared za kulinarični festival, ki ga bo Zgornjesavska dolina gostila takoj po prvomajskih praznikih. Organizator hotelska družba Hit Alpinea je prepričan, da bo dogodek privlačen za vse, ki se ga bodo udeležili, in bo spodbudil turistični obisk.

Kranjska Gora – Organizator, to je domača hotelska družba Hit Alpinea, je zelo zadovoljen s številom prijavljenih tekmovalcev, ki bodo tekmovali v štirih kategorijah: priprava nacionalne jedi iz države tekmovalca na sodoben način, priprava jedi – moderna kuhinja, artistika in slaščičarstvo. Prijavljenih je namreč že več kot sto kuharskih mojstrov iz enajstih držav.

Festival se bo začel v torek, 7. maja, zvečer z odprtjem, na katerem bodo tudi tokrat sodelovali gostinski ponudniki iz Kranjske Gore, tekmovalni del, tudi odprt za javnost, pa bo v hotelu Ramada Resort potekal naslednja dva dni, v sredo in četrtek.

Kot vrhunec festivalskega dogajanja organizatorji napovedujejo večerjo z naslovom Kulinarično doživetje pod Alpami, na kateri bodo gostom izbrane okuse pričarali Klemen Drole, vodja kuhinje Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora, Fabrizio Vežnaver, vodja kuhinje restavracije Pergol iz hrvaške Istre, Dalibor Janačković, vodja kuhinje v hotelu Perla v Novi Gorici, in Ilaria Gentile iz Pasticcerie da Ily v Trstu.

Festivalsko dogajanje bodo organizatorji tudi letos popestriti z zanimivimi vsebinami. Simon Bertoncelj, vodja kuhinje v Grand Hotelu Toplice Bled, bo vodil tako imenovani kulinarični masterclass, o tem, kako Slovenijo predstavlja prvi neodvisni mednarodni gastronomski vodnik, pa bo gostom Kulinaričnega doživetja pod Alpami spregovorila Mira Šemić, direktorica Gault & Millau Slovenija.

»Verjamem, da bomo s tekmovalnim programom in dodatnim dogajanjem poskrbeli za zanimive vsebine za obiskovalce ter prispevali k promociji gostinskih poklicev med mladimi. Veseli me, da so obisk Festivala najavile številne strokovne šole iz vse Slovenije,« pravi Milan Sajovic, direktor družbe Hit Alpinea.

Med tekmovalci, ki bodo na Festivalu prekrižali kuhalnice, je največ kuharjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Srbije; v Hit Alpinei so v zimski sezoni beležili zelo dober obisk gostov iz naštetih držav. Tudi napovedi za spomladansko in poletno sezono so obetavne, poudarja direktor Sajovic. Po drugi strani pa bodo na letošnjem kulinaričnem dogodku sodelovali tudi tekmovalci iz Rusije, Ukrajine in Turčije. Organizatorji verjamejo, da bo dober glas o festivalu segel tudi v te države in vzpodbudil večji turistični obisk.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

pretežno jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/30

torek

16/33

sreda

18/35

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

IZLETI / Gozd - Martuljek, 25. junij 2019

Izlet na Sv. Višarje

PRIREDITVE / Štefanja Gora, Šenčur, 25. junij 2019

Palačinke na Šenturški Gori

PRIREDITVE / Gorje, 25. junij 2019

Ob začetku poletne sezone

IZLETI / Naklo, 25. junij 2019

Kolesarjenje po občini Naklo

PRIREDITVE / Šenčur, 27. junij 2019

Poletna glasbena srečanja

IZLETI / Kranj, 27. junij 2019

Planinski izlet: Češka koča

IZLETI / Naklo, 27. junij 2019

S kolesom do Vogelj

PREDAVANJA / Šenčur, 27. junij 2019

Predavanje inštruktorja varne vožnje

 

 
 

 

 
 
 

Iz Predoselj v Južno Afriko / 21:45, 24. junij

Pohvalno, da se je gospa odločila dati v hrambo muzeju ker bi bilo škoda, da bi to obležalo nekje v omari.

Tržičani mu rečejo kar grad / 21:26, 24. junij

Piše, kaj pa grad jutri? Neka Tržičanka je v svoji magistrski nalogi vizualno predstavila projekt tržiške knjižnice. Pija Japelj skoraj sos...

Krvava zarja naznanila gorje / 18:41, 24. junij

G. Primož, Anamarija in vsem podobnega mišljenja. Nacizem je zamenjal komunizem. Tega mnogi ne morete in nočete sprejeti. Ne morete sprejeti...

Začenjajo se počitnice / 18:34, 24. junij

Zaradi takega šolstva, ki vzpodbuja povprečnost , smo bili v socializmu, smo in bomo v socializmu.Naše šolstvo štanca. Štanca nezaposljive k...

Začenjajo se počitnice / 15:22, 24. junij

Čestitke vsem učiteljicam in učiteljem za 6 tednov neprekinjenega dopusta. Skupaj letno 3 mesece dopusta. Vsak zdravnik se lahko skrije po količini dopusta. Carji.

Krvava zarja naznanila gorje / 11:44, 24. junij

Janez Novak,
Za ohranjanje zgodovinske sramote pa skrbite kar sami :)

Grožnje niti niso prav redke / 10:54, 24. junij

Umor dekleta iz Radovljice je raziskan, kaj da ne..