Naši najboljši smučarski skakalci se te dni na novo sezono pripravljajo tudi na atletskem stadionu v Kranju. / Foto: Gorazd Kavčič

Vadijo že za novo sezono

Glavni trener naše reprezentance v smučarskih skokih ostaja Gorazd Bertoncelj, njegov pomočnik je Robert Hrgota, prav tako pa mu pomaga Jani Grilc, ki skrbi tudi za mlado ekipo.

Kranj – Kljub temu da je tako do poletne kot zimske sezone v smučarskih skokih še kar nekaj časa, so se prejšnji teden na kondicijskih pripravah v Kranju že začeli srečevati člani naše članske A-reprezentance in mlade A-ekipe. Člansko A-ekipo sestavlja šest tekmovalcev – to so Peter Prevc, Domen Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič in Jernej Damjan. »Ekipa je sestavljena po določenih kriterijih, in sicer je to skupna uvrstitev v svetovnem pokalu do tridesetega mesta. To je doseglo pet tekmovalcev. Jernej Damjan je dosegel drugi kriterij, to je uvrstitev do 15. mesta na članskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu,« je povedal glavni trener smučarskih skakalcev Gorazd Bertoncelj ter dodal, da mlado A-ekipo sestavljalo tekmovalci od letnika 1997 do 2002. To so Tilen Bartol, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Žak Mogel.

Nekaj sprememb je v strokovnem štabu. Nov je pomočnik trenerja Robert Hrgota, ki bo nadomestil Nejca Franka. »Tudi fizioterapevt je nov, namesto Urbana Jarca je to Žiga Tavčar, ki bo sodeloval z Urbanom Komacem, ki je bolj za ambulantno obravnavo. Iščemo še nekoga, ki bo izdeloval drese. Mislim, da bomo že po prvomajskih praznikih našli končno rešitev. Fred Zoz, ki je zdaj skrbel za to, je odšel za boljšo ponudbo na Finsko,« je še povedal Gorazd Bertoncelj, ki ima veliko pomoč tudi pri izkušenem trenerju Janiju Grilcu. Tudi on zna tekmovalce vedno motivirati za trdo delo, ki edino prinaša uspeh.

To je bilo videti tudi na prvih treningih, ko so fantje po mesecu dni odmora, začeli kondicijsko vadbo. »Užival sem v prostih dneh, zlasti ob koncih tedna. Med tednom sem bil s pogledov že usmerjen v novo sezono, saj si želim, da bi poleti mirno delal in novo sezono začel res dobro pripravljen. Dejstvo je, da če si želim res vrhunsko sezono, moram za to delati že sedaj, maja in junija,« je povedal Domen Prevc, ki si želi, da bi bila dobra vsa sezona in v njej bi bilo preveč nihanj.

Da bi se nova sezona začela bolje, kot se je zadnja, si seveda želi Peter Prevc, ki je imel lani težave po zapletu z operacijo gležnja. »Letos glede zdravja nimam večjih težav, tako da ni nobene stvari, ki bi me ovirala pri treningih. V zadnjem mesecu od zaključka sezone sem se dobro odpočil. Prvi teden sem se sicer posvetil sponzorjem, nato smo šli z družino za dvanajst dni v Italijo, potem smo bili teden dni skupaj doma,« je še dodal Prevc, ki se seveda že ozira proti prvim tekmam.

»Moj cilj je, da se prek vse sezone uvrščam na najboljša mesta. Na nekaj tekem bom gotovo šel tudi poleti, saj so dobra priložnost, da na njih preizkusiš samega sebe,« je tudi povedal Peter Prevc.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

9/18

ponedeljek

11/20

torek

9/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

OBVESTILA / Visoko, 23. september 2019

Vpis gledališkega abonmaja

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Prej bi dobila moža kot sopotnika / 12:08, 23. september

"Nekdo si je zaželel celo fotografije v kopalkah"
----------------
Tole sem razumel kot satitiro.
Torej, tudi jaz bi žele fotografijo v kopalkah, plus, da mi vse plačate.

Spreten voznik / 10:33, 23. september

Avstrijci ali Italijani bi zgradili že pred desetletji gondolo na Vršič in predor pod Vršičem. Slovenci so bolj za planšarije in ponujanje kislega mleka in sira.

Spreten voznik / 09:30, 23. september

Če mene vprašate, je tole mrcvarjenje busa in zapiranje prometa z dolgim turističnim avtobusom ena velika bedarija. Enako tako se cjazi ARRI...

Vprašanja o volkovih / 09:13, 23. september

Gaspa, preveč vprašanj za Ljubljano. V Ljubljani so volkovi in medvedi v kletkah, veste. Hribovske vasi so pa predaleč od Ljubljane, da bi v...

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 17:27, 22. september

Se strinjam z vami Deželan.
Premestitev na južno mejo, da se za ene pol leta umakne iz Kranja.
Nora kazen je to glede na bankirje in drugo svojat pri koritu!

Ne bodi tak kot krava ... / 17:23, 22. september

Boljš je tale:

POZOR MINE !

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!