Naši najboljši smučarski skakalci se te dni na novo sezono pripravljajo tudi na atletskem stadionu v Kranju. / Foto: Gorazd Kavčič

Vadijo že za novo sezono

Glavni trener naše reprezentance v smučarskih skokih ostaja Gorazd Bertoncelj, njegov pomočnik je Robert Hrgota, prav tako pa mu pomaga Jani Grilc, ki skrbi tudi za mlado ekipo.

Kranj – Kljub temu da je tako do poletne kot zimske sezone v smučarskih skokih še kar nekaj časa, so se prejšnji teden na kondicijskih pripravah v Kranju že začeli srečevati člani naše članske A-reprezentance in mlade A-ekipe. Člansko A-ekipo sestavlja šest tekmovalcev – to so Peter Prevc, Domen Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič in Jernej Damjan. »Ekipa je sestavljena po določenih kriterijih, in sicer je to skupna uvrstitev v svetovnem pokalu do tridesetega mesta. To je doseglo pet tekmovalcev. Jernej Damjan je dosegel drugi kriterij, to je uvrstitev do 15. mesta na članskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu,« je povedal glavni trener smučarskih skakalcev Gorazd Bertoncelj ter dodal, da mlado A-ekipo sestavljalo tekmovalci od letnika 1997 do 2002. To so Tilen Bartol, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Žak Mogel.

Nekaj sprememb je v strokovnem štabu. Nov je pomočnik trenerja Robert Hrgota, ki bo nadomestil Nejca Franka. »Tudi fizioterapevt je nov, namesto Urbana Jarca je to Žiga Tavčar, ki bo sodeloval z Urbanom Komacem, ki je bolj za ambulantno obravnavo. Iščemo še nekoga, ki bo izdeloval drese. Mislim, da bomo že po prvomajskih praznikih našli končno rešitev. Fred Zoz, ki je zdaj skrbel za to, je odšel za boljšo ponudbo na Finsko,« je še povedal Gorazd Bertoncelj, ki ima veliko pomoč tudi pri izkušenem trenerju Janiju Grilcu. Tudi on zna tekmovalce vedno motivirati za trdo delo, ki edino prinaša uspeh.

To je bilo videti tudi na prvih treningih, ko so fantje po mesecu dni odmora, začeli kondicijsko vadbo. »Užival sem v prostih dneh, zlasti ob koncih tedna. Med tednom sem bil s pogledov že usmerjen v novo sezono, saj si želim, da bi poleti mirno delal in novo sezono začel res dobro pripravljen. Dejstvo je, da če si želim res vrhunsko sezono, moram za to delati že sedaj, maja in junija,« je povedal Domen Prevc, ki si želi, da bi bila dobra vsa sezona in v njej bi bilo preveč nihanj.

Da bi se nova sezona začela bolje, kot se je zadnja, si seveda želi Peter Prevc, ki je imel lani težave po zapletu z operacijo gležnja. »Letos glede zdravja nimam večjih težav, tako da ni nobene stvari, ki bi me ovirala pri treningih. V zadnjem mesecu od zaključka sezone sem se dobro odpočil. Prvi teden sem se sicer posvetil sponzorjem, nato smo šli z družino za dvanajst dni v Italijo, potem smo bili teden dni skupaj doma,« je še dodal Prevc, ki se seveda že ozira proti prvim tekmam.

»Moj cilj je, da se prek vse sezone uvrščam na najboljša mesta. Na nekaj tekem bom gotovo šel tudi poleti, saj so dobra priložnost, da na njih preizkusiš samega sebe,« je tudi povedal Peter Prevc.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/18

ponedeljek

13/21

torek

11/16

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

IZLETI / Kranj, 1. junij 2019

Lovrenška jezera, Ribniški vrh

IZLETI / Tržič, 2. junij 2019

Na tradicionalno romanje v Glinje na Koroško

IZLETI / Kranj, Šenčur, 6. junij 2019

Srečanje upokojencev Gorenjske

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.