Vodenje BGP Kranj naj bi s prvim majem prevzel Marko Breznik. / Foto: Gorazd Kavčič

Breznik na čelu porodnišnice

Na torkovi seji sveta Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo (BGP) Kranj so za novega poslovnega direktorja omenjenega zavoda izbrali Marka Breznika.

Kranj – Po nepreklicnem odstopu Polone Podnar, ki je BGP Kranj vodila zadnji dve leti, je večino glasov članov sveta zavoda dobil Marko Breznik, za njegovo imenovanje za poslovnega direktorja pa je potrebno še soglasje ministrstva za zdravje. Po besedah predsednice sveta zavoda Alenke Bradač sta se na razpis prijavila dva odlična kandidata, tako da je bila izbira res težka, a so na koncu pretehtale daljše in zahtevnejše izkušnje iz poslovnega sveta pri izbranem kandidatu. »Breznik je ekonomist, ki je v preteklosti delal tudi v tujini in v bolj težkih razmerah. Glede na razmere v slovenskem zdravstvu in bolnišnici se nam je zato zdel primerna izbira,« je pojasnila Alenka Bradač.

Breznik naj bi tako vodenje kranjske porodnišnice prevzel s prvim majem, v prihodnje pa naj bi se mu pridružil še strokovni direktor, ki ga tokrat še niso imenovali, saj na tokratnem razpisu niso prejeli nobene prijave, zato ga bodo ponovili. »Na seji smo predstavnika delavcev spodbudili, naj zdravniki predlagajo osebo, ki jo bodo sprejeli za strokovnega direktorja,« je pojasnila Alenka Bradač in dodala, da je imela bolnišnica sicer doslej enotirni sistem upravljanja, zaradi procesa sanacije pa morajo upoštevati zakonodajo s tega področja, tako da naj bi predvidoma že v maju odločali še o strokovnem direktorju. Na torkovi seji so obravnavali tudi finančni načrt za letošnje leto, ki ga je bolnišnica pripravila v skladu z usmeritvami sanacijske ekipe oziroma ministrstva za zdravje. Pripravljen finančni načrt predvideva, da bo bolnišnica poslovala z ničlo. »Vemo pa, da je v teh razmerah to zelo težko ali nemogoče realizirati,« je poudarila Alenka Bradač in dodala, da so obenem ocenili, da obstoječi sanacijski ukrepi za to bolnišnico niso primerni. »Treba bi bilo predvsem okrepiti dejavnost, da bi bolnišnica sama ustvarjala zadosti prihodkov za pozitivno poslovanje.« Potem ko so letos vendarle dočakali obnovo porodnega bloka, bi bilo po njenih besedah treba obnoviti še kakšno operacijsko dvorano, ki bi jo lahko potem ponudili tudi za bolj zahtevne posege, s čimer bi bolnišnica lahko okrepila lastne prihodke.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

14/19

ponedeljek

13/22

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci