Športna zveza Tržič je tržiške športnike, ki so v preteklem letu dosegli izjemne rezultate in uspehe, nagradila s priznanji in plaketami. / Foto: Valentin Klemenčič

Žan Košir najboljši športnik Tržiča

Športna zveza Tržič je podelila priznanja najbolj obetavnim in najboljšim športnikom Tržiča za leto 2018 ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka.

Tržič – V minulem letu je naslov državnega prvaka osvojilo kar dvajset tržiških športnikov, od tega 16 športnikov, ki so naslov osvojili do svojega 16. leta starosti – prejeli so mali športni znak Občine Tržič. V mladinskih in članskih kategorijah po dopolnjenem 16. letu starosti pa so štirje športniki prejeli veliki športni znak Občine Tržič. Sledilo je podeljevanje priznanj najobetavnejšim športnikom Tržiča za dosežene rezultate v letu 2018. Med tremi nominiranci je tretje mesto zasedel plesni par Kaja Šmid in Jaka Jordan, ki že 13 let pleše v Plesnem klubu Tržič; drugo mesto je pripadlo kegljačici Sari Rovtar, članici Kegljaškega kluba Ljubelj; prvo mesto in s tem naziv najobetavnejšega športnika pa je dosegel Žan Zupan, član Plesnega studia Špela, kjer aktivno pleše že šest let, in je lanskoletni državni prvak v kategoriji solo mladincev.

Podelili so še tri plakete za izjemne dosežke. Športno plaketo za izjemen dosežek v plesu sta prejela Luna Frida Zmajšek in Mia Julija Babič. Športna plaketa športniku invalidu za izjemne dosežke v plesu v paru oziroma za ples na vozičkih je šla v roke Mihu Rednaku in Bredi Košir. Športno plaketo je prejela še Rika Dolžan, članica Plesnega studia Špela, ki je lansko leto osvojila nekaj odmevnih rezultatov v paru z Žanom Zupanom v street kategoriji mladincev. Finalna razglasitev najboljšega športnika Tržiča za leto 2018 je od desetih nominirancev okronala tiste, ki so v minulem koledarskem letu dosegli najboljše rezultate. Na tretje mesto se je uvrstil veslač Miha Aljančič, na drugo mesto smučarski skakalec Anže Semenič, prvo mesto in s tem naziv najboljšega športnika Tržiča za leto 2018 pa je osvojil deskar Žan Košir. Košir, član Kluba deskanja Zakon, je danes eden izmed najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu. Prvič je na zimskih olimpijskih igrah nastopil v Vancouvru leta 2010, drugič 2014 v Sočiju, kjer je osvojil bronasto in srebrno medaljo. Kljub množici tržiških olimpijcev do danes sta bili to prvi tržiški olimpijski medalji. V preteklem letu je vložil vso energijo v okrevanje in vrnitev na bele strmine. Dosegel je izjemen uspeh na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu: osvojil je bronasto medaljo in z njo pridobil tudi samozavest ter voljo za nadaljnje delo.

»Vsak športnik, športnica ali ekipa, ki se trudi po svojih najboljših močeh in daje vse od sebe, da preseže okvire povprečnosti, si zasluži pohvalo. V Tržiču imamo izjemno srečo, da je med nami res veliko vrhunskih športnikov in športnic, ki dosegajo zavidanja vredne rezultate,« je dejal predsednik Športne zveze Tržič Boris Tomazin in sklenil v upanju, da bodo lahko še večkrat ponovili trditev, da je za najboljšega športnika Tržiča potrebno biti med najboljšimi na svetu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/18

ponedeljek

13/21

torek

11/16

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

IZLETI / Kranj, 1. junij 2019

Lovrenška jezera, Ribniški vrh

IZLETI / Tržič, 2. junij 2019

Na tradicionalno romanje v Glinje na Koroško

IZLETI / Kranj, Šenčur, 6. junij 2019

Srečanje upokojencev Gorenjske

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.