Športna zveza Tržič je tržiške športnike, ki so v preteklem letu dosegli izjemne rezultate in uspehe, nagradila s priznanji in plaketami. / Foto: Valentin Klemenčič

Žan Košir najboljši športnik Tržiča

Športna zveza Tržič je podelila priznanja najbolj obetavnim in najboljšim športnikom Tržiča za leto 2018 ter tistim, ki so v preteklem letu osvojili naslov državnega prvaka.

Tržič – V minulem letu je naslov državnega prvaka osvojilo kar dvajset tržiških športnikov, od tega 16 športnikov, ki so naslov osvojili do svojega 16. leta starosti – prejeli so mali športni znak Občine Tržič. V mladinskih in članskih kategorijah po dopolnjenem 16. letu starosti pa so štirje športniki prejeli veliki športni znak Občine Tržič. Sledilo je podeljevanje priznanj najobetavnejšim športnikom Tržiča za dosežene rezultate v letu 2018. Med tremi nominiranci je tretje mesto zasedel plesni par Kaja Šmid in Jaka Jordan, ki že 13 let pleše v Plesnem klubu Tržič; drugo mesto je pripadlo kegljačici Sari Rovtar, članici Kegljaškega kluba Ljubelj; prvo mesto in s tem naziv najobetavnejšega športnika pa je dosegel Žan Zupan, član Plesnega studia Špela, kjer aktivno pleše že šest let, in je lanskoletni državni prvak v kategoriji solo mladincev.

Podelili so še tri plakete za izjemne dosežke. Športno plaketo za izjemen dosežek v plesu sta prejela Luna Frida Zmajšek in Mia Julija Babič. Športna plaketa športniku invalidu za izjemne dosežke v plesu v paru oziroma za ples na vozičkih je šla v roke Mihu Rednaku in Bredi Košir. Športno plaketo je prejela še Rika Dolžan, članica Plesnega studia Špela, ki je lansko leto osvojila nekaj odmevnih rezultatov v paru z Žanom Zupanom v street kategoriji mladincev. Finalna razglasitev najboljšega športnika Tržiča za leto 2018 je od desetih nominirancev okronala tiste, ki so v minulem koledarskem letu dosegli najboljše rezultate. Na tretje mesto se je uvrstil veslač Miha Aljančič, na drugo mesto smučarski skakalec Anže Semenič, prvo mesto in s tem naziv najboljšega športnika Tržiča za leto 2018 pa je osvojil deskar Žan Košir. Košir, član Kluba deskanja Zakon, je danes eden izmed najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu. Prvič je na zimskih olimpijskih igrah nastopil v Vancouvru leta 2010, drugič 2014 v Sočiju, kjer je osvojil bronasto in srebrno medaljo. Kljub množici tržiških olimpijcev do danes sta bili to prvi tržiški olimpijski medalji. V preteklem letu je vložil vso energijo v okrevanje in vrnitev na bele strmine. Dosegel je izjemen uspeh na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu: osvojil je bronasto medaljo in z njo pridobil tudi samozavest ter voljo za nadaljnje delo.

»Vsak športnik, športnica ali ekipa, ki se trudi po svojih najboljših močeh in daje vse od sebe, da preseže okvire povprečnosti, si zasluži pohvalo. V Tržiču imamo izjemno srečo, da je med nami res veliko vrhunskih športnikov in športnic, ki dosegajo zavidanja vredne rezultate,« je dejal predsednik Športne zveze Tržič Boris Tomazin in sklenil v upanju, da bodo lahko še večkrat ponovili trditev, da je za najboljšega športnika Tržiča potrebno biti med najboljšimi na svetu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

9/18

ponedeljek

11/20

torek

9/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

OBVESTILA / Visoko, 23. september 2019

Vpis gledališkega abonmaja

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Prej bi dobila moža kot sopotnika / 12:08, 23. september

"Nekdo si je zaželel celo fotografije v kopalkah"
----------------
Tole sem razumel kot satitiro.
Torej, tudi jaz bi žele fotografijo v kopalkah, plus, da mi vse plačate.

Spreten voznik / 10:33, 23. september

Avstrijci ali Italijani bi zgradili že pred desetletji gondolo na Vršič in predor pod Vršičem. Slovenci so bolj za planšarije in ponujanje kislega mleka in sira.

Spreten voznik / 09:30, 23. september

Če mene vprašate, je tole mrcvarjenje busa in zapiranje prometa z dolgim turističnim avtobusom ena velika bedarija. Enako tako se cjazi ARRI...

Vprašanja o volkovih / 09:13, 23. september

Gaspa, preveč vprašanj za Ljubljano. V Ljubljani so volkovi in medvedi v kletkah, veste. Hribovske vasi so pa predaleč od Ljubljane, da bi v...

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 17:27, 22. september

Se strinjam z vami Deželan.
Premestitev na južno mejo, da se za ene pol leta umakne iz Kranja.
Nora kazen je to glede na bankirje in drugo svojat pri koritu!

Ne bodi tak kot krava ... / 17:23, 22. september

Boljš je tale:

POZOR MINE !

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!