Prejemniki občinskih plaket in priznanj za leto 2019 s šenčurskim županom Cirilom Kozjekom / Foto: Tina Dokl

Ob bok najuspešnejšim

Občina Šenčur praznuje 23. aprila, na dan, ko goduje njihov farni zavetnik sveti Jurij. Na osrednjem dogodku – slavnostni akademiji ob občinskem prazniku – so podelili občinska priznanja in plakete.

Šenčur – »V občini Šenčur razvijamo skupnost, v kateri bodo naši otroci ostajali in ne bežali iz nje, kjer bodo živeli in ne životarili, kjer bodo ustvarjali in ne zgolj kritizirali. Tu je prostor, kjer lahko vidimo svoje korenine, tradicijo, kulturo, svojo vero, upe ter možnost lepega življenja,« je v osrednjem govoru slavnostne akademije ob občinskem prazniku dejal šenčurski župan Ciril Kozjek in dodal: »Koliko je vredna naša občina? Toliko, kot zanjo storimo sami. Sami jo oblikujemo in sami moramo drug drugemu kazati smer in pot naprej. Tu ni pomemben posameznik, ampak skupnost, mi vsi.« Predstavil je še nadaljnje smernice razvoja, napredek in številne pridobitve, ki so občino Šenčur po njegovem mnenju postavili ob bok najuspešnejšim občinam v državi.

Župan je podelil tudi občinska priznanja za leto 2019. Prejelo jih je pet izjemnih posameznikov, ki so z dolgoletnim delom in pripadnostjo šenčurski občini prispevali k njenemu razvoju. Darja Knific je za pripadnost gasilski organizaciji v domačem PGD Prebačevo - Hrastje in Gasilski zvezi Kokra prejela bronasto plaketo Občine Šenčur. Za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je prav tako bronasto plaketo prejela Slavka Weisseisen. Jožef Rekar je bil za prostovoljno delo in večdesetletno članstvo v PGD Trboje, šenčurski lovski družini in mnogih drugih društvih nagrajen s srebrno plaketo. Prejemnica zlate plakete Staša Pavlič se kot prostovoljka že štiri desetletja izkazuje na številnih področjih – športnem, kulturnem, krajevnem in občinskem. Posebno spominsko priznanje župana Občine Šenčur pa je prejel Mitja Rakar, ki je s svojim delom temeljni oblikovalec šestdesetletnega razvoja športa v Šenčurju.

Rdeča nit letošnjega kulturnega programa šenčurske slavnostne akademije je bilo medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje. Člani Kulturnega društva Osnovne šole Šenčur so v besedi, plesu in petju pokazali, da pestrost generacij v šenčursko okolje in družbo vnaša širino, strpnost do drugačnosti in odprtost, obenem pa tudi uči sobivanja in sodelovanja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/8

četrtek

6/12

petek

7/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

OBVESTILA / Gorenjska, 14. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PREDAVANJA / Radovljica, 14. november 2019

O medonosnih čebelah

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Hrušica, 14. november 2019

Gruzija in Armenija

GLASBA / Škofja Loka, 14. november 2019

Ob 70-letnici Glasbene šole Škofja Loka

GLEDALIŠČE / Cerklje, 14. november 2019

Ljubi moj

OBVESTILA / Gorenjska, 15. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

 

 
 

 

 
 
 

Sedemindvajset / 21:09, 13. november

G.Pintar,Če govoriva o kraljevini oz. stari Jugoslaviji je dejstvo, da je bila močna in vplivna edino RKC, država je bila gospodarsko in voj...

Film o družbenih konfliktih sodobne Slovenije / 18:43, 13. november

Režiser Metod Pevec in igralska zasedba Valter Dragan, Katarina Čas in Janez Škof so slabš napravljeni kotklošarji ( glej fotografijo).Blefe...

Sedemindvajset / 15:50, 13. november

Primož! Nekaj je beg pred revščino, ki se je dogajal tudi v medu in mleku obljubljeni deželi (saj veš kateri), drugo pa je beg pred izvensodnimi poboji.

Z Brnika tudi v Bruselj / 10:01, 13. november

Župan raje skrbi za povečano število novih priseljencev, kot pa za kolesarske steze.

Banke: ukrep uveden prehitro / 09:58, 13. november

Raje naj izterjajo dolgove od dolžnikov, ne pa da jim ga odpisujejo. Jankovićeva družina dolguje preko 40 milijonov.Kdo bo to plačal? Mi dav...

Z Brnika tudi v Bruselj / 09:55, 13. november

Kdaj bo možno po kolesarski stezi z Brnika v Šenčur in naprej v Kranj, sprašujem oba župana bogatih občin? Poden Šenčur in Kranj, poden!

Vrh kraške planote / 09:08, 13. november

Slika 2 / 3 - Jelena Jusin, kje si pa ti videla borov gozd?

Drugač pa lep izlet. Hvala za idejo.