Prejemniki občinskih plaket in priznanj za leto 2019 s šenčurskim županom Cirilom Kozjekom / Foto: Tina Dokl

Ob bok najuspešnejšim

Občina Šenčur praznuje 23. aprila, na dan, ko goduje njihov farni zavetnik sveti Jurij. Na osrednjem dogodku – slavnostni akademiji ob občinskem prazniku – so podelili občinska priznanja in plakete.

Šenčur – »V občini Šenčur razvijamo skupnost, v kateri bodo naši otroci ostajali in ne bežali iz nje, kjer bodo živeli in ne životarili, kjer bodo ustvarjali in ne zgolj kritizirali. Tu je prostor, kjer lahko vidimo svoje korenine, tradicijo, kulturo, svojo vero, upe ter možnost lepega življenja,« je v osrednjem govoru slavnostne akademije ob občinskem prazniku dejal šenčurski župan Ciril Kozjek in dodal: »Koliko je vredna naša občina? Toliko, kot zanjo storimo sami. Sami jo oblikujemo in sami moramo drug drugemu kazati smer in pot naprej. Tu ni pomemben posameznik, ampak skupnost, mi vsi.« Predstavil je še nadaljnje smernice razvoja, napredek in številne pridobitve, ki so občino Šenčur po njegovem mnenju postavili ob bok najuspešnejšim občinam v državi.

Župan je podelil tudi občinska priznanja za leto 2019. Prejelo jih je pet izjemnih posameznikov, ki so z dolgoletnim delom in pripadnostjo šenčurski občini prispevali k njenemu razvoju. Darja Knific je za pripadnost gasilski organizaciji v domačem PGD Prebačevo - Hrastje in Gasilski zvezi Kokra prejela bronasto plaketo Občine Šenčur. Za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je prav tako bronasto plaketo prejela Slavka Weisseisen. Jožef Rekar je bil za prostovoljno delo in večdesetletno članstvo v PGD Trboje, šenčurski lovski družini in mnogih drugih društvih nagrajen s srebrno plaketo. Prejemnica zlate plakete Staša Pavlič se kot prostovoljka že štiri desetletja izkazuje na številnih področjih – športnem, kulturnem, krajevnem in občinskem. Posebno spominsko priznanje župana Občine Šenčur pa je prejel Mitja Rakar, ki je s svojim delom temeljni oblikovalec šestdesetletnega razvoja športa v Šenčurju.

Rdeča nit letošnjega kulturnega programa šenčurske slavnostne akademije je bilo medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje. Člani Kulturnega društva Osnovne šole Šenčur so v besedi, plesu in petju pokazali, da pestrost generacij v šenčursko okolje in družbo vnaša širino, strpnost do drugačnosti in odprtost, obenem pa tudi uči sobivanja in sodelovanja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

9/20

torek

7/21

sreda

6/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 12:06, 26. maj

Te vrste ljudi je treba strogo kaznovati in z imenom javno objaviti

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...

Za odprte trgovine ob nedeljah / 07:53, 26. maj

Vlada ne podpira predloga zakona, ki ga je v DZ vložila Levica !
Pravilno, ostane naj tako kot dosedaj !

Anton Globočnik in zedinjena Slovenija / 11:50, 25. maj

Če je že določil Slovensko trobojnico na podlagi Kranjskega grba, bi moral namesto bele uporabiti zlato (rumeno) barvo. Tako imamo še danes rusko zastavo za državni simbol.

Za odprte trgovine ob nedeljah / 11:45, 25. maj

Vse trgovine bi morale biti ob nedeljah in praznikih vedno zaprte.Poglejte v Avstrijo, kjer ni nobenih težav. Nekateri trgovci oporekajo, da...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...