O soglasju k imenovanju direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaža Krišlja naj bi znova govorili na majski seji mestnega sveta. / Foto: Tina Dokl

Znova o direktorju gasilcev

Kljub soglasju kranjskih mestnih svetnikov, da bo sedanji direktor Tomaž Krišelj tudi naslednja štiri leta ostal na čelu Gasilsko reševalne službe Kranj, je župan Matjaž Rakovec zadržal sklep mestnega sveta, o njem pa naj bi znova govorili na majski seji.

V svet zavoda Gasilsko reševalne službe Kranj so kot predstavnike ustanovitelja, to je Mestne občine Kranj, imenovali Milana Glamočanina, Bojana Homana in Jureta Megliča.

Kranj – Še preden so kranjski mestni svetniki sprejeli dnevni red aprilske seje, se je zapletlo zaradi dodatne točke, saj je župan Matjaž Rakovec predlagal, da bi znova razpravljali o soglasju k imenovanju direktorja javnega zavoda Gasilsko reševalne službe Kranj. Kot je pojasnil, je sklep marčevske seje, na kateri so svetniki že dali soglasje k imenovanju sedanjega direktorja Tomaža Krišlja tudi za naslednja štiri leta, zadržal. Vzrok za to je bil razpisni postopek, na katerega je Mestna občina Kranj v vednost prejela tožbo, vloženo na Delovno in socialno sodišče, vložil pa jo je neizbrani kandidat Matej Kejžar. Prav tako so prejeli tudi prijavo neizbranega kandidata na Komisijo za preprečevanje korupcije.

Svetniki, ki so gradivo za to točko dnevnega reda dobili šele na seji, so županu očitali, da se prevečkrat dogaja, da gradiva zaradi prepoznega prejema ne morejo obravnavati v svojih svetniških skupinah, da pa je nedopustno, da ga dobijo kar na seji. Tako je svetnik Zoran Stevanović predlagal, da sejo prekinejo in se v svetniških skupinah pogovorijo glede obravnave dodatne točke. Po daljši prekinitvi so svetniki in župan Matjaž Rakovec sklenili, da točko umaknejo z dnevnega reda aprilske seje in da se bodo o soglasju k imenovanju direktorja javnega zavoda Gasilsko reševalne službe Kranj znova pogovarjali na majski seji.

»Glavno pri zadržanju sklepa o imenovanju direktorja je, da po mnenju minis­trstva za obrambo sedanji direktor nima vseh delovnih izkušenj, kar je za tako pomembno funkcijo izredno pomembno. Zato smo se s svetniki odločili, da počakamo še na dokumentacijo sveta zavoda ter preostalo mnenje še enega ministrstva, nato pa se bodo mestni svetniki še enkrat odločali, ali bodo dali soglasje k imenovanju predlaganega kandidata ali ne,« je po seji povedal župan Matjaž Rakovec.

Poleg soglasja k imenovanju direktorja gasilcev se je med obravnavanjem primernih kandidatov za različne funkcije na seji zapletlo še pri mnenju h kandidaturi za ravnateljico Osnovne šole Matije Čopa Kranj. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je predlagala, da mestni svet da pozitivno mnenje tako sedanji ravnateljici Mateji Zukanović kot Branki Vodopivec, svetnica Lea Zupan pa je opozorila, da je dobila kar nekaj pisem, v katerih opozarjajo, da sedanja ravnateljica ni primerna za to funkcijo. Svetniki so govorili tudi o njeni politični pripadnosti (SD) in o slabem vzdušju v kolektivu. Na koncu je vendarle prevladalo, da obema kandidatkama dajo pozitivno mnenje, kar so potrdili tudi z glasovanjem.

Pozitivno mnenje so dali tudi vsem kandidatom za ravnatelja Gimnazije Kranj, kandidatoma za direktorja Ljudske univerze ter kandidatoma za ravnatelja Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj.

Svetniki so nato potrdili tudi sklep o imenovanju občinske volilne komisije, katere predsednik je Aljoša Drobnič, njegova namestnica pa Helena Miklavčič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/24

nedelja

13/18

ponedeljek

13/21

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

PRIREDITVE / Gorje, 26. maj 2019

Srečanje gorenjskih planincev

OBVESTILA / Škofja Loka, 26. maj 2019

Srečanje bolnih, starejših, osamljenih in invalidov

OBVESTILA / Kranj, 27. maj 2019

Mesečno srečanje in predavanje Prerojenih

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 29. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 30. maj 2019

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 30. maj 2019

Po naravoslovni učni poti Pusti grad

 

 
 

 

 
 
 

Cerkev varen prostor za vse / 08:46, 26. maj

Policija preiskuje in bo preiskovala, vrana pa vrani ne izkljuje oči, itak se ščitiji med sabo te svinje farške...

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.