O soglasju k imenovanju direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaža Krišlja naj bi znova govorili na majski seji mestnega sveta. / Foto: Tina Dokl

Znova o direktorju gasilcev

Kljub soglasju kranjskih mestnih svetnikov, da bo sedanji direktor Tomaž Krišelj tudi naslednja štiri leta ostal na čelu Gasilsko reševalne službe Kranj, je župan Matjaž Rakovec zadržal sklep mestnega sveta, o njem pa naj bi znova govorili na majski seji.

V svet zavoda Gasilsko reševalne službe Kranj so kot predstavnike ustanovitelja, to je Mestne občine Kranj, imenovali Milana Glamočanina, Bojana Homana in Jureta Megliča.

Kranj – Še preden so kranjski mestni svetniki sprejeli dnevni red aprilske seje, se je zapletlo zaradi dodatne točke, saj je župan Matjaž Rakovec predlagal, da bi znova razpravljali o soglasju k imenovanju direktorja javnega zavoda Gasilsko reševalne službe Kranj. Kot je pojasnil, je sklep marčevske seje, na kateri so svetniki že dali soglasje k imenovanju sedanjega direktorja Tomaža Krišlja tudi za naslednja štiri leta, zadržal. Vzrok za to je bil razpisni postopek, na katerega je Mestna občina Kranj v vednost prejela tožbo, vloženo na Delovno in socialno sodišče, vložil pa jo je neizbrani kandidat Matej Kejžar. Prav tako so prejeli tudi prijavo neizbranega kandidata na Komisijo za preprečevanje korupcije.

Svetniki, ki so gradivo za to točko dnevnega reda dobili šele na seji, so županu očitali, da se prevečkrat dogaja, da gradiva zaradi prepoznega prejema ne morejo obravnavati v svojih svetniških skupinah, da pa je nedopustno, da ga dobijo kar na seji. Tako je svetnik Zoran Stevanović predlagal, da sejo prekinejo in se v svetniških skupinah pogovorijo glede obravnave dodatne točke. Po daljši prekinitvi so svetniki in župan Matjaž Rakovec sklenili, da točko umaknejo z dnevnega reda aprilske seje in da se bodo o soglasju k imenovanju direktorja javnega zavoda Gasilsko reševalne službe Kranj znova pogovarjali na majski seji.

»Glavno pri zadržanju sklepa o imenovanju direktorja je, da po mnenju minis­trstva za obrambo sedanji direktor nima vseh delovnih izkušenj, kar je za tako pomembno funkcijo izredno pomembno. Zato smo se s svetniki odločili, da počakamo še na dokumentacijo sveta zavoda ter preostalo mnenje še enega ministrstva, nato pa se bodo mestni svetniki še enkrat odločali, ali bodo dali soglasje k imenovanju predlaganega kandidata ali ne,« je po seji povedal župan Matjaž Rakovec.

Poleg soglasja k imenovanju direktorja gasilcev se je med obravnavanjem primernih kandidatov za različne funkcije na seji zapletlo še pri mnenju h kandidaturi za ravnateljico Osnovne šole Matije Čopa Kranj. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je predlagala, da mestni svet da pozitivno mnenje tako sedanji ravnateljici Mateji Zukanović kot Branki Vodopivec, svetnica Lea Zupan pa je opozorila, da je dobila kar nekaj pisem, v katerih opozarjajo, da sedanja ravnateljica ni primerna za to funkcijo. Svetniki so govorili tudi o njeni politični pripadnosti (SD) in o slabem vzdušju v kolektivu. Na koncu je vendarle prevladalo, da obema kandidatkama dajo pozitivno mnenje, kar so potrdili tudi z glasovanjem.

Pozitivno mnenje so dali tudi vsem kandidatom za ravnatelja Gimnazije Kranj, kandidatoma za direktorja Ljudske univerze ter kandidatoma za ravnatelja Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj.

Svetniki so nato potrdili tudi sklep o imenovanju občinske volilne komisije, katere predsednik je Aljoša Drobnič, njegova namestnica pa Helena Miklavčič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

15/16

sreda

6/19

četrtek

3/17

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Jesenice, 18. september 2019

Razstava Stara Sava

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

OBVESTILA / Kranj, 19. september 2019

Naj te zapelje zelena mobilnost

IZLETI / Kranj, 19. september 2019

Pohodniški izlet: Jeruzalem

 

 
 

 

 
 
 

Balade in srednjeveška glasba / 18:03, 17. september

Škofja Loka je obsedena s srednjim vekom.
To je dejstvo.
Ne vem, a je to biznis ali samo črpanje proraračuna.
Bojim pa se, da bi šli predaleč in kakšno zažgal.

Spoznajte ponudnike urbane kulture Kranja / 15:12, 17. september

Kmetje prvič v mestu!?
Hudoooo!

Pri podiranju drevesa se je smrtno ponesrečil Davo Karničar / 10:18, 17. september

Neverjetno kakšnim izzivom je bil kos Davo in na koncu ga ubije domače drevo..
Naj počiva v miru !!

Nočne more nekega zapuščenega otroka / 18:11, 15. september

..in si jo špricala okoli obeh ritnih odprtin...

Haha, 2 ritni odprtini :)

Pozitivne vrednote dobrih vzornikov / 16:06, 15. september

" Cilj izzivov je spodbuda otrok in mladostnikov k samoiniciativnemu vključevanju v družbeno koristne aktivnosti in jim omogočiti izkušnjo, ...

V kovčku tihotapil heroin / 16:13, 14. september

Dvojna stena v kovčku, ker amater.

Novi faktor na TV3 / 16:11, 14. september

Naj takoj na začetku poudarim, da ta ne bo kuhala.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */